Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

OT: Přenosný Bluetooth reproduktor ?

Omlouvám se za ne TV/SAT téma:

Může mi někdo vysvětlit systém reproduktorů v bluetooth reproduktorech? Někde se píše že mají 1+0 (tz. jeden reprák a žádný basák) a někde 2+0 (tz. 2 repráky a žádný basák) ...

O basák nejde, ale jak reproduktor 1+0 hraje stereo ?, tam není pravý a levý kanál ? To je mono ?

Díky za info

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: OT: Přenosný Bluetooth reproduktor ?

Jeden reproduktor nemůže hrát stereo, přes toto nejede vlak.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@Saxon

To mi právě neštymuje :). Že by v dnešní době dělali něco mono ?

ivo2001

Jeden reprák a stereo? To fakt nie. Ale sú také repráky, že si ich môžeš kúpiť dva a spárovať s mobilom tak, že jeden reprák bude pravý, jeden ľavý, môžeš si pekne rozmiestniť a stereo budeš mať ako vyšité

LuboTS
Registrace: 5/2006

Ano, tak to jde udělat, ale většinou se jedná o duplex. Například u reproduktorů Bose S1 Pro. Spojíš s iPadem jednu bednu a druhá bedna je spojena s první bednou. Druhá podmínka je v použití aplikace Bose connect.

On Air!

Saxon

Ono jde spíš o to, jaký. Jestli je to vypadá nějak takhle ?: https://www.euroking.cz/lamax-beat-sentinel-se1#utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=euroking+produktova&utm_content=all+products&utm_term=bluetooth+repro
A taky jde o to k čemu? Na poslech muziky to asi moc není. Spíš hračka pro děti nebo teenagery nebo do stanu

MMorous
Registrace: 10/2019

@RE: OT: Přenosný Bluetooth reproduktor ?

Ono také jde o jaký BT reproduktor jde. ty základní mají jeden reproduktor, ty lepší dva a některé navíc i basový reproduktor. Ty už hrají stereo, ale vzhledem k malé rozteči repro to tak nevyzní. Samozřejmě je možnost spárovat dva kousky a to je už klasické stereo.

brrouk
Registrace: 2/2012

na aliexpresse kúpiš stereo za 20 € . na počúvanie vonku to hrá celkom slušne . záleží akú máš nahrávku . prehráva to mp3 a flac . vydrží to bľačať 5 hodín .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

@MMorous

LAMAX Storm1 ... tento reprák ...

ivo2001

Ten má podle popisu dva reproduktory

On Air!

Saxon

ivo2001

třeba radio Impuls je v mono asi to má výhody při naladění v autě se tolik neztrácí jako jiné stanice co jsou ve stereu, za komančů jsem si koupil LP Kuře v hodinkách v MONO a dodnes toho lituji.... :fuming:

pedro
Registrace: 9/2007

Veľmi fajn, ale trošku drahší ako za pár drobných, je SONY SRX-XB41. Pekne hrá, má dva reproduktory a môžeš si aj zapnúť efektné LEDky

LuboTS
Registrace: 5/2006

LuboTS

Předražené SONY bych vůbec nekupoval a co takhle toto Sencor Sirius SSS 6400N :)

pedro
Registrace: 9/2007

@ivo2001

Označení v popisu 1+0 a pod. bude spíš obecné označení reprosoustav (když je za + 0 jde o soustavu bez subwooferu), 1+0 by tedy mělo být správné označení pro jednu přenosnou bluetooth krabici/válec... a jestli jsou vevnitř jen 1 nebo 2 měniče pak spíš zjistíš z označení mono/stereo. V datasheetech většinou vyčteš přesně i to co je vevnitř.
Já jsem pořídil jsem dětem JBL Charge3 a hraje to překvapivě dobře, má to dva 50mm měniče směrem dopředu a do boků pasivní vyzařování basů.. a těch basů je někdy až moc :) a rozdíl mezi stereo a mono (i z této jedné bedničky) rozhodně jde při poslechu poznat ;)

lance
Registrace: 10/2008

@LuboTS

Chci mit i ctecku sd karty ...

ivo2001

@ivo2001

Já Ti nechci radit protože mě tenhle sortiment vůbec nezajímá. Jestli chceš s čtečkou, tak doporučuji hledat na internetu.
U nás tohle měli v hospodě, štamgasti měli heslo jak se k tomu připojit a byla z toho zábava, když se hádali o připojení
Jenom na okraj, někdo tady už vysvětloval ty rozdíly proti wifi, na bluetooth je jeden kanál proti jednomu přístroji. Kdybych to někdy kupoval, zajímal bych se také o kabelové připojení do sluchátkového výstupu a baterie/dobíjení nebo výměnné baterie. A nechal bych si to na krámu vyzkoušet. Abys nebyl potom doma nemile překvapený.

MMorous
Registrace: 10/2019

@ivo2001

Já si nedávno pořídil Lamax Sentinel2 a jsem naprosto spokojený. Storm1 by byl na mne až moc hlasitý (vzhledem k tomu, že hlasitost se nedá regulovat plynule).

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

čína to má aj s micro sdhc do 32 gb .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

@SirMax

Ještě jsem se díval na LAMAX Sounder 2 ...

ivo2001

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra