![]() |
|
Satelitní rozbočovačZdravím, dal by mi někdo tip (značka, model) na satelitní rozbočovač - prioritní relé.Od parabol (23E a 1W) přes diseq mám jeden svod a dva přijímače (VU+ pro Skylink, nově Kaon pro Telly), ale ani jeden nemá výstup loop, tak jak se dříve dělával, abych je zapojil do "série". Potřebuji je tedy zapojit tak, aby se mi při zapnutí jednoho (např Telly), ten druhý "odpojil". Přečetl jsem tady pár starších diskuzí, kde se to rozebíralo, ale konkrétnější model tam zmiňován nebyl. Až na jednoho prodejce jsem to nikde nenašel, nebo špatně hledám. Díky |
Vlastik
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 22 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
RE: Satelitní rozbočovačto chce twin lnb a diseq rozbocovac ale nevim jestli to funguje pres jeden kabel, no jeden zapnuty prijmac urcite bude. |
sioga_bs
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 280 |
![]() |
|
RE: Satelitní rozbočovača nehledas spis neco takovyho ? vicepasmovy_konvertor_kit_johansson ? nebo neco takovyho ?Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: Satelitní rozbočovačVlastiku kup dva twiny,dvě relátka,natáhni druhý kabel a nedělej problémy.![]() Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
@Vlastikpriority switch |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
RE: Satelitní rozbočovačDá se to udělat obyčejným rozbočovačem vf (musí mít pásmo až do cca 2GHz) a přemostit rozbočení dvěma diodami a v sérii s dvěma tlumivkami. Bude tak hrát jen ten přijímač, který je zapnutý. Když budou náhodou zapnuté oba, bude mít přednost ten co má naladěné vyšší pásmo (vysílá 22kHz) a horizontální polarizaci (vyšší napětí pro LNB).Samozřejmě twin a kabel ke každému přijímači je nejsprávnější řešení a při dnešní ceně LNB nemá moc smyslu dělat nějaké přepínače. Taky ovšem lze ještě jiné řešení, kdy LNB vysílá všechna čtyři pásma namodulované frekvenčně. Na to potřebuješ LNB a přijímače označené Unicable. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Satelitní rozbočovačNa webu je tohle téma asi stokrát popsané, strejda google to dává docela hezky...škoda klávesnice. |
Antonín
![]() |
|
@Kamil_k4To bych za normálni situace samozřejmě udělal, ale jedná se složitější instalaci (konvertory quad, rozvod do dalších místností) - pro srozumitelnost jsem to v popisu zjednodušil.Není proto reálné natahovat další kabel a musím výmýšlet náhradní řešení. |
Vlastik
![]() |
|
@bublajsTo mi připadá ještě složitější a dražší řešení než právě ten priority switch. |
Vlastik
![]() |
|
@AntonínJak jsem psal Kamilovi_k4, tak je nereálné natahovat přes celý rodinný dům další kabel. Josu to dvě patra a průchodky přes stropy a lišty jsou už plné.Já právě našel jen https://www.conrad.cz/sat-switch-jaeger-by-doebis-smart-priority-switch.k943781 Pak samozřejmě rozbočovače pro celé pásmo (do 2 GHz), kde jsou uváděny diody v závěrném směru na výstupech k přijímačům. Tam ale není řešena ta priorita a mám (možná zbytečně) obavy, aby se vzájemně přijímače neodpálily. |
Vlastik
![]() |
|
@matchboxxjj, toto jsem taky zkoušel hledat, ale připadá mi, že to nikdo u nás neprodává (vyjímkou ten Conrad, viz výše, kde je jeden model). To mě právě trochu znejistilo, jestli se tomu neříká ještě nějak jinak. |
Vlastik
![]() |
|
RE: Satelitní rozbočovačOdpálení přijímačů řeší právě ty diody naprosto bezpečně. Napájení prostě dodá přijímač s vyšším napětím = horizontální polarizací zvoleného kanálu, když jsou náhodou zapojené oba dva. |
Antonín
![]() |
|
RE: Satelitní rozbočovačNezmínil jsem, že oba přijimače jsou u jedné tv, takže souběžné sledování nehrozí a nahrávání rodiče nepoužívají. Proto se taky uchyluji k této cestě použití rozbočení. Jen u nich nezajistím na 100%, aby nenechali náhodou jeden přijímač zapnutý a nepřepnuli na druhý. |
Vlastik
![]() |
|
@AntonínDěkuji za ujištění a detailní popis. Zkusím to. |
Vlastik
![]() |
|
@Vlastiknejjednodušší je priority switch, ale za cenu omezení - např. pokud nahráváš z Telly, nezapneš si Skylink... je to ještě horší než loop, tam ses mohl alespoň trefit do stejného pásma a polarizacestacker/de-stacker je řešení bez omezení, kolik bys byl ochoten max. za něj dát? |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: Satelitní rozbočovačaha, tak už jsi odpověděl.. |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: Satelitní rozbočovačTo je zajímavé řešení, nevěděl jsem, že něco takového existuje, ale v mém případě asi cenově neschůdnéJeště bych se chtěl zeptat/ujistit, že ty satelitní rozbočovače či priority swich jsou průchozí pro diseqc. Díky |
Vlastik
![]() |
|
@Vlastikmimo Conrad google = Goobay SAT priority switch, Hama AB/SAT priority Switch, |
emte
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 130 |
![]() |
|
@VlastikA na tohle řešení jsi přišel jak? To Ti někdo poradil - Dva přijímače u jedné televize na 2 paraboly? A těch keců kolem. To má Telly nějaké omezení ? Měl jsem Digi, Telly nemám tak promiň mojí neznalost, ale nějak mi to hlava nebere. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 527 |
![]() |
|
@MMorousNo asi má VU+ bez slotu na modul pro Telly, nic jiného mě nenapadá.Jinak normálně ve čtečce Skylink kartu, do slotu modul Telly s nagra-kartou a jedu. |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
@MMorousJe to jak píše decman. Vu+Zero (bez CI) pro Skylink a přijímač Kaon od Telly (dodávají "zdarma" v akci).Problém je tam natáhnout další kabel - nic víc v tom není. |
Vlastik
![]() |
|
VlastikTady máš řešení:https://satsklep.pl/pl/p/Multi-Band-Converter-9645KIT/10893 |
miku
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 165 |
![]() |
|
@mikujj díky, o tom psal Lance a navrhoval Bublajsje to elegantní řešení, nicméně trošku dražší nejprve skusím ten "priority switch" a když se to rodičům neosvědčí, tak zvážím toto Díky všem za pomoc |
Vlastik
![]() |
|
@VlastikNež takovýhle patlámo - zbav se těch krámů a kup si pořádnej aparát. Rodiče s tím budou mít problém, budeš řešit místo kam to dáš, samý dráty, a ještě to někdo odpálí. a děti k tomu. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 527 |
![]() |
|
@MMorousPlně souhlasím, splní to i obyčejný Formuler F4 a ještě ušetří 40,-Kč měsíčně. |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
RE: Satelitní rozbočovačJá vás chápu, mě se to už taky zdá dost překombinované, ale 2 přijímače od Telly byly zdarma v akci (bez placení pronájmu), navíc nevím jestli to teď jde změnit na modul s kartou.Navíc by to znamenalo pořídit jiný přijímač na Skylink s CI, což je opět investice. |
Vlastik
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
![]() |