Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

audio nahrávky v HI-FI kvalitě na VHS

Je tu nějaký podobný blázen, co se tím zaobírá ???

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker
Registrace: 5/2008
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32
Odpověď v diskusním vlákně

RE: audio nahrávky v HI-FI kvalitě na VHS

je nás tu viac takých pošahaných z obdobia 20 storočia :laughing:

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

@Brumo

To jsem rád, že v tom nejsem sám. S audiokazetami jsem se rozloučil již dávno, ale myšlenka záznamu zvuku na pásek mi drží pořád.Pořídil jsem si stereoreceiver ONKYO TX-8220 a do něj narval všechny mé zdroje signálu ( satelit,DVD player a nově jsem pořídil gramofon Pro-Ject T1). A propojil jsem linku i na vstup do VHS. Poslech desek je super ( kam se hrabe CD ) a zkouším zálohovat na VHS v hi-fi kvalitě....jsem nadšený, fakt nepoznám rozdíl v kvalitě mezi deskou a kopií na VHS v HI-FI stopách. VHS kazet mám plnou krabici od banánů, je tedy z kde brát. Budu si půjčovat LP od známých a zálohovat je na VHS.

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker
Registrace: 5/2008

nekde na kazete ani nevim jaky a jestli funguje mam nahrany unplugged nirvany, stone temple pilot a pearl jam z MTV :) ale na trubce je to asi taky :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

model VHS sa ako volá , respektívne , či má manuálnu kalibráciu zvuku .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

@pigfucker

HI-FI kvalita na VHS je nepochybně vysoká. Ale: síla modulace max. do 0dB (žádná automatika-kompresor/limiter). Jinak nepoužitelné. Skladování kazet v přísných klim. podmínkách, jinak popelnice. Ještě jinak: na jednu průměrnou flešku se vejdou desítky takových kazet bez rizika ztráty do budoucna, kopírovatelné a přesouvatelné bez ztrát.

T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50

Jousi
Registrace: 12/2012

Rozdíly opravdové se dají slyšet, pokud posloucháte vážnou hudbu se sinusoidním audio, kytaru, housle, a pokud máte poslechovou místnost. U popové hudby a repro za pár desítek tisíc Kč slyšíte akorát rozdíl v primárním záznamu, nikoliv rozdíl média.

Antonín
Registrace: 8/2005

@pigfucker

Povedať v roku 2020 že kde sa hrabe CD na staré vinyly asi nie je pravdivé. Lebo či už z toho bude vinyl alebo CD, všetko sa to nahráva a mixuje digitálne. Môžeš to tvrdiť o starých LP, ktoré sa ešte nahrávali a mixovali analógovo

LuboTS
Registrace: 5/2006

@LuboTS

lenže tie analogové sa mixovali a hrajú lepšie ako tie digitalne . prečo asi .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

ma to iny zvuk, ale padlo to za obet miniaturizacii ako vsetko ostatne. Flashka nie je zaruka, niektore vykazuju chyby uz po par rokoch, firmy co robili platne a prezili nie je ich vela, posledne roky nestihaju vyrabat.Vela inych ktore uz skoncili zariadenia uz nemaju a dnes ani neviem ci ich niekto este vyraba. Nedavno bola o tom relacia v TV, samozrejme nie u nas.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Řekl bych ze zkušenosti, že VHS kazeta i se všemi svými nedostatky je spolehlivější, než běžná USB fleška.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

2Saxon: ono je to trochu jinak. Analogový záznam se kazí prostě obsahově, a to fyzikálně a nevratně, flashka se posere funkčně, nikoliv obsahově, ale stačí je mít dvě a můžeš kopírovat do alelujá bez ztráty, jakmile se jedna pokazí, přidáš další a získáš tak v podstatě nekonečnou životnost dat. Pravděpodobnost funkční vady u dvou synchronně je asi stejná, jako že na to spadne meteorit a vše shoří v pekelném ohni.

Antonín

Ešte že už nemám rádio na kazety ale iba na CD a USB ale aj CD už o chvíľu budú minulosťou.Nahradia ich USB.Mam zopár kaziet ešte doma.Mám doma kazetu ozón.Ale od nich pesničky sú už dávno na YouTube. :8)

Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD,Canal+

Zetor25
Registrace: 11/2015

@Antonín

R^
Svatá pravda!

