![]() |
|
TEST DVB-T2 PolskoOd včerejška svítí na sev. Moravu z Katowic PL test mux v DVB-T2 na k27 slušným výkonem 30kW s programy TVP Kultura HD, TVP Polonia HD, TVP Rozrywka SD. Můžete ladit a trénovat slučování s českými k26 a 28![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
@cha-chaA porovnání úrovně k27 s k24 H ? (k24 nevysílá ze Skrzyczneho na rozdíl od k21,40,41) |
lance
![]() |
|
@lanceJá přijímám Katowice, Wislu mám stíněnou opět oplechovanou bzdí a navíc blízkým kopcem. K24 funguje, když ho naprogramuju do Profileru, běžně ho v rozvodu nemám, nic tam bez karty není, kromě rozmazaného Polsat News, jestli je ještě vůbec free ERP má 10kW, povolení je na 28, ale zatím se nevyužívá, museli by vyměnit vysílač. K24, ale vysílá z jiného (směrového) AS než MPXy na K21 a K40. Je to stejný AS do kterého jdou K41 a K42. Jak jsem psal, zřejmě je ve směru Ostrava na hlavním AS nějaké minimum a proto jsou v tomto směru problémy. AS je složen z jednotlivých AJ s napájecím vedením a proto tam k různým deformacím vyzařováku do některého směru může dojít a často i dochází. Stejným neduhem trpí i všesměrové ST vysílací antény. Dále to nemá cenu řešit, jde o dočasnost, od břzna 2022 to bude stejně všechno jinak. |
cha-cha
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 1 150 |
![]() |
|
RE: TEST DVB-T2 PolskoF-M Mux na K27 funguje ale mám nějaký problém na K47 z Rybniku ( jak kdyby došlo k zeslabení signálu na vysílači) a K42 z Katowic mám nejspíše rušený z Frenštátu p.R. - Velký Javorník K42 (pařízek), doufám ke zlepšení po přeladění na K45.![]() |
Max W
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 93 |
![]() |
|
@Max WK47 z Rybniku má víc problémů - SFN Rybnik-Ornontowice, slabý výkon a kolize s k47 z Krížavy - tudíž při změně povětrnostních podmínek není žádné překvapení, že jsou problémy. Při tom výkonu a vzdálenosti Rybniku už se jedná v podstatě o dálkový příjem, takže je silně ovlivněný povětrnostními podmínkami. Já mám např. vzdálenější Ornontowice průměrně o cca 5dB silnější než bližší Rybnik (takže příjem s preechem), ale občas podle počasí se poměry mění až tak, že úroveň z Rybniku se vyhoupne nad Ornontowice![]() Po přeladění V.Javorníku už k42 z na sever svítit nebude ![]() |
lance
![]() |
|
RE: TEST DVB-T2 PolskoChtel jsem se zeptat zde znalých, jak to bude s finálními kanaly DVB-T2 z vysilace Jelenia Gora Snezne jamy. Obcas zachytim K24 v DVB-T s programy TVP1, TVP2, TVP Sport HD ... Diky. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: TEST DVB-T2 Polskomux3 k24 se nezmění, v pořadí muxy 1-6: 30,47,24,22,35,37 |
lance
![]() |
|
lance,diky.![]() |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: TEST DVB-T2 PolskoA jak to bude s finalními kanály v Katowicich ?Bude se i nadále používat VHF-III pásmo ? ![]() |
Max W
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 93 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
![]() |