Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Je vadný Konvertor? Pozice 28,2 bez signálu

Dobrý den, byl jsme tři dny mimo domov. Dnes jsme zapnul satelitní příjmač a Všechny programy, fungují, kromě příjmu z družice 28,2°E Astra 2. Tato pozice ukazuje 0% signálu. Konvertor má již 14 let. Je možné, že po včerejší bouřce, do něj zatekla voda a poškodil se? Astra2, Astra1, či HotBird, mají příjem naprosto v pořádku. Díky za vaši radu.

Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E

PC1
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Je vadný Konvertor? Pozice 28,2 bez signál...

Díky za rady všem slušným. A už se nebudu na nic ptát. Nestojí mi to za to.

PC1

@PC1

Buď v klidu a nenech se otrávit, některým tady hold chybí funkce pomocných strážníků VB na kterou byli asi dřív zvyklí... teď namají v reálném životě do čeho (koho) píchnout ... tak se realizují zde ;)

lance
Registrace: 10/2008

RE: Je vadný Konvertor? Pozice 28,2 bez signál...

ja si kladu otazku, jak tady nekdo na parabole muze vedet jestli nekam natekla voda a poskodila neco.
tady je vestirna ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@bublajs

Já se ptal, zda je to možné. Přemýšlím, čím se to tak může stát. Ale , kdyby někdo napsal, je třeba zkusit to či ono a v klidu, ale tady klid? Jen posměch, nadávky a machrování. Někdo má satelitní přijmač 20 let a neumí ho ani naladit. To, že jsem tu zaregistrován, ještě neznamená, že se o problematiku zajímám až tak do hloubky, jako ostatní. Umím si nainstalovat přijmač,ale co se týká paraboly a konvertorů atd. To nechávám odborníkům. No nic, prát se je tu jen pro posměch. Takže už budu opatrný v otázkách.

PC1

@PC1

možné to je díky tomu, že během roku je v zákrytu družice a slunce, takže při přesném nastevení a lesklé parabole se zvýší na víčku teplota při bezmračném počasí. Může udělat přímo dírku ve středu víčka nebo vysoku teplotou dojde k mikrotrhlinám, ve kterých voda při mrazu vytvoří přes zimu větší trhliny. Souvisí to i s rozdílnou kvalitou plastu v období let a vyrobcem vstupní suroviny. V dost velké míře to dělali třeba i Quady od Inverta staré cca 10 let.

RAFI007

@RAFI007

Děkuji za zajímavou informaci. Také jsem o tom slyšel. Konvertor má jižb 16 let, takže ... Nu, jak bude o víkendu čas, bude se to prověřovat. Obdivuji se, že to šlo tak dlouho bez poruchy.

PC1

@PC1

nesranduj ! pokud ti do kabelu nenateklo 14 let tak ti do nej natece jen tak pri bource kterou jsi tam mel 14x +. poskozeni LNB vicka, hlavy nebo jak tomu chces rikat snad dokazes detekovat. pak ti pres diru tam natece do kabelu. jinak to asi uplne neklapne, protoze skoro vsechny lnb maj posuvnou krytku nebo samostatnou krytku pres konektor kterou neni moznost jak jinak se tam ta voda muze dostat. leda ze by si cilene udelal pretlak vne kabelu.
tvrzeni 14 let neberu. letos jsem mel tu moznost s instalaci 15 let a bylo to udelany fer. shih+mraz a konektor netknutej.
udelej si to sam. myslel jsem ze sem chodej punkove a ne namysleny pozeri.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@bublajs

Děkuji za hodnotnou reakci. Tohle fakt nemá cenu.

PC1
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra