![]() |
|
Rýchly internet a pomalé otváranie tv aplikáciíPo zmene poskytovateľa internetu som získal rýchlosť 10-krát vyššiu ako som mal, ale aj problém. Teraz sa mi veľmi dlho otvára Magio GO, Skylink live a iné tv aplikácie. NA tablete sa mi Magio GO dokonca ani neotvorí. Čo to môže spôsobovať? |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 048 |
![]() |
|
RE: Rýchly internet a pomalé otváranie tv apli...firewall :)Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
@bublajsDoplnok Magio GO mám povolený. Doteraz som ho na pomalšom internete prijímal bez problémov. Technik z UPC mi povedal, že mám slabú sieťovú kartu, ktorá nedokáže spracovať rýchly internet. Myslím, že to nebude v tom, lebo aj v novom android boxe Alfawise mi pomaly načítava tv aplikácie. |
Karner
![]() |
|
RE: Rýchly internet a pomalé otváranie tv apli...a nejaky mereni misto kristalovy koule ?Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
RE: Rýchly internet a pomalé otváranie tv apli...Keď meriam rýchlosť so Speedtest by Ookla a inými, nedarí sa mi namerať viac ako 80 Mbps. Technikovi, ktorý internet inštaloval, jeho merák ukazoval 150 Mbps. Vraj má lepšiu sieťovú kartu, povedal. |
Karner
![]() |
|
RE: Rýchly internet a pomalé otváranie tv apli...a ping máš kolik?? |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 400 |
![]() |
|
RE: Rýchly internet a pomalé otváranie tv apli...tak ono posledni dobou ma internet od upc tedy Vodafone neustale problemy, a to namerim 150/12 a presto proste vypadne spojeni, od ty doby co to ma Vodafone tak to nestoji za nic. jen dnes vecer jsem to rozbihal asi ctyrikrat. |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
![]() |
|
@KarnerA aku mas tu sietovku? Ak je to nejaka starsia 100 Mbs, tak tych 80 Mbs je O.K., viac z toho nedostanes. |
black13
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 251 |
![]() |
|
RE: Rýchly internet a pomalé otváranie tv apli...Prekáža mi iba to, že na android tv boxoch mi veľmi dlho nabiehajú Magio GO a Skylink Live. Netreba niečo na nich povoliť? Kamarát má ešte rýchlejší internet ako ja a idú mu bez problémov. |
Karner
![]() |
|
RE: Rýchly internet a pomalé otváranie tv apli...tak zkus jeste mezi routerem a tv zapojit switch 100mb snad to trochu omezi |
alien777
Registrace: 8/2020 Příspěvků: 383 |
![]() |
|
@pierrepetrPing mám 11 až 25. Pri každom meraní iný. |
Karner
![]() |
|
RE: Rýchly internet a pomalé otváranie tv apli...Mozno to brzdi ten lepeny kabel v rohu ....![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
@liquerea že kto zasiera diskusie. |
mpatri
Registrace: 2/2019 Příspěvků: 116 |
![]() |
|
RE: Rýchly internet a pomalé otváranie tv apli...treba prizvať človeka, ktorý sa vyzná v nastaveniach. podotázka je - ako idú iné videá? aký je router/výstupy LAN? aké wifi b/g/n/ac? |
mpatri
![]() |
|
RE: Rýchly internet a pomalé otváranie tv apli...Expert na lepení rohů. To mě rozesmálo.Ten tablet Ti nepojede rychleji, kdybys měl rychlost 100 x větší. Možná kdybys do toho nehrabal a někoho zavolal a nechal si to nastavit, tak by to bylo v pohodě. Jestli máš všude povolený DHCP, nebo to jede přes několik zařízení a různou propustností, tak se nediv. Někdy je to alchymie. Android má svoje mouchy, mám ho v televizi, všechno jede OK, ale když vyprší pronájem IP adresy, tak to zůstane viset, ani nevrkne, musí se to resnout, protože to nenačte aktualizace. Začal bych tím, že bych si přečetl návod a podíval se, jestli mám správně kabely. Pak bych nechal DHCP na hlavním modemu, vyhodil wifinu a další DHCP bych zakázal. A uvidíš. Jestli máš nějaký amatérský úpravy na hlavní přípojce, jako je rozbočení kabelu ještě před modemem a podobný zvěrstva, tak bych zvážil vrácení do původního stavu. Případně bych zkusil jiný UTP kabel. UPC modemy mají v sobě ještě UPC Wi-Free, a tahle druhá půlka slouží pro poloveřejný provoz/registrovaným uživatelům. Kromě toho to má 2 pásma - 2.4 + 5GHz. A servisovat to jde různě podle toho jak to máš zapojený. Já mám za tím ještě TPlink switch 16 port a přes něj můžu vypnout nebo přepnout wifinu v modemu. A snažím se všechny kabely tahat z toho Switche. Teď zrovna dělám rekonstrukci a testoval jsem - z různých místností posílat velký filmy/40GB křížem z 2 compů do 2 televizí a nemělo to chybu. Ten Android Box nemám, ale je to moderní výrobek, tak by to mělo chodit. Ale kdoví jak to máš zapojený. Když se ptáš na takový blbosti, jak přilepit kabel do rohu, tak nečekej, že Ti tady někdo poradí, když nejsi schopen rozumně popsat problém. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 517 |
![]() |
|
RE: Rýchly internet a pomalé otváranie tv apli...Zavolal som do UPC, najskôr prvý technik skúšal upraviť nastavenie k mojej slabej 100 Mbsp sietovke. Nepomohlo. Potom druhý technik vypol IPV 6, tiež nepomohlo. Nakoniec ale našiel chybu v odosielaní datt. Dal príkaz servisákovi, aby to v stredu u nás opravil. To, že mám slabšiu sietovku, vraj nemá veľký vplyv na načítanie streamov v tv aplikáciách. |
Karner
![]() |
|
RE: Rýchly internet a pomalé otváranie tv apli...Wifi free už skončilo!![]() Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
RE: Rýchly internet a pomalé otváranie tv apli...Technik z UPC ma ubezpečil, že na Slovensku Wifi free ide.Morous: To, ako som nalepil koax do rohu v kuchyni sa pozdávalo nielen technikovi, ktorý mi inštaloval prípojku s routerom, ale aj mojej manželke. A tá je poriadne kritická ako každá žena. V skutočnosti si ten kábel ani nikto nevšimne, lebo neruší pohľad, keďže je biely a zapadá do rohu v bielej stene. Nie je nikde prerušovaný, preto chyba nebola u mňa. Do ničoho som nehrabal, všetko nastavoval technik z UPC. Chybu zistil až ďalší technik na linke technickej podpory, kde som dnes volal a nebola na mojej strane. Bližšie o tom píšem v predošlom príspevku. |
Karner
![]() |
|
@Karnerping na nix.cz na vodafone vdsl2 mam 10-11ms stabilne a na nix.sk 11 :)Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
@spykofree od upc funguje a nielen tuná. dokonca aj tým, ktorí už zákazníkmi nie sú! |
mpatri
![]() |
|
![]() |