Kombi
Registrace: 10/2007

Jsou dva pohledy. Když se mi posere fleška s videem z Nagana, tak mám (nevhodné slovo), na VHSce mám originální záznam pořád, jen mi běhají rybičky po ledu, Jágrovi a spol to ale nevadí. Už jsem zažil v Rozhlase spoustu nešťastný tváří redaktorů, kteří přišli díky fleškám, SD kartám apod, o důležité rozhovory u reportážních kazetáků, či kotoučových Nager a pod nikdy, maximálně ztratili pod stolem část odpovědi...Měl jsem rád Minidisky, tam byl průser při právě vybitých baterkách při zápisu do TOC, to bylo smutných tváří. Ale Saxon to uměl zachránit tajným fíglem, To jsem byl tenkrát frajer:)

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

jo kdysi davno taky mne napadlo nahrat na vhs pouze zvuk. hudbu a to protoze vhs kazety meli vetsi delku a i dalo nastavit longplay takze jeste zdvojnasobit ale pamatuju ze zvuk nic moc takze to byl pouze experiment a ted uz...
clovek nema nekonecny zivot aby zabyval vsim co chce to by musel mit obstarany prijem bez prace.

sioga_bs
Registrace: 6/2007

To vše je pravda. Jak video, tak i audio kopíruju zásadně nejdřív na HDD v PC (HDD pravidelně "špígluju"), až pak na flešku jako transport někam. Tu flešku jsem původně uvedl jen jako příklad fyzického rozdílu kapacity mezi VHS kazetou a onou fleškou.

T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50

Jousi

@Jousi

Tak to potom máš už "zastaralé" maniere! Pretože ja svoju hudbu zo zásady uchovávam iba na HDD. Pre istotu to mám 3x zálohované. USB kľúč v podsate používam len na prenos trebárs fw pre rôzne upgrady softu v zariadeniach. Ono, totižto na tie HDD sa dostanem aj online cez wi-fi sieť, čiže netreba to zbytočne kopírovať a spúštať hudbu z flashky, keď sa to dá aj po domácej sieti.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Hifi

Jo , v 80 hifisti a nynčko stahovači na HDD . S tím už na burzu asi nevyrazíme . Už se těším na diskuzi za 20 let . :((

bulon
Registrace: 6/2009

takhle jsem nahrával

nahrával v 96´ z Rádia 538 hitparádu,kterou dávali v pátek po 8pm. Chodíval jsem s partou pařit a jen jsem naprogramoval SAT+VHS rekordér Panasonic 100nv-hd a v sobotu,při střízlivění jsem si to pěkně pustil a něco nahrál na Tape deck Aiwa 808 adwx... Nemusel jsem u toho sedět a čekat v pátek večer-to se vždy pařilo!!!! . :laughing: :laughing: :laughing:

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

@jamess96

No to já som cca o 3 roky neskôr sa snažil už robiť nahrávky digitálne, t.j. cez tv kartu na pc. To bolo iné kafe a nastaviť časové nahrávanie už v tej dobe tiež nebol problém.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

k dispozícii je vhs hi-fi a aj ihq . nič viac netreba .
https://ibb.co/RQVsZL3

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

@mmiriboy

Jaké "zastaralé" maniere? Vždyť děláme oba to samé. Flešku si beru k sousedovi, který WIFI síť nemá a něco si chceme poslechnout.

Jousi

@Jousi

V tom prípade OK, totižto "o sousedovi" a o tom, že nemá iné možnosti než použiť flashku si sa nezmienil.
Ale v pohode, dnešnej dobe prenos hudby cez USB kľúč ešte veľa ľudí praktizuje, pretože buď nevie ako na to inak, alebo používa lacnešie zariadenia bez možnej vzajomnej kompatibility.
;)

mmiriboy

usb sa používa stále . je to rýchla náhrada za CD . usb pripojím k boxu , cez optiku do zosiňovača a hurá nahrať na pásku . zlaté 80 te roky . pásky hrajú super aj po 40 rokoch . čo sa o hdd nedá povedať .
každý má svoje muchy .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

Jedna prostá rada: Když máte cokoliv cenného na jakémkoliv digitálním médiu, musíte to mít dvakrát. Protože kopírovat digitální files lze dokonale a snadno a bezpracně, není to složité. To je zcela zásadní výhoda. VHS kazetu nezkopírujete nijak. V roce 1987 mi ve vlaku v Přerově někdo ukradl VHS kazetu se záznamy vnuků z kufru, když jsem si šel koupit buřta. Asi si tam (nevhodné slovo) nahrál nějakou volovinu. Kopii jsem pochopitelně neměl. Tehdy stál 50cm 5MB disk (médium) myslím 4000 USD. A vážil tak dvě kila.

Antonín
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra