Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-T přijímače

Apebox C2 4K - nepamatuje si nastavení času?

Dobrý den. Byl by ochoten nějaký majitel tohoto přijímače ověřit následující?

1. Při manuálním nastavení aktuálního času a data, uložení, následném vypnutí a zapnutí přijímače - pamatuje si to nastavení, ukazuje správný čas a datum?

2. Při automatickém nastavení času ze satelitu, po vypnutí a následném zapnutí přijímače s programem v DVB-T/DVB-T2, ukazuje správný čas a datum?

Přijímač zakoupen se softwarem 0.01. Zaznamenal jsem, že přístroj po vypnutí do stand-by a následném zapnutí ukazuje čas takový, v jaký jsem ho vypínal a pokračuje v něm. Zkusil jsem verzi 0.02, 1.05, 1.08 a 1.09. U posledních dvou jsem si všiml, že domršují i datum, nastavím ho, případně se nastaví přes satelit, ale po vypnutí a zapnutí mám na info liště (a v Nastavení času) zcela jiný čas a datum. Vlastně u těch posledních verzí ho ani nemusím vypínat, po manuálním nastavení času a data a uložení okamžitě ukazuje zcela něco jiného, třeba i rok 1900... Přijímač měl primárně sloužit k pozemnímu vysílání, ale on si z pozemáku nejspíše neumí zjistit čas. Musím pustit program ze satelitu (13 °E), tím nastaví správný čas i pro pozemák. Jenže po vypnutí to musím dělat znova, pokud chci, aby EPG v pozemáku ukazoval správný čas. Uniká mi něco? Děkuji za případné rady.

FVXP
Registrace: 10/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Apebox C2 4K - nepamatuje si nastavení čas...

Nevím, jestli to bude tvůj případ. Ale některým boxům se občas zblázní čas a datum. V tom případě nestačí vypnout a zapnout, nebo restartovat (= teplý start). Musí se vypnout, pak vypnout síťový vypínač nebo odpojit od elektřiny, počkat minutu dvě na případné vybití elektřiny ve zdroji a teprve potom zapnout (= studený start). A pak si čas a datum sám srovná. Ale tohle jsou spíš výjimečné případy.

Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K

Hugocz
Registrace: 10/2006

@Hugocz

Díky za radu, ale nepomohlo to. Nastavil jsem aktuální čas a datum, ale po dalším zapnutí to ukazovalo 1. ledna 2020 01:01.

FVXP

Tipuji.
Máš někde nastavené přečíst čas ze sítě, a ten vybraný časový server neexistuje, nebo je v poruše.

Antonín
Registrace: 8/2005

@Antonín

Díky za tip, na výběr je manuální nastavení, satelit a internet a se zapojeným internetem to krátce po zapnutí ten chybný čas i datum upravuje. Problém vyřešen s UTP kabelem nataženým přes dvě místnosti a dvě chodby.

Nicméně ten manuálně nastavený čas a datum si nezapamatuje, chytit se dokáže ještě při projetí pár satelitních programů. Takže nejspíše bez internetu ani ránu...

FVXP

možné je ledacos. Co to dělá při nastavení: čas ze satelitu?

Antonín

@Antonín

Pokud se pohybuji mezi programy v pozemáku, nedělá to nic. Až když pustím program ze satelitu, čas a datum se srovná. A vydrží to do následného vypnutí. Akorát ten satelit je pro mne okrajová záležitost, primární je pozemní vysílání. Nicméně večer se nějakým způsobem srovnal čas v EPG, i když byl čas a datum na přijímači zcela mimo.

FVXP

Apebox C2 4K

Zdarec,
tento přijímač jsem musel asi po týdnu různých nastavení vrátit prodejci.Mimo výše uvedené závady s časem -nebyla možnost komunikace s Skylink kartou-přijímač ji vůbec neviděl ,dále nešel zapojit digitální zvuk přes S / PDIF optický port-malý otvor.

MiroF
Registrace: 3/2013

1. Kartu bez software nic vidět nemůže. Pokud tam nejde instalovat patřičný soft, nebo pokud to neumíš...fungovat to nemůže samo od sebe. Nebo tím myslíš, že nefungoval CI CAM pro kartu Skylink? Pak je zde otázka který typ. (já ten přijímač neznám.)
2. Čas - jak si všimneš máš volby manuál, satelit, internet. Pozemní tam není. Manuál nedrží čas přes vypnutí (ono to možná nemá vůbec jak držet čas hardwarově), tak ti zbývá internet a satelit, aby se čas po zapnutí načetl. U internetu máš asi? nefunkční odkaz na časový server (pokud je tedy přijímač řádně připojený k internetu). Takže by ti zbývá jenom zjistit, kde je ten odkaz, možná lze nějak nastavit, nebo přepsat v sw. Nebo přijímač vůbec nevypínat.
Třeba se mýlím, já používám jenom linuxové stroje a tam se věci řeší jinak.

Antonín

@Antonín

Je to tak, jak píšeš. Automaticky se čas srovnává přes satelit a internet. Akorát přijímač nebyl zamýšlen k trvalému připojení k internetu a satelit je sekundární záležitostí, tj. sledování párkrát za týden.

V info liště je správně aktuální i následující pořad včetně jejich časů při ponechání nastavení času přes satelit, ačkoli ho nepustím (takže i při nesprávném nastavení času a data). Nicméně EPG neukáže, jaké další pořady budou následovat, dokud se čas a datum nesrovná.

FVXP

RE: Apebox C2 4K - nepamatuje si nastavení času?

Přišel jsem na to, že po spuštění teletextu (v pozemním vysílání) se čas i datum srovná a tím se začnou zobrazovat pořady stanic v EPG na celý týden. Jen doplňuji, kdyby někdo řešil stejný problém. Nastavení času mám uloženo přes satelit, funguje to, i když není připojen. Software 1.08.

FVXP

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra