Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Dvb-t2 settobox

Zdravím lidi. Chci se jen zeptat. Tady na hlavní stránce je zmínka o dvb-t2 tuneru. Narazil jsem už i na jiné ale moc se v tom nevyznám. Znamená to, že existuje takový settobox, který strčím jen do hdmi a zdruhé strany dám anténu? Pak by mi jelo pozemní vysílání v dvb-t2?

LionelM
Registrace: 9/2010
Odpověď v diskusním vlákně

Dvb-t2 settobox (# 95)

Otázka: Na co jsi narazil?

T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50

Jousi
Registrace: 12/2012

RE: Dvb-t2 settobox

Ano, pojede

zdenek46
Registrace: 8/2015

@LionelM

O takovém tuneru nevím, asi si to pleteš s usb vu+ turbo tunerem, ale k tomu potřebuješ ještě nějaký linux přijímač.

sirda
Registrace: 11/2006

@sirdo

tak studuj pokud o něm nevíš. NEpotřebu vůbec nic, pouze zobrazovadlo s HDMI vstupem.
Např: https://static.datart.sk/set-top-box-strong-srt-82-cierny/media_3948160.pdf

Dagy2
Registrace: 11/2010

@Dagy2

Přesně tohle jsem myslel. Takže, když si tohle koupím, tak mi pojede vysílání dvb-t2 ok? Mám s tím někdo zkušenosti? Funguje to dobře?

LionelM
Registrace: 9/2010

LionelM

myslím, že jediný způsob je koupit v e-shopu, zapojit, vyzkoušet a případně vrátit pokud to nepojede podle představ.
Tyhle krámy podle nemůžou nahradit seriózní tuner ale bohužel lidi si zvykli z vietnamsko-čísnkých trhů že za korunu jde všechno - rádio-šumítka, hodinky s vodotryskem a 5G připojením a podobně.
Spíš bych očekával, že třeba z 10kusů stejné krabičky
- 5 lidí napíše že je super spokojeno a nic lepšího a levnějšího na trhu není, toho 4 nechtějí přiznat že se nechali napálit
- 3 lidi napíší seriozně že to má určité chyby ale lze použít třeba v práci u monitoru
- 1 člověk napíše že to nechodí vůbec a vrátil to - ale je to třeba zrovna jeho špatným kouskem
- 1 člověk je skutečně spokojen a přístroj funguje jak má
:)))

Dagy2
Registrace: 11/2010

Proč by to nemělo fungovat? Jde o upravenou verzi "SDR" přijímače s výstupem HDMI (místo USB), napájení 5V přímo z něj, případně z USB. Kdysi se dělal do SCARTu (uměl jen MPEG2) a měl externí adapter 5V (což bylo poněkud nešikovné)

Warpik
Registrace: 9/2016

Je otázka, jaké přijmové vlastosti má ten tuner s horším sihnálem, a když si představím to mechanické namáhání HDMI vstupu do TV... ? neměl bych srdce to tam narvat. Jakýkoli normální settopbox s ext. napájením 5V s ext. čidlem který schováš za TV si můžeš předělat na napájení z USB od televize a udělá ti to stejnou službu

lance
Registrace: 10/2008

To je teď divná móda všechno schovávat. Naopak, všechno je potřeba vystavit. Mám pod televizí 5 přístrojů a nic se neděje.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

@sirda+lance

Jak vidim tak o tom chlapci nic nevevite.Je ktomu i kablik aby se hdmi vstup nenamahal.Studujte chlapci a potom pište.

miku
Registrace: 10/2007

Strong str 82 mam chodi naprosto bez problemu je vcetne DO.jde z nej i nahvavat.Je to jednoduchy box nelze od nej cekat dalsi funkce.Ma vyhodu ze se spousti soucasne s televziDO ostatnibovladani je DO settoboxu.Jedine co nekomu muze vadit je to ze do tak male krabicky se pripoji cidlo antena hdmi a usb disk a to uz je treba vyresit za televizi nejakym uchyceni aby to vse neviselo na zasuvce HDMI

kunitz
Registrace: 2/2008

Dělá se to různě. USB-sticky, settopboxy, přídavné tunery, na jedné straně připojíš anténu a na druhé do noťasu, satelitu nebo do HDMI a díváš se. Taky to může nebo nemusí mít nahrávání, ethernet, Hbb, 4K atd.
Ale - pozor, před koupí je dobře se zajímat o rychlost přepínání kanálů, abys nebyl překvapený, ty levnější bývají pomalejší. Chce to prostudovat, nejlépe odzkoušet.
Když to použiješ s noťasem, můžeš to mít jako přenosný televizor. Ale pozor, všechno nefunguje se vším - kabely, ovladače atd.
Na DVB-T jsem používal USB EVOLVE, to chodilo s noťasem slušně, citlivost i přepínání.
Uno přepíná v základu svižně, zmíněný tuner má pozitivní recenze, taky mi padl do oka.

MMorous
Registrace: 10/2019

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra