Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

VU+ Zero 4K - problem s HDMI vystupom 4K rozliseni

Od zakupenia VU+ Zero 4K (VTI 14.xx) mam taky problem, ze nie kazdy HDMI kabel mi je z neho schopny preniest 4K rozlisenie. A problem nebude tak uplne v nespravnom HDMI kably lebo napriklad rovnaky kabel z Android TV boxu prenesie 2160p/60Hz ale z VU+ uz nie. Kde moze byt pes zakopany?

radolaco
Registrace: 2/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: VU+ Zero 4K - problem s HDMI vystupom 4K r...

Mozno len, ze nieje HDMI ako HDMI tak ako nieje kabel ako kabel. ;)
sk.wikipedia.org/wiki/High-Definition_Multimedia_Interface

Tu kabel tam kabel..... :)))

ivan
Registrace: 8/2017

ivan verzie su mi davno jasne, to ale neriesi moju otazku

radolaco

Ked su ti jasne tak preco jednorazovo nezainvestujes nejake to € do poriadneho 2.1 kabla aby si nemusel rozkopavat zahradu pri hladani hrobu chudaka psa ? :)))

ivan
Registrace: 8/2017

Ach ivan, tak este raz. Poriadny kabel mam. Ale otazka je, preco nejaky neporiadny kabel dokaze preniest 2160p/60Hz z Android boxu, ale z VU+ Zero 4K uz nie.

radolaco

důvodů může být celá řada a na dálku je nejde uhodnout, třeba máš nastavený chybně ten android a rozlišení je ve skutečnosti nižší. Třeba má ten box trochu jiné/vyšší úrovně a signál i horším drátem s větším útlumem "protlačí" třeba třeba třeba.
Změř to a budeš vědět hned.
Neumíš to změřit?
Pak si kup kabel, který tam patří a používej to.

Antonín
Registrace: 8/2005

@radolaco

Ja s tými HDMI káblami som minule maturoval asi hodinu . Na starej telke kábel isiel , na nový Samsung mi kábel nešiel . Keď som vymenil príjmač , tak zase opačne problém . Hral som sa kde ako s nastavením rozlíšenia a neviem čoho , jednoduchú mám doma asi 6 káblov od verzie 1.3 až po 2.1 a keď príde nová mašina , tak skúšam ktorý mu zápasuje na konkretnu telku .

mercedes77
Registrace: 1/2006

Udělej to podle Antonína, nebo to reklamuj. Řekni, že nesprávný kabel má lepší parametry než by měl mít a že ho chceš vyměnit za horší. Jak jinak doladit Tvojí spokojenost.

MMorous
Registrace: 10/2019

mozno je to enigmou, skus napr atv

peterkozel
Registrace: 10/2019

@radolaco

všetko čo začína na open , ani nedávaj . :zombie:

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

Může to být i televizí.

sateliťák
Registrace: 2/2006

@Brumo

A důvod proč OpenAtv nedávat? Já jsem s ním velmi spokojený a mnoho dalších také. Takže neplácej hlouposti.

Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E

PC1
Registrace: 1/2006

Ono zacal som to riesit hlavne preto lebo som teraz kupil HDMI prepinac (na prepinanie signalu z VU+ bud do TV alebo do projektora) a ten robi presne to iste ako "niektore" tie HDMI kable co som spominal vyssie. Teraz som dosiel na to, ze to je nastavenim farebneho modelu vo VU+. Ak tam je YCbCr420 tak prepinac funguje. No ked tam je YCbCr422 alebo YCbCr444 alebo RGB, tak prepinac signal z VU+ neprenesie (aby som bol presny bolo tam nastavene "Auto" a teda asi niektora z tych pre prepinac nefunkcnych hodnot). Co som nieco narychlo precital, tak ten model YCbCr420 by mal byt najmenej dokonaly, tak asi prepinac mi bude na nic... :(

radolaco

Veľmi by som to na tvojom mieste neriešil, stanice vysielajú s chroma subsamplingom 4:2:0, blu-ray filmy majú tiež 4:2:0, nastav tam to YCbCr420, iné by to bolo ak by si to mal tak nastavené na hernej konzole, tam treba nastaviť YCbCr444.

jafx
Registrace: 4/2018

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra