, sekce: Zkušenosti |
|
Mimo misu PerseidyViděl už dneska někdo na obloze nějaké ty meteory? U mě zatím nic. Lokalita kousek od Ostravy, výhled na oblohu mám dobrý.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 4 165 |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
|
|
RE: Mimo misu Perseidyjeden meteorit letící směrem k úběžníku ?! a dvě družice |
Salt
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 114 |
|
|
@JanMzmen lokalitu na totalni tmu. vidis mizar jako dvouhvezdu pouhym okem ? malo tmyDreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
|
|
@bublajsVypadá to že tmy je dost. Teď jsem jedem viděl.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
|
|
RE: Mimo misu PerseidyTo nejsou meteory,ale meteority. |
lahcim
Registrace: 8/2016 Příspěvků: 128 |
|
|
RE: Mimo misu Perseidyseru na ne, stejne mi zadne prani nesplni. ja bych radsi asteroid ktery by znicil lidstvo.hledejte na fb nenavidim lidstvo |
sioga_bs
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 280 |
|
|
@sioga_bstak to mas spatny. zatim to funguje. mozna jsem tu cetnost prani i prehnal, ale ja s tim nemam problem :))Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
|
|
Nezaměňovat perseidy s meteorismem!To je moc smradlavá nemoc |
satman15
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 180 |
|
|
Byl jsem na polinecelé dvě hodiny a viděl jsem jich asi 20. Letos to byla bomba. Vrátil jsem se před malou chvílí. Teď už začíná vycházet měsíc a je po parádě. Takže max od 22 do 00. Zase až příští rok a nebo v prosinci Geminidy.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 693 |
|
|
RE: Mimo misu PerseidyPřed chvílí 2 kousky i s měsícem. Po 22. hod.jsme si se synečkem lehli na trampolínu a po 6 kouscích jsme šli na kutě. (Já pak vždycky vstanu z mrtvých...) |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 904 |
|
|
RE:Mimo misu PerseidyTj možný ale když vstávám o půl páté tak na vrchu může lítat co chce.. |
radbarto
Registrace: 11/2017 Příspěvků: 996 |
|
|
RE: Mimo misu PerseidyKoukal jsem asi jen 5 minut a proto,že jsem žádného neviděl tak mě to přestalo bavit.Vždyť v tv říkali,že jich bude lítat hafo.Pak věřte tv.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 121 |
|
|
lahcimTo právě jsou meteory,meteorit to je až v případě že dopadne na zem a někdo ho najde |
Kombi
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 686 |
|
|
JarousŘíkali až 100 za hodinu,a vzhledem k tomu že člověk zrakem obsáhne asi jen třetinu viditelné oblohy,a ty jsi se díval jen 5minut tak je to možné že jsi nic neviděl. Přítelkyně jich během cigára viděla pět a já za 5 minut taky nevidel jedinej |
Kombi
|
|
@lahcimMylis sa, lahcim - su to meteory.Kratka lekcia z astronomickej terminologie pre laikov: Do atmosfery Zeme vstupuje meteoroid. V atmosfere Zeme zaziari ako meteor. Velky a jasny meteor sa nazyva bolid. Ak je meteoroid dostatocne velky, prelet atmosferou zvladne a nezhori, tak dopadne na povrch Zeme. Taky objekt sa nazyva meteorit. V pripade zaujmu ma kontaktuj v Slovenskom zvaze astronomov. Pripadne temu konzultuj u vas v Ceskej astronomickej spolocnosti. |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
|
|
@JarousNaozaj ich lieta hafo. Len ich nevidime vsetky.Ale nevzdavaj to - v tychto dnoch je sice maximum vyskytu, avsak pozorovat sa dali uz dva tyzdne a este dva tyzdne sa budu dat pozorovat. Takze ak je chut a tepla noc... Poznamka: Baby sebou netahejte. Neuvidite zadnej meteor |
romanss
|
|
Romanss |
Kombi
|
|
RE: Mimo misu Perseidyvčera jsem venčil psa okolo 21:45 a jeden letěl. Ani jsem nevěděl, že už létají.Vždy může být hůř....
|
Jimmy
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 992 |
|
|
RE: Mimo misu PerseidyVydržel jsem tam do cca 23. hodiny a viděl jsem za tu dobu asi 3. Taky jsem čekal že jich bude lítat více.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
|
|
Problém je předevšímv šíleném světelném smogu. Těch opravdu jasných a dlouhých není zas až tak moc a ty méně jasné překryje právě světelný smog. Já jsem s drahou polovičkou vyrazil do místa, kde je celkem tmavá obloha ale po půl hodině jsem měl pocit, že vychází slunce. Když se oči adaptují na tmu, tak člověk zjistí, že toho smogu je strašně moc. I Mléčná dráka byla sotva vidět. Jako děcko jsem koukal na černou oblohu každou chvíli a to byla opravdu černá. Dnes musí svítit 500W na každém metru a podle toho to pak vypadá. Černou oblohu je snad možné vidět už jen tak uprostřed Tichého oceánu. Jenže to by zas nesměla svítit ta loď na které se člověk plaví! Bohužel. Dobře už bylo člověk spěje do záhuby. Pokud si pod sebou někdo řeže větev, tak nemá právo o sobě tvrdit, že je SAPIENS!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 693 |
|
|
RE: Mimo misu PerseidyTaky jsem večer neodolal a šel shlédnout podívanou,moje skore za 25 minut bylo 9x stíhačka,6x dopravní letoun,2x netopýr,jeden hladový ježek,ale ten teda neletěl,pouze asi čtyři padající hvězdy,prostě bída,do slibované 100 za hodinu hodně daleko. |
Rosici
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 54 |
|
|
RE: Mimo misu PerseidyVolakedy ked este ludia nemali tolko technologie ale mali rozum, na ulici svetla svietili dole na zem. Prisla mudra nova generacia a svetla zacali svietit vsade dokola 360°. Holt pokrok nezastavis ...Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
|
|
V TábořePerseidy v pohodě 2x 5minut celkem 9kusů |
vladavlada
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 112 |
|
|
RE: Mimo misu PerseidyTak ono je fakt,že vtom světelném smogu jsem sotva viděl Velký vůz natož nějaké Perseidy.Jako kluk si pamatuji jak hodně a krásně svítily hvězdy.Dnes to nevidíme snad jen když jsme na dovolené mimo evropu.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 121 |
|
|
@JarousJarous, nebud taky pesimisticky. Aj nasej oblasti najdes nadhernu tmavu oblohu.V Ceskej republike mate 4 parky tmavej oblohy: Jizerská oblast tmavé oblohy (2009) Beskydská oblast tmavé oblohy (2013) Manětínská oblast tmavé oblohy (2014) Podyjská oblast tmavé oblohy (2016) Na Slovensku tiez: Park tmavé oblohy Poloniny (2010) Park tmavé oblohy Veľká Fatra (2015) Tripark tmavé oblohy Východné Karpaty (2016) a spolocnu s vami: Beskydská oblast tmavé oblohy (2013) |
romanss
|
|
RE: Mimo misu PerseidyMinimalne 50% svetla v mestach je uplne zbytocne, vratane reklam,nevhodnych lamp,svetiel,trotlov co svietia do neba reflektormi,ani si clovek nespomenie na vsetko. Neviem co je na tom pokrok....Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|