Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Zesilovač TV+SAT signálu

Dobrý den, v paneláku máme společný rozvod SAT+TV do každého bytu. V bytě jsem tento signál rozbočil rozbočovačem na 3 TV ( jedna TV satelit, dvě TV DVBT2). Problém je, že rozbočením signálu mi nejdou některé frekvence na satelitním příjmu, DVBT2 funguje ok. Pomůže mi nějaký zesilovač SAT+TV, aby frekvence frekvence fungovaly? Děkuji za rady

klocpi
Registrace: 7/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Zesilovač TV+SAT signálu

1. Satelitní signál nelze rozbočovat tak jednoduše jako signál DVB-T2. Těžko říct, jak přesně je proveden rozvod u vás v domě, ale povětšinou je to tak, že na jednom satelitním přívodu může být v provozu jen jeden přijímač. Pokud nemáte unicable.
2. Běžné TV rozbočovače většinou fungují do cca 800 MHz. Pro satelitní signále, který je v pásmu 1-2GHz už mají obrovský útlum. Existují tzv. širokopásmové rozbočovače, které fungují do 2GHz, ale nejsou úplně běžné, vzhledem k bodu 1.

Antonín
Registrace: 8/2005

Pokud máte v paneláku proveden rozvod SAT + TV signálu, určitě je to v každém bytě zakončené TV + SAT zásuvkou, ve které je již rozdělen satelitní a televizní signál. Zde neni problém tento satelitní signál rozbočit / je to na té zásuvce zakončeno F - konektorem / Lze rozbočit satelitním rozbočovačem ale samozřejmě platí pravidlo, že kompletní satelitní signál lze sledovat pouze na jednom rozbočení. Při současném sledování na dvou sat. přijímačích bude jeden prioritní, který bude určovat polarizaci konvertoru z centrálního rozvaděče a pokud bude sepnutá např. vertikální polarizace, půjdou programy z této polarizace na oba přijímače a na druhém přijímači z horizontální polarizace samozřejmě nepůjdou a obráceně.

pepa12
Registrace: 6/2007

@klocpi

Kontrolní otáfka: To rozbočení jsi provedl ještě cestou před účastnickou zásuvkou a sat signál potřebuješ mít jen v jedné místnosti spolu s dvb-t, nebo bez dvb-t? Je jasné, že tv rozbočovače mají pro sat signál útlum jako (nevhodné slovo). Sat rozbočovače mají zase větší útlum v Tv pásmech, ale obvykle STA bývají dostatečné dimenzované, takže by Tv signál měl projít.

krupino
Registrace: 10/2008

nevhodné slovo

Nejsem až takový sprosťák. Automatická oprava mého textu se týkala domácího zvířete. Toto spojení se používá celkem často a nemyslím si, že by to bylo hrubé nebo vulgární. Takhle to vypadá, že jsem chtěl použít zcela jiné podstatně expresivnější slovo. Inu nová doba...

krupino

@krupino

Rozbočení je ještě před zasuvkou, satelitní rozvod potřebuji jen v jedné místnosti. V ostatních mi stačí dvb-t.

klocpi

V tomto případě by bylo nejlepší použít tv-sat rozbočovač a tv výstup dále rozbočit tv rozbočovačem.

krupino

@krupino

To měl být asi vepř že jo? R^

Kombi
Registrace: 10/2007

@krupino

Díky, zkusím nejdřív tedy rozbočit TV a SAT. A pak teprve rozbočím na další televize dvb-t.

R^

klocpi

@Kombi

Imperialistů plány zhatí naší nevhodné slovo boubelatí. Ano. Bylo to pjasátko.

krupino

2klocpi: rozbočení před zásuvkou? Jak vlastně přesně vypadá ten rozvod na začátku? Přivedli tam jenom kabel a ten visí ze zdi bez zásuvky? Jestli ano, pak jak provní věc namontuj zásuvku, která rovnou rozbočí SAT a TV. Pak do satu kabel k jednomu satelitnímu přijímač, a TV můžeš rozbočit na více míst obyč. rozbočovači.
Nebo je situace na místě jinak?

Antonín

Lépe to bude rozbočit rozbočovačem tv-sat a tv výstup rozbočit obyčejným rozbočovačem. To vše s f konektory. Jednak je to mechanický pevnější a stabilnější než zasouvací rozbočovače s IEC konektory, a jednak sestava bude mít i menší útlum. I když v STA bývá obvykle signálu dostatek. Čím méně IEC konektorů, tím méně problémů v budoucnu.

krupino

doufejme, ze rozvod je proveden tak, ze jdou kabely ve stupacce v chodbe a z multiswitchu jsou kabely tazeny do kazdeho bytu solo vyvodem. jinak z tohoto bastleni kdy kazdy radi neco po svem nevedic co a jak je namontoane budou mit mozna nejvic radosti sousede kolem bez signalu...
kdysi jsem delal predsdedu spolecenstvi pro 77bytu a tohle jsem resil kazdy mesic R^

Dagy2
Registrace: 11/2010

No v panelaku ked sa zacne kazdy expert do vsetkeho montovat a prerabat to nedopadne dobre.
Ale ideme pomaly obedovat, dufam ze nedelna pizza uz je objednana vsade kde baby nevedia nic navarit... :laughing: :laughing: :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Osobně bych se do toho bezhlavě nepouštěl. Protože se může stát, že Tvoje snaha bude odměněna mastnou pokutou, nebo Ti taky může někdo šlápnout do úsměvu. Hrabat se v rozvodech a ještě před zásuvkou, když tomu nerozumíš, je hustý a nemáš zaručeno, že i když to Tobě fungovat bude, tak to nezaruší ostatní nájemníky. Mám přítele od ségry, kterýmu se do horního patra nastěhoval nějakej doveda, a večer mu nejde televize. Takže uřezat ruce.

MMorous
Registrace: 10/2019

@Antonín

Přívodní kabel do bytu je pouze jeden. Dělal jsem rekonstrukci bytu, takže mám krabici, do ní přivedeny pomocí husích krků koaxialy do 3 místností a na konci každé zásuvka. V hlavní krabici rozbočovat na 3 výstupy. Ve dvou místnostech ze zásuvek dvb-t, vše hraje. Do třetí místnosti jsem dal satelit a některé frekvence nejdou. :(

klocpi

Souhlas s Dagy2

Účastnická zásuvka není jen jakýsi přístupový bod.

radek1
Registrace: 1/2006

Nedělal bych z toho takovou kovbojku. Sat-tv rozbočovač, tv rozbočovač a zásuvky v jednotlivých místnostech mají při správné montáži dostatečné oddělení a přizpůsobení na to, aby něco nekalého "vpustil" do systému.

krupino

V hlavní krabici rozbočovač:
1. Jaký?
2. Kdo ho tam dal? Ten kdo dělal rozvod nebo někdo, kdo to jen tak v dobré víře bastlil.
3. Je ten rozbočovač určen pro satelitní signál?
4. Který satelit vlastně přijímáte, a které frekvence nejdou?
Do domovního rozvodu by skutečně nikdo, kde nezná jeho strukturu, zasahovat neměl.
Možností, co je potřeba je stále hodně. Například je možné, že ten rozbočovač v hlavní krabici není pro satelitní signál, nebo koaxy co jsi tam dal nemají náhodou střední vodič lanko?, ono není koax jako koax, i když pro pár metrů by to problém být neměl - prostě možné ledacos.

Antonín

@klocpi

Však si rozboč DVB-T signál až za zásuvkou. Z F konektoru ku STB boxu a z ľavej dierky k rozbočovaču a máš po probléme ...

Dzordzo
Registrace: 8/2007

@MMorous

Souhlasím s tebou, takového souseda mám.

sateliťák
Registrace: 2/2006

účastnická zásuvka

je majetkem společenství vlastníků,nebo majitele domu,za ní si dělej co chceš,před ní nehrabej

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@klocpi

Stačí ti pro tvé zadání triviální zapojení - satelitní rozbočovač 1/3, TV-SAT zesilovač EMP a popř. 2xTV zásuvka + 1x TV-SAT zásuvka. Zesilovač je A1/1PEU15dB-1 (P.181-M) Popis je zde: https://www.emp-centauri.cz/index.php?lang=cz&page=prodview&id_kateg=1&id_pkateg=22&id=221

RAFI007
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra