![]() |
|
Hisense H 43 B 7300Prajem všetkým pekný deň. Poprosil by som o skúsenosti so satelitným príjmom TV príjimačom Hisense H 43 B 7300. Trochu váham,či môžem pripojiť k nemu motor /DiseqC H-H motor SG 2100 A / kvôli záťaži z napájania.Taktiež som nútený po rokoch spokojnosti vymeniť satelitný príjimač Opticum 9000 HD PVR 2CI 2CX E Plus, Skylink má čoraz viac programov, ktoré mi nerozkóduje. Sat.príjimač bz som chcel 4k, nie najlacnejší, nie najdrahší - tak okolo 200 €, uvítam rady. Pripojenie jednoduché - LNB dual Je ešte jedna vec. Som z Popradu, mám dobrý výhľad na juh, plochá strecha bytovky na dosah, závetrie. Uvažujem aj o výmene paraboly, snáď Gibertini 125. Lákajú ma najmä ruské programy na východe. Takže by som poprosil o radu lovcov signálu, či mi 125-ka pomôže, alebo ísť trochu vyššie - povedzme na Gibertini 150. Vopred ďakujem za každú radu |
seul
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 17 |
![]() |
|
RE: Hisense H 43 B 7300- Hisense nekupovat.- 43 palců nekupovat - slušná televize má 10 bit panel, 100Hz a od 55 palců - Jestli chceš lovit ruské programy ma východě a současně Skylink, tak to je na min. na 2 paraboly, nebo motor, možná T90, záleží jestli to budeš umět nastavit. Mě chodila T90 od Thoru po E46 na rovno. Řešení je mnoho, záleží po čem toužíš. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 517 |
![]() |
|
RE: Hisense H 43 B 7300Já mám Hisense 50A7500F a jsem naprosto spokojen. Využívám ji tedy jen na Thor (freeSAT) a pozemní příjem. Nejvíc jsem ocenil že se dá vytvořit favoritní seznam, který kombinuje jak satelitní, tak pozemní příjem. |
acce
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 1 093 |
![]() |
|
@seulvuplus zero 4K by ti mohol stačiť .vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 598 |
![]() |
|
RE: Hisense H 43 B 7300Hisense jako zobrazovač, vu 4K na sat a třeba RPi jako mm network player.VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 004 |
![]() |
|
@MMorousAle však on píše, že k TV chce pripojiť motor.A prečo nie Hisense. Mohol by si konkretizovať? Samozrejme, 100 Hz to nie je, to by si ale musel priplatiť minimálne o 400 € viac a ísť do podstatne väčšej uhlopriečky, čo asi nechce. Má však Direct podsvietenie a na tú cenu celkom slušný obraz a výbavu. Ja osobne by som ale odporúčal vyššiu radu, aspoň A7500. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 494 |
![]() |
|
RE: Hisense H 43 B 7300dnes uz vacsina nie je 100Hz ani velke podsvietene priecky.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
@Frank11Vyblitej obraz. POdle mmě je to jedna z nejhorších značek na trhu. Hlavně u těch levnějších modelů.43 palců není televize. Pokud se ale někde pokrok zastavil v minulém století, tak je to jeho věc, nic proti tomu. |
MMorous
![]() |
|
@MMorousMáš veľmi zvláštne názory. Máš na ne síce právo, ale prosím, nevnucuj ich iným.Pokrok sa určite nemeria veľkosťou uhlopriečky. Nie každý si môže dovoliť umiestniť do svojej izby TV s 55" a viac uhlopriečkou. U Hisense som ešte nepočul, že by sa niekto sťažoval na "vyblitej obraz". Práve naopak, všetci ho považujú v tej cenovej kategórii za veľmi dobrý. Vedia si ho však nastaviť. |
Frank11
![]() |
|
@Frank11![]() |
acce
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 1 093 |
![]() |
|
RE: Hisense H 43 B 7300Největší "machři" kvalitu porovnávají podle tloušťky rámečku televize, mobilu...To by se jeden... |
F4turbo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 2 394 |
![]() |
|
@MMorousA do kuchyně je 43 palcu TV nebo není?![]() |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
RE: Hisense H 43 B 7300Do kuchyně si dejte škrabku na brambory.Ale - např. Nasa UHD má vlevo nahoře v logu úzký rámeček, kde je doprovodný komentář k aktuálně vysílanému bloku. Velice zajímavé. Na malých panelech to asi nepřečteš. Proto to sem píšu. Podobných situací je více. Ale na Babiše a Soukupa 43 palců stačí bohatě. |
MMorous
![]() |
|
RE: Hisense H 43 B 7300Velice zajímavé.Tak ako bytový architekt by si sa určite neuživil, keď si myslíš, že do kuchyne patrí namiesto TV škrabka na zemiaky. Zaujímalo by ma, asi tak koľko percent záujemcov o nový TV sa podľa Teba chystá sledovať také špecifické kanály ako NASA UHD. Čo myslíš, budú to aspoň 2%? A bežné bežiace texty, napríklad na spravodajských kanáloch, sa dajú v pohode prečítať aj na 24" HD Ready TV. Ak má s tým niekto problém, tak by mal predovšetkým navštíviť očného lekára. |
Frank11
![]() |
|
@MMorousMáš opravdu zajímavé názory a také priority-obojí nesmyslné.![]() |
hobo
![]() |
|
RE: Hisense H 43 B 7300Já bych taky Hisense 43 nekoupil.Proč? Jako televize je to k ničemu. Jak nějaký nouzový přijímač do dílny nebo do kuchyně je to asi zbytečně velké. Zobrazení v levných televizích s LCD se stranovým podsvícením opravdu velmi nekvalitní. Škoda peněz. Ale každý má svoje peníze a dělá s nimi co chce. Jenom musíte vědět: za málo peněz je v TV oblasti opravdu málo muziky. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@seul..vacsiu parabolu racionalne vyuzijes aj v buducnosti. Takze ak si mozes vybrat, tak namiesto gib 125 kup aspon gib 150cm...Neviem o ktoru orbitalnu poziciu mas zaujem, avsak ku stabilnemu prijmu 36E Ti dostacuje na ruske tv stanice v Poprade parabola o priemere 100cm. Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
@AntonínPráveže, ako som aj písal, má Direct podsvietenie! Škoda, že nemá lokálne stmievanie, ale za tie peniaze sa nedajú očakávať zázraky. |
Frank11
![]() |
|
@AntonínJeště bych u této TV dodal,že má VA panel.Takže uplná srágora to asi není.Ne že bych si ji kupoval,ale zas tak hrozné to nebude.![]() |
hobo
![]() |
|
RE: Hisense H 43 B 7300lokálne stmievanie je pre kolenovrtov . obraz má byť stále super. ja to mám vypnuté.vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 598 |
![]() |
|
@Brumo"lokálne stmievanie je pre kolenovrtov".Tak toto som nepochopil, mohol by si mi to, prosím, vysvetliť? |
Frank11
![]() |
|
![]() |