Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Přechod z Cryptoboxe na VU+?

Ahoj, prosím o radu. Plánuji zakoupení nového satelitního přijímače. Nyní mám Cryptoboxe, nemá možnost bluetooth dálkového ovládání, ale líbí se mi jeho jednoduchost.

Rád bych přešel na VU+, četl jsem recenze, ale nejsem si jistý s těmito funkcemi:

1) Umí VU+ stb FastScan pro více operátorů jako Skylink CZ, Skylink SK, freeSAT CZ, freeSat SK, Polsat atd.?

2) Je možné tyto kanály uložit do jednotlivých skupin podle operátora?

Moc děkuji předem.

burianek
Registrace: 2/2017
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Přechod z Cryptoboxe na VU+?

Nikdy som s tým nelaboroval. Enigma 2 používa gstreamer, nové image majú už na výber Exteplayer. Z externých pluginov by mohol softvérovo pomôcť snáď VLC.

Spacer
Registrace: 9/2017

@Antonín

Teraz sa pýtaš alebo konštatuješ, lebo na VU+ Zero 4K taký soft nikde nenajdeš ;)

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@jonnyq

Mám už asi 6-tý rok z Číny objednaný Xmini solo stb, na ktorý ešte stále vychádzajú aktualizácie open source imagov. A nie je len jeden.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

@petersk

gratuluju , taktez mam 2 takovy boxy 6 let a neni s nimi ani softem zadnej problem. viz podpis
jsem zvedav jestli DM a VU budou makat tak dlouho :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

VU+ Duo2 bude mať vo februári 6 rokov, tak uvidím, či dožije. :)

Spacer

... a prečo by nemal vydržať taký Dreambox? Na chalupe mi stále ešte chrastí DM800HD. Už by aj potreboval vymeniť ventilátor. ;)

Spacer

@burianek
- Jestli to umí fastscan netuším, protože kartu nemám v originál dekodéru, ale v UNI čtečce a jede to na Oscamu. Výhodou je, že lze nahrávat zakódované programy z více transpondérů. V obyčejném originál dekodéru to nejde. U dražších variant CI modulů lze nahrávat dva nebo více programů nezakódovaně, ale pouze z jednoho transpondéru.
- Existuje možnost stáhnout si už naladěné programy. Existují přehledy prakticky všech družic, co jsou na obloze.
- Při automatickém ladění se programy automaticky seřazují podle providera. To znamená zvlášť Skylink/M7, zvlášť třeba Telly apod.
- Můžeš si sám vytvářet své vlastní seznamy kanálů (já jich mám 8).

- Mezi sady kanálů v jednom seznamu lze vkládat i jakési značky, můžeš k nim přiřadit i picony (loga stanic) v závislosti na zvoleném skinu/vzhledu uživatelského prostředí.

- Jde to dělat ovladačem, ale mnohem rychlejší a komfortnější je to přes program DreamEdit v PC (spojení přes FTP). Ono si to stáhne aktuální přehled kanálů, v PC to upravíš a pak odešleš zpět. Po restartu přijímače se projeví změny.

- VU+ Uno 4K, Uno 4K SE, Duo 4k SE a Ultimo umí přehrávat i starší formáty jako DivX, XVid, Avi. Duo 4K a Zero 4K to neumí.

- Další možností jsou přijímače Dreambox DM900 nebo DM920. A pak levnější značky jako všechny ty Octagony apod.

OrHoro
Registrace: 4/2010

1. Fastscan není pro běžné koukání potřeba, jde spíše o feedy a nestandardní stavy.
2. Editaci kanálů vnějším sw poskytují všechny linuxové přijímače, kterých je kromě VU a Dreamboxu desítky. Formulery, Enfinity, Octagony, Zgemma atd atd.
3. Neumí avi přehrávat, protože v nich není sw? nebo stejný sw, který hraje v Uno4K nehraje divx v Duo 4K?

Antonín
Registrace: 8/2005

@Spacer

Jenže u no name výrobcích ti nehrozí, že ti ten soft přestane fungovat a ty budeš nucen koupit nový přijímač.

Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)

jonnyq
Registrace: 9/2008

@bublajs

Mám duo2.. nefunkční hbbtv u všech stanic až na ČT, nefunkční instalace jakéhokoliv image, díky nepovoleným a i přesto ignorovaným auto update nefunkční youtube a ČSFD plugin, atd.. cítím, jako by všichni tento stroj už dávno odepsali. A to patřil mezi nejdražší.

Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)

jonnyq
Registrace: 9/2008

@Antonín

1. Fastscan? Hádam blindscan, nie?
3. Je to HW záležitosť, žiadnym sw to na týchto dvoch boxoch nerozbehneš.

petersk

2petersk

1. máš pravdu samozřejmě
3. díky za upřesnění

Antonín
Registrace: 8/2005
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra