Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Pořady v televizi

Letní hity na ZDF

Právě teď v pořadu Fernsehgarten na ZDF.
Bellini,Mungo Jerry,The Underdog Projekt,Las Ketchup,Loona,Gipsy Kings atd.
11.50 -14.10 hod.

Yves
Registrace: 11/2019
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Letní hity na ZDF

Já bych byl taky pro pravidelné info o DE pořadech (ale i z jiných zemí), které by teoreticky mohly být zajimavé i pro ty, co německy neumí. Sice se dnes vše dá najít na netu (TV Spielfilm). Upřímně, kdo má každý den čas projíždět tv program stovky stanic z DE, FR, IT, EN, RU a já nevím ještě kolika zemí.
Jediné, co si hlídám (a nahrávám ze satelitu) v programech německých veřejnoprávních TV je seriál Místo činu (díly, které se nedají sehnat s CZ/SK dabingem). Zrovna dnes dávají na WDR v 23:45 díl z roku 1975 Schöne Belinda.

Internet o2 (ADSL 20Mb/s) + O2 TV Stříbrná, parabola 80cm, monoblok 19.2E a 23.5E + Single LNB (28.2E-42E), DiSEqC S2/1PCNopt-W1 (P.162-IW Option).

salfa72
Registrace: 7/2011

Oprava: SWR

Internet o2 (ADSL 20Mb/s) + O2 TV Stříbrná, parabola 80cm, monoblok 19.2E a 23.5E + Single LNB (28.2E-42E), DiSEqC S2/1PCNopt-W1 (P.162-IW Option).

salfa72

Hudební a hudebně zábavné pořady.

V mém případě jde pouze o enormní zájem o sledování hudebních pořadů ze satelitu.Krom popu a disca jdu bez problémů i do tvrdších žánrů.
Archivy hudebních televizních pořadů z evropských zemí jsou pro mě prioritou.
Mimo jiné teď nepravidelné běží v pátek večer na RBB reprízy pořadu Musikladen.Teď z roku 81 až 84.
Dávat sem tipy či příspěvky na takové špičkové úrovni jako třeba nick ORBITAL mi bohužel nehrozí.

Yves

@salfa72

Mam to stejně. S těží stíhám hlídat některé FR stanice a to ještě ne každý den. Přitom chytám i DE a IT stanice, u kterých vlastně nevím co vysílají, i když tyto dva jazyky meumím.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

@salfa72

Mám stejný problém. Prohlédnout EPG všech německých volných programů,kde by z mého pohledu mohlo běžet něco zajímavého.
Jistím to ještě tištěným časopisem s tv programem (měsíčník).

Yves

@Yves

Samozřejmě ono nejde pouze o kopírování nějakého EPG. Logicky musíš místní trh znát, aby jsi mohl čtenářům nabídnout zajímavé informace s určitou přidanou hodnotou. Já to mám samozřejmě lehčí, protože italský tv trh znám jako své boty a mám výhodu, že vím o všem co se kde šustne, také vím, kde co hledat a na koho se obrátit. Já třeba německy neumím, ale nemám problém sledovat nějaký hudební pořad. Třeba na ten Tvůj tip v pátek večer se rád podívám, už jen ze zvědavosti.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck
Registrace: 8/2015

@suto123

Všiml jsi si třeba podle počtu nových témat či reakcí jak je tu jako každoročně o prázdninách někdy až téměř "mrtvo". Tak o co ti jde? Nebo jen psycho?

Yves

a o co ide tebe, vám?

Milujem samoľúbe ,sebestredné a nútené drísty výkričníkového čviriboja a zopár ďalších.

suto123
Registrace: 9/2018

@Yves

Zkusím si pohlídat i ten Musikladen, pokud zrovna nebudou dávat dil Místa činu, který ještě nemám.
Do 50. dílu mám asi vše, z pozdějších dílů mi toho spousta chybí.
Na HDD s hudbou mám i pořady The Story of Beat-Club a xy dílů Top of the pops, včetně různých volume výběrů (ale abych mohl doplnit svou sbírku, musel bych uvolnit spoustu místa :))) ).

salfa72

@salfa72

Loni mi po pěti letech odešel satelitní přijímač a s ním i naprostá většina nahrávek na externích HDD. Těch kódovaných (filmy) mi v podstatě aní není moc líto.Velkým překvapením pro mě bylo to,že už ani nahrávky z volného vysílání nezachráním.Šlo právě o hudební pořady. Jen málo z toho jsem si zálohoval nebo nahrál na dvd.
Z HDD u současného sat.přijímače volné nahrávky hned po úpravě vypalují na Bluray.
Zatím co se filmy vysílají pořád dokola hudební věci jako Musikladen jsou pro mě rarity navíc z verze HD vysílání s velmi pěkným obrazem i zvukem.

Yves

@salfa72

Označením filmy mám na mysli ty současné.

Yves

Yves a Franck

Yves: Ja většinou nahravam nekodovaně a nahravky konvertuju do nižšího bitrate než ty přemrštěné ve kterých vysílájí TV. V HEVC davam 1.5 Mbit na FHD 1080i a je to bez viditelné ztráty kvality a velikost souboru je čtvrtinová, tedy 3hodinový soubor kolem 2,2GB místo původních devíti. Na 720p dávám 1250kbit HEVC, na SD 1Mbit. V každém případě už nenahrávám celou estrádu, protože ty jednotlivé vystoupení bývají v archivech TV stanic a na Youtube a ty nezajímavé stejně přeskakuju. I když třeba taková La chanson challenge byla celkem zajímavá.

franck: Sehnat tištěný program ze zahraničí je docela problém. Ještě jsem neviděl trafiku co by nabízela doručení a to ještě do jiného státu a mnoho takových mám naladěných a ani nevím jaké mají logo. Bez toho stihnu bez problému prohledat pouze základních 27 FR stanic, ovšem z toho některé nekoukatelné (nemusim kontrolovat).

Je tu nějaký znalec nizozemských TV? Zajímalo by mě zda bude v nějaké estrádě skupina K3 tedy kromě poroty The Voice Kids. Hledám pouze kanály co vysílají zadarmo na vlastním webu, klidně s geoblokací.

JanM

Estráda TVP 2

Nějaká estráda právě teď na TVP 2. Vůbec nevim co to je a kdo tam je.

JanM

@JanM

Ten zatím poslední pořad na ZDF jsem sestříhal z více jak dvou hodin na 39 minut.
U pořadů z archivu jako Musikladen jsem rád za jakékoliv vylepšení parametrů a nahrávám a kopírují v té "nejvyšší" kvalitě. Při kapacitě a současné ceně prázdných Blu-ray disků žádný problém.
Tv magazíny s programem německých stanic pořizují při běžném nákupu v britském řetězci.Mají tam na výběr ze tří. Dva čtrnáctidenní a jeden měsíčník.

Yves

@JanM

Nevím, jak tištěná média fungují ve Francii, ale v Itálii třeba televizní časopis Sorrisi & Canzoni se už dobrých dvacet let prodávají i v zahraničí, viděl jsem jej v Německu i Francii většinou v kioskách v obchodních centrech, ale hsou poměrně drahá, na koruny jeden časopis vychází na asi 150 Kč. Zda se někde tento časopis prodává i v ČR nevím, ale italské noviny určitě, například v Praze nebo Brně.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@franck

Ve Francii znám pouze tv program Téle-7 jours (webová verze programu zde https://www.programme-television.org/chaines-tv/tf1#15-08-2020/5/grandes-chaines/0/Jour) který je kombinovaný s bulvárními novinami, ale v jiných zemích jsem ho neviděl a pokud to není v česku, tak se mi nevyplatí "dojíždět" pravidelně do jiné země pro časopis. Jak je to s dovozem nevim

JanM

@Yves

Tak já mám naštěstí nový externí HDD 3TB a časem (2-3 měsíce) mu přibude bratříček 12TB (původně bylo v plánu koupit jen 10TB HDD, ale ten rozdíl v ceně je zanedbatelný), tak snad ještě chvíli vydrží, ale určitě je v plánu záloha toho nejdůležitějšího.

Pokud by měl někdo tip na hudební pořady typu Musikladen, The Story of Beat-Club a Top of the pops, tak je sem klidně napište (případně do pošty). Hlavně aby písně byly celé (žádná Chart show a Tvoje tvář má hlas), co nejméně zbytečných keců, raději starší klasika (styl hudby jaký hrají třeba na Now 70s a Now 80s atd.) a délka pořadu od 30 minut výš.

salfa72

@salfa72 a spol

Připravte se na září... Brzy se dozvíte více...

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@franck

Jen aby. R^

Yves

Pop-nonstop-Die 70er

Hity že sedmdesátých let právě teď na rbb HD.
V 23.10hod. Mamma Mia.
Ve 2.30 hod. Caddy Cool.
Stanice vysílá volně z Astry 19.2 Délka pořadů 90 minut.
Bonnie Tyler,ABBA,,Smokie,Harpo,Secret Servise,
Boney M atd.

Yves

Pop-nonstop-Die 70et

Status Quo,Eruption,Village People,Nick Straker Band,
Uriah Heep,Racey,Slade,Carl Douglas,Gibson Brothers..

Yves

Pop-nonstop-Die 70er

Ve 2.30 hod Daddy Cool.

Yves

Na Arte běží Jimi Hendrix

son
Registrace: 4/2007

@Yves

Diky, nahravam

JanM

@son

Tak nějak dávám přednost pořadům bez rozhovorů a komentářů spíš muziku než dokument.
Preferují osmdesátky ale nemám problém se vracet ještě dál.

Yves
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra