![]() |
|
Příjem FM radiaAhoj chlapi --potřeboval bych od vás poradit jakou antenu mám pořidit na příjem FM a DAB+ jestli je na nějaká hodně kvalitní pro přijem z větší dálky ...chtěl bych chytat radio Beat z Prahy tam vysílá v dabmám to vzdušnou čarou cca 80 km díky za vaše rady |
Kaja
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 84 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47 | |
![]() |
|
RE: Příjem FM radiaZavolej si odborníka, změří to a navrhne řešení |
zzz
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 978 |
![]() |
|
Re : Příjem FM, DABPokud jde o preference, začal bych Dabem. Připojit k Tvému přístroji několika prvkovou anténu na III. tv pásmo (175-230MHz). Samozřejmě vertikálně polarizovanou. Pokud se podíváš na pokrytí Dabem, bude pravděpodobně v místě Tvého bydliště signál dostatečný. Maximum pro dálkový příjem Dabu je patnáctiprvková anténa, asi v Tvém případě zbytečná. Rozdodně bych nešel do paskvilů v plastu se zesilovačem, které umí vše. Samostatně FM (horizontálně státní r., vertikálně soukromníci), samostatně DAB+. |
valsora
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 230 |
![]() |
|
Re : Příjem FM, DABAhoj a není lepší si pořídit internetový rádio máš tam asi 200 rádií z česka a několik tisíc dalších z celého světa a různý žánry já už doma nic jinýho nemám a nepoužívám,pokud máš kvalitní wifi tak je to ok ja jedu na 4 rádiích a plná spokojenost |
kanon
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 914 |
![]() |
|
@kanonTo už je lepší telefon a reprák. Kdo se má v tom nekonečném seznamu rádií vyznatT-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 4 152 |
![]() |
|
@KajaZdravím,Sám jsem FM již zavrhl, DAB se samozřejmě lepší. Bydlím Hořice v Podkrkonoší a také poslouchám všechno z Prahy, protože pokrytím z jiných směrů je u nás bídné a hlavně z Prahy jedou všechny multiplexy. Používám šestiprvkovou Yag přímo na DAB plus předzesilovač (ani ne tak z zesílení slabého signálu, ale pro pokrytí ztrár v rozvodu). DAB přijímač Technisat a za ním AV receiver SONY, propojeno optikou. Naprostá spokojenost, proto o FM ani nepřemýšlím. |
mediator12
Registrace: 12/2015 Příspěvků: 306 |
![]() |
|
@KajaJeště doplním, že s tímto zařízením přijímám spolehlivě multiplexy RTI, TELEKO, CRa i CRo. Tvůji požadovanou stanici Radio Beat najdeš U RTI a ČRa. |
mediator12
Registrace: 12/2015 Příspěvků: 306 |
![]() |
|
JanMmám vytvořený seznam s nejoblíbenějších stanic může jich být až 30 a to v poho stačí ale z mobilu s reprákem to taky jde.já jsem spokojenej doma už nikdy více analog který šumí. |
kanon
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 914 |
![]() |
|
RE: Příjem FM radiaPro poslech z tranďáku nebo mobilu je úplně jedno, jaky je to formát. Na hifi aparatůře FM jednoznačně vítězí.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
@omar3přesně,zas.ra.ne.j digitál všude to tlačej,ono už ve studiu to pok.u.rvěj,tak to pak vypadá,jak to vypadá |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
@valsoraŽe by byla 15-ti prvková anténa na VHF maximum už dávno neplatí. Stejně jako dávno neplatí, že by pouhý počet prvků vyjadřoval nějaké přesné charakteristiky a vlastnosti antény. Slovy "klasika" už to není směroplatný![]() ![]() |
Xmux
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 418 |
![]() |
|
Radio Beat ze satelitu....osobně poslouchám Radio Beat ze satelitu.....100 procentní spokojenostDVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
![]() |
|
@omar3"Na hifi aparatůře FM jednoznačně vítězí."Tento nazor zastavam aj ja. Pri digitalnych radiach ide vzdy o stratovu kompresiu a teda TECHNICKY musi ist o horsi signal. Ale ako je to v praxi? Ake su parametre digitalnych radii (bit rate, vzorkovanie)? Mate niekto doma moznost sluchovo porovnat tu istu stanicu analog a digital na kvalitnej HiFi suprave? |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
![]() |
|
Fm radiaPořídil jsem si Denon Ceol 11 DAB Internetových rádií je tam dostatek ale to co poslouchám jsem zatím nenašelNa fm střídám Beat.. Hey rádio aRock rádio proto mě zajímá ten příjem z Prahy |
Kaja
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 84 |
![]() |
|
RE: Příjem FM radiaNechci se hádat, ale čímpak asi krmí ty analogové FM vysílače? Třeba zrovna to rádio Beat poslouchám denně přes internet a vím jistě, že signál ze studia jde digitálně. A určitě nedělají jiný stream pro satelit, jiný pro internet, jiný pro FM vysílač. Tolik k dnešní analogové kvalitě.Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
RE: Příjem FM radiaMimochodem, hudbu pouští rádio Beat z CD. A CD za posledních deset let mají tak ořezanou dynamiku, že se o nějaké kvalitě nedá mluvit. Jak potom musí vypadat následný převod do analogu. Doby HI-FI jsou nenávratně pryč. A nic na tom nezmění ani domácí aparatura za desetitisíce dolarů.Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
@romanssMám možnost porovnat třeba slovenské stanice Jemné nebo Vlna z DAB a FM. Jednoznačně má FM víc basů a výšek. Pak je tam ještě něco, co nedokáži popsat. V DAB je takový neklid nebo hrubost.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
RE: Příjem FM radiato sa vola plechovy zvuk ako vsetko moderne ....![]() ![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
@omar3No to si prave myslim aj ja. Preto mam stale FM a DAB odkladam, kolko sa da. |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
![]() |
|
RE: Příjem FM radiaJá mám oboje. Podle mě 90% lidí ten zvuk nevadí. Třeba moje manželka nepozná rozdíl mezi FM a DAB, nebo pozná, když ji na to upozorním, ale nijak ji to nevadí, hlavně že to hraje. A takových je většina.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
RE: Příjem FM radiaPočúvam Rádio Beat denno denne. Stačí spoľahlivý net a prepojíš na aparatúru. Načo si to komplikuješ |
masto
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 1 561 |
![]() |
|
Re: protěžování FMVětšina FM vysílačů má před modulátorem audioprocesor. Ten nejen přidá na basech a výškách (což se řadě lidí líbí), ale zničí dynamiku ! Hlasitost neustále vytahuje k maximálnímu povolenému limitu. Proč ? Protože když je konkurence hlasitější, má větší poslechovost. A tak na procecory "naskočily" i vysílače českého rozhlasu. Analogová část přenosu je velmi krátká:vysílaš-rádio.Kdysi jsme v sedmesátých letech porovnávali kazetové magnetofony. V anonymním testu zvítězila Unitra (1000.-Kč)oproti dvacetinásobně dražším strojům s Dolby B i C. Ta právě měla o pár dB zvýrazněné výšky i basy. I když zkreslení bylo kolem 3%. Lidské ucho se dá dost dobře ošálit. |
valsora
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 230 |
![]() |
|
@KajaVzhledem k tomu, že máš internet, tak bych příjem digitálního rádia vzduchem považoval za návrat do středověku. Dej si do vyhledávače " radio.garden" a máš tam všechny světový rádia. |
croco
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 57 |
![]() |
|
RE: Příjem FM radiaPoslouchat radio přes internet umí každý pako. To kouzlo přijmu je v tom, že signál dopustuje na desítky nebo stovky kilometrů z vysilače do přijímače a je potřeba něco umět a něco vybudovat.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
RE: Příjem FM radiaPokud se ptáš na FM antény pro dálkový příjem tak top anténami jsou Körner 9, Körner 15 a nebo Körner 19 od švédského designera antén Petera Körnera, nic lepšího v současné době na FM není (kromě soustavy vytvořené z těchto antén:-) Slušný zisk a výborný předozadní poměr. Jsou to ale rozměrné antény a obyčejný smrtelník co chce poslouchat je Beat by si na barák asi dal maximálně tu 9ku... Na DAB se dají sehnat komerčně vyráběné antény a tou nejslušnější splňující i parametr cena/výkon je Vaten 14p. DAB antény to chce spíše jako dvojče a nějaký rozumný zesik. |
dxdish
Registrace: 3/2020 Příspěvků: 35 |
![]() |
|
swankabez konkurence na úzký pásmo |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47 | |
![]() |
|
![]() |