Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Hisense H 43 B 7300

Prajem všetkým pekný deň. Poprosil by som o skúsenosti so satelitným príjmom TV príjimačom Hisense H 43 B 7300. Trochu váham,či môžem pripojiť k nemu motor /DiseqC H-H motor SG 2100 A / kvôli záťaži z napájania.

Taktiež som nútený po rokoch spokojnosti vymeniť satelitný príjimač Opticum 9000 HD PVR 2CI 2CX E Plus, Skylink má čoraz viac programov, ktoré mi nerozkóduje. Sat.príjimač bz som chcel 4k, nie najlacnejší, nie najdrahší - tak okolo 200 €, uvítam rady. Pripojenie jednoduché - LNB dual

Je ešte jedna vec. Som z Popradu, mám dobrý výhľad na juh, plochá strecha bytovky na dosah, závetrie. Uvažujem aj o výmene paraboly, snáď Gibertini 125. Lákajú ma najmä ruské programy na východe. Takže by som poprosil o radu lovcov signálu, či mi 125-ka pomôže, alebo ísť trochu vyššie - povedzme na Gibertini 150. Vopred ďakujem za každú radu

seul
Registrace: 6/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Hisense H 43 B 7300

- Hisense nekupovat.
- 43 palců nekupovat
- slušná televize má 10 bit panel, 100Hz a od 55 palců
- Jestli chceš lovit ruské programy ma východě a současně Skylink, tak to je na min. na 2 paraboly, nebo motor, možná T90, záleží jestli to budeš umět nastavit. Mě chodila T90 od Thoru po E46 na rovno.
Řešení je mnoho, záleží po čem toužíš.

MMorous
Registrace: 10/2019

Já mám Hisense 50A7500F a jsem naprosto spokojen. Využívám ji tedy jen na Thor (freeSAT) a pozemní příjem. Nejvíc jsem ocenil že se dá vytvořit favoritní seznam, který kombinuje jak satelitní, tak pozemní příjem.

acce
Registrace: 11/2008

@seul

vuplus zero 4K by ti mohol stačiť .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

Hisense jako zobrazovač, vu 4K na sat a třeba RPi jako mm network player.

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

@MMorous

Ale však on píše, že k TV chce pripojiť motor.
A prečo nie Hisense. Mohol by si konkretizovať?
Samozrejme, 100 Hz to nie je, to by si ale musel priplatiť minimálne o 400 € viac a ísť do podstatne väčšej uhlopriečky, čo asi nechce. Má však Direct podsvietenie a na tú cenu celkom slušný obraz a výbavu.
Ja osobne by som ale odporúčal vyššiu radu, aspoň A7500.

Frank11
Registrace: 2/2009

dnes uz vacsina nie je 100Hz ani velke podsvietene priecky.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@Frank11

Vyblitej obraz. POdle mmě je to jedna z nejhorších značek na trhu. Hlavně u těch levnějších modelů.
43 palců není televize. Pokud se ale někde pokrok zastavil v minulém století, tak je to jeho věc, nic proti tomu.

MMorous

@MMorous

Máš veľmi zvláštne názory. Máš na ne síce právo, ale prosím, nevnucuj ich iným.
Pokrok sa určite nemeria veľkosťou uhlopriečky. Nie každý si môže dovoliť umiestniť do svojej izby TV s 55" a viac uhlopriečkou.
U Hisense som ešte nepočul, že by sa niekto sťažoval na "vyblitej obraz". Práve naopak, všetci ho považujú v tej cenovej kategórii za veľmi dobrý. Vedia si ho však nastaviť.

Frank11

@Frank11

R^ Moje řeč.

acce
Registrace: 11/2008

Největší "machři" kvalitu porovnávají podle tloušťky rámečku televize, mobilu...To by se jeden...

F4turbo

@MMorous

A do kuchyně je 43 palcu TV nebo není? ;)

hobo
Registrace: 1/2007

Do kuchyně si dejte škrabku na brambory.
Ale - např. Nasa UHD má vlevo nahoře v logu úzký rámeček, kde je doprovodný komentář k aktuálně vysílanému bloku. Velice zajímavé. Na malých panelech to asi nepřečteš. Proto to sem píšu. Podobných situací je více. Ale na Babiše a Soukupa 43 palců stačí bohatě.

MMorous

Velice zajímavé.
Tak ako bytový architekt by si sa určite neuživil, keď si myslíš, že do kuchyne patrí namiesto TV škrabka na zemiaky.
Zaujímalo by ma, asi tak koľko percent záujemcov o nový TV sa podľa Teba chystá sledovať také špecifické kanály ako NASA UHD. Čo myslíš, budú to aspoň 2%?
A bežné bežiace texty, napríklad na spravodajských kanáloch, sa dajú v pohode prečítať aj na 24" HD Ready TV. Ak má s tým niekto problém, tak by mal predovšetkým navštíviť očného lekára.

Frank11

@MMorous

Máš opravdu zajímavé názory a také priority-obojí nesmyslné. ;)

hobo

Já bych taky Hisense 43 nekoupil.
Proč?
Jako televize je to k ničemu.
Jak nějaký nouzový přijímač do dílny nebo do kuchyně je to asi zbytečně velké.
Zobrazení v levných televizích s LCD se stranovým podsvícením opravdu velmi nekvalitní. Škoda peněz. Ale každý má svoje peníze a dělá s nimi co chce. Jenom musíte vědět: za málo peněz je v TV oblasti opravdu málo muziky.

Antonín
Registrace: 8/2005

@seul

..vacsiu parabolu racionalne vyuzijes aj v buducnosti. Takze ak si mozes vybrat, tak namiesto gib 125 kup aspon gib 150cm...
Neviem o ktoru orbitalnu poziciu mas zaujem, avsak ku stabilnemu prijmu 36E Ti dostacuje na ruske tv stanice v Poprade parabola o priemere 100cm.

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

@Antonín

Práveže, ako som aj písal, má Direct podsvietenie! Škoda, že nemá lokálne stmievanie, ale za tie peniaze sa nedajú očakávať zázraky.

Frank11

@Antonín

Ještě bych u této TV dodal,že má VA panel.Takže uplná srágora to asi není.Ne že bych si ji kupoval,ale zas tak hrozné to nebude. ;)

hobo

lokálne stmievanie je pre kolenovrtov . obraz má byť stále super. ja to mám vypnuté.

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

@Brumo

"lokálne stmievanie je pre kolenovrtov".
Tak toto som nepochopil, mohol by si mi to, prosím, vysvetliť?

Frank11

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra