![]() |
|
Dvbt2 versus dvbtPls pánové, dvbt2 mi hlásí kvalita signálu 0 síla 96 přitom dvb-t signal i kvalita 98. Vysílač stejný výkon vysílače je pořád stejný. Poraďte. Díky |
chvalina2
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 413 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
![]() |
|
RE: Dvbt2 versus dvbtA prikupil si si aj dvbt2 k dvbt ?TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 274 |
![]() |
|
RE: Dvbt2 versus dvbtPozvat si odborníka, kteý provede měření na místě a navrhne řešení ku tvé spokojenosti. |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 300 |
![]() |
|
@chvalina2Aky prijimac Ti vykazuje taketo hodnoty?Mne trebars taketo psie kusy vystrajal STB Amiko combo, ked som mal v nom davnejsie natiahnuty neadekvatny firmware... Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
@EnoSatkdyž neumíš poradit tak mlč |
chvalina2
![]() |
|
@bohus31mám setobox Tesla mini ale zkoušel jsem i jíný a to samé úroveň je podle teploměru |
chvalina2
![]() |
|
@chvalina2Kolize SFN!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
@chvalina2Vidím to na problém SFN , alebo prebudení VF signál .Skús otočiť anténu trosku iným smerom , keď nepomôže volaj človeka ktorý má profi merak a sa tomu rozumie . |
mercedes77
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 926 |
![]() |
|
RE: Dvbt2 versus dvbtono je to všetko akésik čudné...mne ukazuje na niektorých kanáloch 80-90 % a ked dám ladenie,tak napíše,že nenašlo žiadny program...a to robí 22 kanál z Valašských Kloboukou |
nick211
Registrace: 5/2018 Příspěvků: 213 |
![]() |
|
@mercedes77díky zítra to vyzkouším a pak uvidíme |
chvalina2
![]() |
|
RE: Dvbt2 versus dvbtPokud nespechas, pockej chvilku na vypnuti DVB-T. V eteru je gulas. Stare muxy, prechodove muxy, finalni muxy, regionalni muxy, presahove zahranicni muxy atd. Pokud problem zustane, volej antenare. |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 452 |
![]() |
|
@chvalina2STB Tesla mini nepoznam...Kedysi som mal podobny problem ako Ty alebo nick211. Jednoducho STB Amiko combo neslapalo na DVB-T2 po nedavnej zmene UHF frekvenii na SK Krizava, hoci signal STB vykazal dostatocny. Mam doma viacero TV prijimacov s moznostou prijimat DVB-T2 a na nich tv stanice z tej istej prijmovej anteny slapali. Takze logicky s prijmovou antenou som nerobil nic, avsak hladal som FW na externy STB Amiko combo kde by mi tv stanice Plustelky DVB-T2 slapali. Vyskusal som niekolko alternativnych fw a nakoniec som nasiel...Preflashoval som externe STB na novsi FW a zatial bez problemov PAY-TV v DVB-T2 slape v poho...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
@nick211Mám podobný problém,stejné hodnoty na teploměru,ale pořídil jsem si jednoduchý měřáček a zjistil,že hodnota MER je jen 10-15 dB a to je zřejmě ten problém. |
jjery
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 128 |
![]() |
|
@jjerylen ono je zaujímavé,že z Val.Kloboukou prijímam aj 26 kanál(CT-čka) s tými istými hodnotami a tie idú ako bič...aby som bol presný na meráku Amiko mi ukazuje na 22-26 silu 73.resp.71 a kvalitu 90% na oboch...len ako píšem 22 mi nejde...a zase aby som bol konkrétnejší tá 22 niekedy ide celý den ale večer prestane a píše kvalitu 90%,ale nejde obraz pritom programy sú už uložené... |
nick211
![]() |
|
RE: Dvbt2 versus dvbtNemáš demodulátor pro DVB-T2.Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 197 |
![]() |
|
@nick211Já bydlím pod Lopeníkem a 22 kanál tu chytáme z Valach a někteří ze Zlína.V jednom domě se chytne kanál 22 a 26 ne,a o tři domy dál je to obráceně.Někteří tady chytají odrazem Brno a tak se to tady všechno mixuje.Problém bude to co řekl Enik. |
jjery
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 128 |
![]() |
|
@jjery:-)...trochu si ma ukludnil..je to ale velmi zlé,že to takto funguje resp.nefunguje..snád to dajú niekedy do poriadku,ked je ozaj chyba v toim SFN i ked neviem,čo to vlastne je...:-) |
nick211
![]() |
|
@nick211" Do poriadku" to nikdo nedá. Finální sítě už nikdo měnit nebude! Takže kolize na k26 zůstanou jak jsou a u ostatních MPXů to nebude o moc lepší! Problém je totiž víc na straně přijímačů než na straně vysílačů! Jsou přijímače, které si s SFN prostě nevědí rady, a je jich hodně! Možná, že většina!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: Dvbt2 versus dvbtPresne jak pise mercedes77, STB Tesla mají problém s jednofrekvencni siti SFN v nekterych mistech a také s prebuzenym signálem. Odzdkouseno, při urovni kolem 67 - 70 mikrodBV se choval STB celkem standartne, při urovni kolem 80 mikrodBV se STB choval uz tak, ze ukazoval uroven signalu, ale kvalita byla 0. Obraz sel, ale po chvili zacal kostickovat nebo psat info zadny signal. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
@Dusankdyž si tak chytrej tak co je setobox Tesla mini škatulka na odkládání krámů???? |
chvalina2
![]() |
|
@chvalina2Asi jo, když ti nefunguje DVB-T2 příjem... Zkus to s jiným boxem.Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 197 |
![]() |
|
RE: Dvbt2 versus dvbtskus trošku utlmiť signal utlmovym člankom či to nepomože. |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 790 |
![]() |
|
@chvalina2Kolize SFN je situace, kdy vysílače v "Single Frequency Network" (jednofrekvenční síti)vytvoří na vstupu přijímače stav se kterým si přijímač neumí poradit a to i přesto, že vysílače v SFN odpovídají svým nastavením podmínkám příslušné SFN!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
@HYPERTakže silný signál standartní je od 50 dbmikrovolt do 75 ,80 je moooc.Vu+Uno 4 K Se
|
Laik
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 533 |
![]() |
|
RE: Dvbt2 versus dvbtNechce mi tu nikdo namluvit, že dnešní nové DVB-T/T2 přijímače neumí zvládnout tzv. pre-echo, že ne. To by bylo velice smutné... Pozemák už nějakou dobu nesleduji, ale už před lety to výrobci boxů odladili pro DVB-T, když jsem je ještě testoval. |
x008
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 125 |
![]() |
|
RE: Dvbt2 versus dvbtJo jinak už z principu existují v SFN oblasti, kde nelze realizovat příjem na všesměrovou anténu - síla je OK a kvalita 0. Nastavením synchronizace vysílačů lze tuto oblast různě posunovat, ale zbavit se jí nelze. |
x008
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 125 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
![]() |
|
![]() |