![]() |
|
Nastavení T-90Dobrý den.Prosím o typ na někoho kdo by nastavil toroidní parabolu z okolí Orlickoustecka...vice info do PM (k držáku je dobrý přístup)DěkujiMultifokus + motor
|
czRossi
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 185 |
![]() |
|
@czRossito zvladnete aj sam ..Dobrý pomocnik je na: https://satlex.de/sk/wavefrontier_calc-params.html?satlo_east=42.0&user_satlo_east=&user_satlo_east_dir=E&satlo_west=-5.0&user_satlo_west=&user_satlo_west_dir=E&location=&la=&lo=&country_code=cz Vu+duo4K,VuZero,Maximum Toroidal 90,Gibertini 105,motor Opticum 3800,LNB Inverto Black utra (sigle,twin quad)antena DAB Emme Esse 15RB3,av-receiver yamaha rx-v500d dab, Sony XDR-P1DBP,
|
Stabo
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 254 |
![]() |
|
RE: Nastavení T-90T-90 se instaluje na pahýl, to znamená že se posadí shora na tupo na stožárovou trubku. Je tam na to objímka, která vyžaduje průměr stožáru 60mm. ta se potom dotáhne klíčem 10mm.Stožár musí být sviský a pevný aby ve větru nevibroval. Jako skála. Ne nějaký úchyt na 4 hmoždinky nebo do okenního rámu, ale pořádně zakotvit. Anténu usadíš a dáš vodorovně do váhy. Do středu paraboly dej jedno LNB, celou antenu natoč přesně na jih a pro Ústí nad Orlicí, kterí má zem. délku 16.4, zkus první naladění nastavit podle nějakého transpondéru na pozici 16E. K tomu si budeš muset pohrát s elevací, je tam na to šroub s dvěma matkami na klíš 24. Potom přidávej postupně další LNB, které hrubě naladíš posunem po kolejnici. S celou anténou už nehýbej. Práci s Diseq asi znáš. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 517 |
![]() |
|
RE: Nastavení T-90Jak víte,kde chce mít střed a co chce přijímat.....?Na seřízení je lepší,mít dva a více tunerů.... ![]() Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Nastavení T-90Tuner stačí jeden, ale je šikovné mít pro nastavování Diseqc přepínač.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@czRossiRada: na hlavní pozice doporucuju quady, pokud pouzivas vicetunerove boxy, pak i octo LNB (23e, 1w).Montaz je za jedny prachy a do budoucna se muze hodit kazdy vystup ... T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 222 |
![]() |
|
@ivo2001keď máš smer, LNB už vymení aj úplný laik, ak sa k parabole dostane. Od octa za prepínačmi by išlo dole 8 káblov ... |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 456 |
![]() |
|
RE: Nastavení T-90chlapi díky za rady...ještě je ve hře motor ... tak mám dilema,každopádně to musím tento týden vyřešit ;-)... nevím proč mám pořád pocit že ten motor je oproti t90 problematický... jak je to v zime ? nezamrzá natáčení?..Multifokus + motor
|
czRossi
![]() |
|
RE: Nastavení T-90Motor ano,když neplánuješ druhej tuner.A jak moc tím budeš točit....1xdenně,1xtýdně,1xměsíčně...Jaký rozsah plánuješ....na 4-8(16) družic je lepší T90... Na 45W-85E je lepší motor. Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
@czRossiPokud nepotrebujes prijem mimo segment 39e-5w sel bych do T90ky. Mam ji 8 let a nemenil bych. A pokud potrebujes nejakou mimo pozici da se pozdeji dat motor a pripojit pres diseqc ...T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 222 |
![]() |
|
@czRossipri T90 neostaneš nikdy úplne bez príjmu, na rozdiel od motora, ak sa zasekne. Ak chceš viacero tunerov resp. STB, poskytne T90 každému nezávislý príjem, pri motore len z družice, kam ju natočil STB č. 1, ktorý motorom točí ... |
Dzordzo
![]() |
|
RE: Nastavení T-90Ok diky .. ještě otázka zda lze na jeden STB provozovat 2 paraboly na jedné mám multifokus 23,5 / 19.2 / 13 a na druhou bych dal motor?Nebo musím mít dvoutunerový STB ?? Multifokus + motor
