Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

SSD disk na vymenu

Po roku pouzivania SSD disku:
https://ibb.co/xzP4np3
Myslite ze je to na reklamaciu?
Vidim ze WD uz neni znacka co bola,tak poradite mi ineho vyrobcu osvedceneho?

mercedes77
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně

RE: SSD disk na vymenu

a co je na reklamaci ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

pri 72GB vidis ten skok na 4,2Mb/s ? myslim ze pokial ho mam v zaruke ,tak by som vyuzil reklamaciu.Aby potom nebolo neskoro.

mercedes77

a co rika S.M.A.R.T. ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

@mercedes77

odporúčam skúsiť aj test na ssd.userbenchmark a porovnať s priemerom iných SpeedTest/377351/WDC-WDS240G2G0A-00JH30, ktorých je tam testovaných viac ako 70 tisíc ks (majú tam Benchmark hodnoty porovnania aj 1030 rôznych ssd).

emte
Registrace: 3/2006

A co nato Western Digital SSD Dashboard ? support.wdc.com/downloads.aspx?p=279

ivan
Registrace: 8/2017

@mercedes77

Samsung EVO (Plus alebo Pro) R^

A je to
Registrace: 4/2019

Taktiez sa priklanam k SSD Samsung. Osobne na zopar pocitacoch v ramci rodiny Samsung 840 a 850 PRO a maximalna spokojnost a spolahlivost.
Tieto SSD stoja sice viac, ale ak by som si predstavil, ze by som mal mat kvoli penaznemu rozdielu neustale problemy s kompom...no nestoji mi to za to setrenie. Inak mimo Samsungu by som ozaj nevedel co ineho vybrat. :lookaround:

https://ibb.co/HBRrfDH

Be independent and your TV screen will never be the same.

sato
Registrace: 2/2006

@sato

tak by som chcel aj ja mat rovnu ciaru v HD Tune pri teste ;)
Teraz si zacinam vsimat udaj pri SSD: životnosť xxxTBW ,mozte niekto vysvetlit co to znamena a ako i to zistim u svojho SSD ?

mercedes77

@ivan
ukazuje ze vsetko ok,aj firmware je aktualny.
@emte
test ukazal ze SSD je vykon slaby do ostatnych testov uzivatelov
@bublajs
S.M.A.R.T je enabled,ostatne parametre neviem otestovat

mercedes77

Zkusil bych samsung-ssd-970-evo-plus-m-2-500gb. Tohle ještě proskenuj na SCan Error a zkus to hodit na reklamaci

MMorous
Registrace: 10/2019

Je použit jako externí/vnitřní v nějakém sat boxu nebo systémový v PC?

Nikdo není neomylný.

michal
Registrace: 4/2003

@mercedes77

tak to je dobre ze je to zapnuty, dulezity je co ti to rika o stavu disku :) tak sup a ukaz. pokud jsou pro tebe nejaky informace dulezity tak prave tyhle a ne nejaky vysledky testu natoz plky o samsungu .... :)

bublajs

@mercedes77

disk M4-CT128M4SSD1 od crucial
dal jsem bench READ a max je 315 minimum 269. vuziti CPU 18%
co je ale dulezitejsi je zalozka HEALTH ! muj disk uz ma nabehano 39000 hodin, 3900 power cyklu.
ale celkove to hlasi disk v OK stavu.
ten tvuj disk je ale strasne pomalej. jako kdyby si ho mel pripojenej pres nejakou pomalou zbernici nebo spatnej mod. nechces nam k tomu rict vic ?

bublajs

@bublajs To Evo není dobrý? Kolega si ho chválí.
@mercedes77 SMART přečteš např. programem CrystalDiskInfo 8.0.0

MMorous

@MMorous

to mas dneska uplne fuk. znacky ktery nefungujou tady asi ani nikdo nezna.
neprijde ti divny, ze ten disk nedosahne vic jak rychlostSATA 1.5Gbit ? pritom disk je sata 6?

bublajs

@bublajs

Ten výpis mě taky zarazil, ale pak mi napadlo, jestli to není pokus o vtip, protože tohle není normální.

Vloni mi odešel točicí WD, zlatej, 4TB, na reklamaci na Alze jsem ukázal výpis z HD TUNE a vrátili mi prachy. Technik říkal, že do 5000,- vrací peníze na místě, že to bylo víc, muselo proběhnout nějaký papírování a prachy jsem měl asi do 10ti dnů na účtu. Koupil jsem si 2x 2TB WD20EZRZ - 5400 ot. a ještě mi zbylo asi 1600,-. vůbec není slyšet. Tatím v pohodě.
Ten Samsungem 970 EVO plus mě zajímá, ale nemám na MB patici. Tak až budu stavět novej comp.

