, sekce: Linuxové přijímače |
|
Formuler 4 HDMI - CECZdravím všechny znalce a mám dotaz:podařilo se mně nastavit u Formuler 4 combo HDMI CEC tak, že po zapnutí Formuleru se zapne i televize (starší Plazma Panasonic - 42 PX ... (nevím přesně) Po zapnutí tv na chviličku probleskne nápis sat (tak je pojmenovaný vstup HDMI kde je Formuler připojený) ale hned na to se to přepne na DVB-T kde TV nemá nic naladěno, a musím ručně ovladačem TV nastavit Hdmi vstup už jsem vyzkoušel snad vše ale neumím to nastavit aby to zůstalo na tom hdmi. Vypnutím Formuleru se vypne i TV a je to OK |
jona
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 646 |
|
|
@jonaMusíš nastavit Panasonic . Na boku televize přidržet zmačknuté tlačítko -/V na DO asi 3x zmáčknouttlačítko AV.První položka Hotelový mod změnit na ON řádek pod ním vybrat příslušný vstup,který bude zapnut při zapnutí TV |
jjery
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 138 |
|
|
@jjeryTo mám tak nastavené pokud zapnu TV ovladačem startuje přepnutý na hdmi.Tady mi připadá, že to nastartuje taky do hdmi, ale okamžitě to něco přepne na TV dvb-t |
jona
|
|
RE: Formuler 4 HDMI - CECHDMI-CEC ve starých Panasonicích je někdy neúplné, mám jednu PX80, kde HDMI-CEC funguje jen pro vypnutí, pro zapnutí ne - a proč? Protože v tomto typu není obvod, který řeší HDMI-CEC ve standby vůbec napájený. Na jiném, jen o rok mladším PX80 HDMI-CEC funguje normálně, včetně výše uvedeného zapnutí na HDMI přes hotelový mód. Podle mého je ovšem nejlepší řešení programovatelný DO s makro příkazy. Jsou k mání za stokoruny (bacha jenom na to, že zapínací infra příkaz pro staré Panasoniky se většinou musí poslat několikanásobně a s patřičnou prodlevou, to některé DO neumí). Vypadá to "čínsky" ale nakonec je to řešení nejlepší - zejména dnes, kdy je potřeba ovládat hlasitost na TV, a programy na nějakém DVBT2 boxu. Tedy podle mého soudu. Je fakt, že obraz pro datové zmršeniny vysílané na českých programech, je na starých plazmách lepší než na současných televizích do 25000 Kč za 50". Takže vidím jakýsi smysl v hledání cesty, jak to uchovat v provozu. O pozorovacím úhlu ani nemluvě. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
|
|
@AntonínDíky za názor máš pravdu, ale nakonec se mi to povedlo rozchoditnastavení ve Formuleru jsem už neměnil, ale napadlo mně TV úplně vypnout vypínačem a znova zapnout a už to funguje OK |
jona
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|