|
czRossi
![]() |
|
RE: Nastavení T-90no řek bych , že ano , ale asi bude záležet na přijímači |
dnurg
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 282 |
![]() |
|
RE: Nastavení T-90teoreticky áno, ak tvoj prijimac umožnuje pri nastavení tuneru dať položku "advanceded" (alebo tak podobne) |
tomko
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 392 |
![]() |
|
@czRossineviem načo by som na STB, kde mám motor prevádzkoval ešte mulifokus ? Však motor natočím kam chcem. Mimochodom akú máš anténu na ten multifokus teraz ? |
Dzordzo
![]() |
|
to drozdotak to mas pravdu, naco, ked ma 1 tunerovi prijimač. |
tomko
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 392 |
![]() |
|
RE: Nastavení T-90multifokus mam na fube na balkone 13,19,23 ale na 0,8W mi stini roh domu proto mam na strese druhou parabolu pouze na 0,8W ...tam chci dat motor... jinak prijimac mam vu zero a vu uno 4kMultifokus + motor
|
czRossi
![]() |
|
@czRossiJa ti neviem, byť Tebou, asi by som na strechu dal E-85 alebo T90. T90 váži o niečo viac a na to, čo píšeš, ak nechceš na motor iné pozície, by Ti to malo stačiť. Na strešnú E-85 by si mohol mať napríklad aj 0,8 W a 16E, aby to nebolo to isté s balkónom ... |
Dzordzo
![]() |
|
RE: Nastavení T-90no prave urcite chci k tomu co mam mit i 16E .. no a popř. obcas nejaky sport kdekoliv...Multifokus + motor
|
czRossi
![]() |
|
RE: Nastavení T-90Ak dáš E16 do stredu E-85, bude Ti fungovať. Je síce lepšie mať rezervu a aspoň 90 cm parabolu, ale dá sa aj E-85. Ak dáš totiž motor, príjem budeš mať len k 1 STB, pri E85 resp. T90 nezávislý ku všetkým STB ... |
Dzordzo
![]() |
|
RE: Nastavení T-90K otázce, zda je možno přijímat na jeden STB 2 paraboly-ANO. Pokud máš diseq 1.0, můžeš na 1 STB přijímat 4 LNB, jedno na jaké jsou parabole a kde je parabola umístěna /myšleno balkon, střecha atp.Pokud koupíš diseq přepínač pro 8 nebo 16 LNB a přijímač umí diseq 1.1, můžeš mít třeba 16 parabol po jednom LNB, nebo 4 paraboly, a na každé multifokus se čtyřmi LNB. Také lze samozřejmě kombinovat T-90 a další paraboly, při více tunerech jsou možnosti ještě větší. Motor mi fungoval spolehlivě, nesekal se, ale ta prodleva, než se to přetočí, je otravná. Tak jsem to odpojil. Někdy do toho zavedu kabel - jeden na přímo a druhý od LNB do STB. A točím to ručně pomocí tlačítek na motoru, když něco hledám. Jesli bydlíš na tom šestnáctým poledníku, tak to seřiď jak jsem Ti psal, protože to je nejednodušší postup. Střed i kraje. Pak se rozhodni, co tam chceš nebo nechceš mít, tu 16-tku klidně posuň na jinou družici, ale s anténou už nehýbej a natlač tam další LNB podle potřeby. Kabely i LNB doporučiji označit štítky, pak se to plete. Mělo by to šlapat od E46 až skoro k Thoru. Ale na Thor bude asi lepší dát samostatnou parabolu. Já měl střed na E13 a Thor byl někde u kraje, když budeš mít střed na 16, tak pro Thor to chce tu kolejničku kousek nastavit, jde to různě, buď stejným profilem, třeba z Hornbachu 20x20x1, já tam měl zastrčenou elektrikářskou lištu asi 15 cm. Když koupíš T-90, tak k ní dostaneš 4 držáky LNB, další si musíš dokoupit nebo doobjednat. Rád bych Ti pomohl radou, i bych to odzkoušel, ale pootočil jsem to na BelIntersat a na Thor už nedosáhnu. Píšeš taky, že máš dobrý přístup, tak toho využij. Krajní LNB jsou od středu asi 50cm je to někde na dlouhý ruce Je to asi 3 měsíce tu někdo psal, že T-90 tku nastavoval s náklonem - tedy neměl střed přesně na jih a že mu to fungovalo. Tak si to zkus vyhledat. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 517 |
![]() |
|
![]() |