MMorous

Ked niekto nevie aky disk sa kam hodi potom pocuje hucanie, to je cele.
Pubertaci a generacia tapatalk aj tak kupuju podla recenzie ha heureke, jeden expert vedla druheho. Len niektori nechapu ci to ma byt recenzia daneho webshopu, alebo daneho vyrobku, potom to tak vyzera. :laughing: :laughing: :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@MMorous

takovejch disku je na trhu vic. podivej se, jestli neni nejaka OEM verze tedlech disku jako bylo treba SM951 nebo SM961 OEM verze PRO. tedka budou prichazet PCIE4.0 disky. predpoklada se ze cena pujde dolu o 10% minimalne jeste v prvni kvartalu pristiho roku.
ono by to mohlo behat kdekoliv. zalezi co zvladne tvoje deska. mam intel Z77 a mam takovou ideu, ze by mi v druhym PCIE slotu mohlo bezet nvme v redukci. 4xPCIE 2.0 to je 2GBs jednosmerne. manual ale v souvislosti PCIE slotu mluvi jen o grafikach a v biosu volbu pro boot z PCIE nemam. novejsi bios neni. babo rad :)

bublajs

@bublajs

Já fotim a dělal jsem semtam nějaký krátký videa dětí nebo taneční. S foťákem do 10Mpx to šlo, ale s 24Mpx jsem to přestal dělat, protože na Full HD jsou HW jiný nároky a na slabej mašině to stříháš hodiny. A co potom 4K

MMorous

??? rawy z 24MPx fotaku mam normalne na plotnach a nemam s tim problem.

bublajs

@mercedes77

do starého NB som dal SSD Patriot Burst 120GB.Je výrazne rýchlejší ako starý platňový hdd, a mám z HD Tune Pro námeri podobné ako ty. Tiež to lieta a používa sa cca rok. Tieto lacné SSD budú podobnej kvality...
Disk je rozdelený na 4 partície:
1.W7,2.WXP,3.W10 a 4.úložisko, ale ešte nebola zaplnená.
Zaujímavé je, že keď som odstránil 4.partíciu - obrázok 2, nameralo vyrovnané hodnoty.
Takže keby si vymazal celý disk, možno nameráš vyrovnanú krivku a teda záleží ako to testuje HD Tune.
Neviem, či je teda tiež chybný SSD alebo je to spôsobom testu HD Tune zaplneného súbormi...

https://ibb.co/PYs2dQD

Obr.1 4 partície
Obr.2 prvé 3 partície(odstránená posledná)
Obr.3 rozdelenie disku

Vantage HD 8000S, Amiko Alien 2 Triple Plus (S2 S2 T2/C) - Dual Boot OS: fw. Spark 1.2.76, Enigma 2 fw. openATV 5.1, 80cm parabola na motore

digitals
Registrace: 11/2008

@digitals

ty particie zrus a hodne rychle. takhle se ssd disk neprovozuje. tvuj radic asi neumi vic jak sata1 a uz vubec v rezimu AHCI.

bublajs

je to starý NB, ale asi to má SATA2, keď dokáže do 262MB/s a v správe zariadení je Standard AHCI 1.0 Serial ATA Controller a TRIM je pustený

Prečo nie partície? ako spravíš multiboot bez partícii? Ten nb je len na testovacie účely :)

Vantage HD 8000S, Amiko Alien 2 Triple Plus (S2 S2 T2/C) - Dual Boot OS: fw. Spark 1.2.76, Enigma 2 fw. openATV 5.1, 80cm parabola na motore

digitals

@digitals

mam za to,ze trim na rozporcovanym ssd nefunguje zcela optimalne a nedoporucovalo se to.
na multiboot mas dalsi disk atp

bublajs

@bublajs

Citujem z webu:
"- SSD je úplne jedno či sa rozdelí na oddiely C a D alebo ostane ako celok (na životnosti sa nič nemení)

- súborový systém OS vidí oddiely C a D avšak SSD nič také nevidí, len dáta v bunkách náhodne alebo skôr podľa svojej logiky porozhadzované po celom SSD pre dosiahnutie rovnomerného opotrebenia jednotlivých buniek súčasne. SSD je úplne jedno a ani o tom nevie, že sa rozdelilo na nejaké diely, on o tom nevie

- ak v jeden deň sa skopírujú dáta na oddiel C, zapíše sa do povedzme #500. Na ďalší deň si OS vypýta daný súbor avšak SSD už ho bude posielať z úplne iného miesta napr. #780 .. žiadne fyzické hranice ako pri HDD

- jedine ako sa reálne dá dokonca predĺžiť životnosť SSD je zmenšenie celkového oddielu, teda využiteľnej časti SSD. Napr. pre SSD o veľkosti 500GB vyčleníme len 450GB na oddiel a zvyšok ostane nevyužitý len tak... samsungy automatický si aj berú -10% alebo sa to dá ručne zmeniť na viac/menej. Tým sa dosiahne to, že nikdy sa užívateľom nezaplní celý priestor a stále ostáva povedzme tých 50GB istých navyše, ktorý SSD stále využíva na prelievanie dát medzi bunkami

- ak je dôvod na rozdelenie SSD napr.. ako v mojom prípade pre jednoduchú preinštaláciu OS, tak je to úplne ok, ak nie je dôvod tak nechať tak..

- delením a nedelením SSD na diely sa nezíska žiadna vyššia ani nižšia rýchlosť, žiadna zmena času prístupu, žiadna zmena životnosti SSD... nič, jedine to uľahči organizáciu dát, reinštaláciu OS (pri HDD fyzickým delením na oddiely pre OS a zvyšok, teda C a D sa aj zvýšila rýchlosť a zvýšili sa časy prístupu a odozva HDD - bežec po disku sa hýbe len v istej malej časti, kde je OS a nemusí lietať z jedného konca na druhý ak by boli údaje nasekané fyzický kde pride.... )"

digitals
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra