Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: freeSAT by Skylink

Bezproblémový přechod ze Skylink na freeSat?

Ahojte,
již několik let jsem zákazníkem Skylink (využívám jen jako obyčejný uživatel, i když základní nastavení Enigmy2 na Vu+Duo2 zvládnu, tak jakákoli systémová změna, třeba update na nový firmware VTi, je pro mě vždycky trochu složitá). Nikdy bych neměl potřebu měnit dodavatele, ale na jaře mě naštvali zrušením Eurosportu. Protože to jsou pro mě klíčové programy, rozhodl jsem se odejít ke konkurenci. Z nabídek provozovatelů, kteří mají Eurosport stále v nabídce, mi přijde freeSAT jako jediná schůdná možnost, a protože mi předplacená karta Skylink končí v listopadu 2020, začínám zjišťovat informace, co všechno budu muset udělat, zkrátka jak s co nejmenším úsilím a problémy přejít na freeSAT. Používám integrovanou čtečku karet přímo ve VU+, mám starou Skylink Irdeto ICE kartu, která umožňuje nekódované nahrávání.... To je vše, co mě napadá k základním údajům, když tak se na další věci zeptejte. Prosím o radu, tedy nějaký ucelený seznam úkonů, co bude potřeba udělat. Stačí pořídit kartu freeSAT, zasunout do čtečky VU+ a prostě přeladit? Nebo budu muste hýbat anténou a hledat jiné satelity? Co dalšího mě se změnou čeká? Děkuji.

tirreus
Registrace: 12/2018
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Bezproblémový přechod ze Skylink na freeSa...

S tím eurosportem je to značně nejisté, letos jim končí smlouva a jednání probíhají...
Freesat tak do dvou let zanikne, jako kdysi zanikl cslink, to je jasná věc ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

@drobeček

Jo, zní to pravděpodobně, to je fakt - stejný vlastník, podobná situace s končící smlouvou, asi budou podobná očekávání na vyjednávání a pochybuju, že Eurosport nějakému pošťákovi ustoupí... No nic, asi se podívám na jiná vlákna, jaké jsou zkušenosti s AntikSatem... ;) Každopádně všem děkuji :)

tirreus

tirreus,

na prijem Antik sat je zapotřebí vetsi talir. Minimalne 90. Kvuli nekterym TP, kde je mensi kvalita signalu. Eutelsat 16E není zadny terno proti Hotbirdu 13E nebo Astre 23,5E.

HYPER
Registrace: 11/2010

@drobeček

Už jsem spal na jedno oko

korkoran
Registrace: 10/2006

A co Pantelio, Fotelka na 51.5E tam je Eurosport2 taky.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

@tirreus

psalo se tady nedavno o tom ze freesat ma eurosporty pouze do konce roku, a proc by jednali,delali novou smlouvu kdyz budou brzo koncit, aby pretahli zakazniky od skylinku k freesatu ? nebo pojedou na A3 skylink i freesat a pod stejnym kodovanim a tim ocuraji eurosport ? to by jim asi nikdo nesezral zejo. podle me az se to poradne rozjede a Canal+ doda do skylinku i sve programy tak zaradi taktez francouzske eurosporty, oba, s ceskou stopou, nejjednoduzsi reseni, a nejlevnejsi.
jinak jeste muzes prejit na iptv kdyz tedy nemilujes TELLY.

kristian1
Registrace: 7/2016

@Jarous

Podívám se, děkuju za tip :)

tirreus

tyto "exotiky" bych rovnou vynechal :)))

kristian1

@HYPER

Mám 85cm, díky za důležitou informaci.

tirreus

@kristian1

Ten odhad, že si Canal+ zajistí později Eurosporty přes francouzskou verzi zní zajímavě, něco na tom může být... díky za sdílení.

tirreus

@kristian1

Spíš uvažuju o tom, že si nakonec předplatím Eurosport Player, vychází to okolo 50Kč na měsíc... Zatím mi tato diskuze pomohla zjistit, že moc nemá smysl nikam přecházet, není totiž pořádně kam...

tirreus

tak nejak, neni kam, nevim co presne jsi mel za problem s digi ale dnes je vse jinak, nikdo s odchodem nedela problemy, das si dvouletou smlouvu na sport pack a pokud chces jinam das mesicni vypoved a doplatis pouze aktualni zuctovaci obdobi a tim to konci zadny problem. takze muzes v podstate kamkoliv, nebo cestovat tam a zpet, a pak se uvidi

kristian1

Od nového roku ani Freesat nebude mít Eurosport 1a2.

habadak
Registrace: 11/2015

ani Plustelka ... Rv ide to dolu vodou s Discovery a programami ... Rv vraj chcú za to vela peňazí a bud všetko alebo nič.....taká je ich stratégia momentálne . :laughing: zaplatili obrovské prachy hlavne za šport a teraz potrebujú peniaze späť.... čo je pochopitelné .zatial zostal len orange, antik a digi na slovensku ,ked im skončia práva tak začne taneček aj tam .

maradona
Registrace: 8/2018

ono se take muze snadno stat ze Telly nebude mit ani novou smlouvu na anglickou ligu a tim padem ji nebude mit ani Tmobile.! a eurosport v cechach zustane jen u Tmobile a upc-vodafone, Kellner do toho nepujde ten je lakomej.

kristian1

@kristian1

Cena za TV práva na PL je tak vysoká, že se dohodnou nakonec všichni, kdo o ni budou mít zájem. Teda kromě Skylinku, tam pro fotbaluchtivé není zhola nic.

bretah
Registrace: 9/2012

no tim bych si nebyl tak jistej. jedna varianta je Tmobile. druha varianta Canal+. a ze by se tito dva spojili tak tomu teda neverim. jen aby to nedopadlo jako s eurosport-discovery

kristian1
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra