Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Příjem 28.2°E - epilog

Bonmot: Za socializmu jsme měli zaručenou svobodu projevu. Jen se nesmělo vrtat do komunistů. Dnes máme zaručenou svobodu projevu. Jen těch věcí, o kterých nemá smysl mluvit, je mnohem víc.

@LONDON SKY: Na místě, jehož jméno se ani Ďábel neodváží vyslovit nahlas, vzniklo nové diskuzní fórum. Zde můžete prezentovat své zkušenosti nebo naopak dotazy z oblasti satelitního vysílání. Samozřejmě i DX. Já tam budu určitě prezentovat své neúspěchy a budu rád, když mi někdo poradí. Uvidíme, jestli o takové fórum bude dlouhodobější zájem. Zatím lidi nakukují, ale nepíšou.

Kdo bude mít zájem, stačí do vyhledávače zadat heslo positioner EGIS nebo Laminas 2700. Google už dnes poměrně rychle najde česky psané stránky. A tam je všechno prolinkované.

Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K

Hugocz
Registrace: 10/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Příjem 28.2°E - epilog

zkusil jsem, našel jsem, ale požaduje to silná hesla, nejdříve číslo, pak velké písmeno, a nakonec si vzpomene na speciální znak, já si heslo 43šUViášč766žř11++á prostě nezapamatuju a pro celkem nezávaznou diskusi na to nebudu aplikovat systém pro hesla, která mám pro banky a důležitou komunikaci.
A stejně k příjmu z 28e ve střední Evropě mám jedinou vlastní zkušenost: v okamžiku kdy je k dispozici výkonné připojení k webu, je tohle už jenom koníček a taková zábava pro zábavu. A ve střední Evropě asi už je k dispozici všude dostatečná konektivita. 110 cm anténu, kterou jsem v ČR dlouhá léta používal na 28e, než začali přesouvat všechno zajímavé na britský svazek (platil jsem si SKyUK) jsem předělal na multifokus od 13,16,19,23 , už to bude tak deset let (?)
Nicméně číst rád budu - a na to heslo nepotřebuju.

Antonín
Registrace: 8/2005

@Hugocz

no ja nevim, ale v mem vyhledavani nejsi ani v top 20 :) never tomu co vidis u sebe v prohlizeci :)
a nebo vis co, ver si cemu chces :)
ale za me nejlepsi na tyhle pozici byly letni olympiady na streamech.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@Antonín: S tím heslem máš pravdu. Přemýšlel jsem, jakou bezpečnost nastavit. Nechtěl jsem začínat moc nízko, protože později by se změnou byly trable. Vycházel jsem z toho, že takovéto zabezpečení už má spousta webových aplikací. Takže heslo typu Mojeheslo_1 už má kdekdo, i já. A dá se zapamatovat. Mimochodem adresa https je taky zbytečná. Je to jen proto, aby některé prohlížeče nekřičely, že je tam nebezpečno.

Hugocz

@Hugocz

dík za nové fŕum. Už som tam ;)

Slovak DX satellite overwrite club.

Peon
Registrace: 8/2010

....

kedze patrim uz k tej starsej generacii na tomto fore, a pravdou je ze nesledujem to kazdy den

vie mi niekto polopatisticky vysvetlit, co za kabaret sa tu deje s tym 28.2E ? ... co tam nebodaj SKY vysiela free to air ? :)))

na parabole a cenzura ? ... no ja pamatam dobu ze sa cenzurovali kluce na digi, ale to tak vsetko

nech sa dari, ahoj ;)

ps: a ano google nenajde ako prvy odkaz vyssie zmienovane info ...

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

No v kostce jde o to, že jsem jako nadšený satelitní fanoušek koupil parabolu o průměru 270cm. To mi poprvé v životě umožnilo přijímat britský svazek z pozice 28,2°E. Byl jsem z toho tak nadšený, že jsem si založil vlastní webové stránky, kde popisuji zkušenosti s příjmem. No a tady v diskuzi jsem napsal odkaz na ty moje stránky. Příslušná diskuze zde byla smazána a já dostal týdenní zákaz činnosti. No a o tom se tady následně rozpoutala diskuze. Což za pár dní zase zapadne.

Hugocz

@Hugocz

Rozhodnutí, kvůli odkazu na stránky, smazat téma, bylo korektní a podle předpisů. Moudré ale nebylo.

T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50

Jousi
Registrace: 12/2012

Ano, souhlasím. Taky jsem tu předchozí diskuzi uzavřel slovy:
Vědomě a zcela úmyslně jsem porušil pravidla a byl jsem za to potrestán. Jsem naivní. Myslel jsem, že správce přihlédne k "duchu zákona", jak o tom kdysi mluvili politici. Nestalo se.

Hugocz

Jde vám Fishing and Hunting na 23.5E ?

Mirvajs1
Registrace: 4/2009

@Mirvajs1

Jsi sice mimo téma, ale Fishing and Hunting na 23.5E nejde ! (kódováno), ale TP funguje.

T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50

Jousi

TP je myšleno co ? jsem laik .

Mirvajs1
Registrace: 4/2009

@baltik

Taky hruby slovnik snad nie je potrebny, baltik. Rv

romanss
Registrace: 7/2018

Hugocz

ja uz som si precital :-) ze co mas na zahrade, tisko zavidim :-)

prosim ta, ako narval si do toho pomerne slusny ranec penazi by som povedal ....

nech sa dari, ahoj ;)

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

@Mirvajs1

TP bude transponder, Mirvajs. Alebo inak: Frekvencia.
Z jedneho TP ide viac kanalov, F&H je kodovany.

romanss

Hugocz

Kazda i ta negativna skusenost je v zivote dobra. Skus si precitat PM a zhodnot situaciu. Mozno tam, kde ini skoncili, ti najlepsi mozu prave zacat a dat tomuto konicku na SK/CZ novu a lepsiu dimenziu. Predsa len, CZ ci SK fandovia patria svojim zanietenim k spicke na EU urovni- prijme, vybave a najam chuti objavovat.
"Pozehnanie" od jedneho z najlepsich DXerov tejto doby uz mas. ;)
Sat DXing je konicek, nie veda! :8)

Be independent and your TV screen will never be the same.

sato
Registrace: 2/2006

@romanss

Mam pocit že je to nejaký človek z Blacklistu.Ktorý poúživa viac nickov. :-/ :fuming: Ale taký hrubý slovník??TlRv Asi to bude Kloner alebo Vlado07. :lookaround: Oni sa zvyknú hrubo vyjadrovať. :mad: Ale Fishing and Hunting je dobrý program.Tak prečo by ho mali pozerať (blazni)? ;P Ja keď ho tiež pozerám tak som tiež (Blázon)?Každý si pozerá čo chce.Je demokracia.Keď to nechcem pozerať tak to nepozrám.Viď TV 8 mám ju v zozname TV ale ani raz som ju nepozral.Lebo ma to nezaujíma. Rv

Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD,Canal+

Zetor25
Registrace: 11/2015

@alfasex: Jak jsem psal už v dřívějších diskuzích, jsem deset let rozvedený. Tento koníček je levnější než ženská, takže mi na něj nějaké peníze zbyly. Ale cena je relativní. Já nepotřebuji vlastnit svoje auto. Ty peníze, které jiní dali do auta, jsem ještě do satelitů nevrazil. Takže zatím jsem pořád šetřílek, který se diví řidičům, proč tak rozhazují. :)

Hugocz

@Hugocz

pořád šetřílek :laughing: kolenovrt si .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

@Zetor25

Fakt je, že se tady někteří trochu hruběji vyjadřují, ale Ty se v tom moc šťouráš, "tiší blázni" je humorné a sympatické označení všech rybářů !

Jousi

@Jousi

Vobec nejde o "tichych blaznov". To sme vlastne vsetci ;-)
baltik pouzil omnoho hrubsiu invektivu, priamo adresovanu diskutujucemu, nie vseobecne.
Ale vidim, ze jeho prispevok tu chyba, je zmazany.

romanss

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra