, sekce: DVB-S přijímače |
|
STB Skylink ready s přehledným ovl. pro důchodceJelikož jsem žádné takové novější téma nenašel, obracím se na Vás s prosbou. Manželky děda(85let), velký to fanda všemožného sportu se zbláznil a po pár navštěvách u nás a shlédnutí pár sportovních kanálů si vymyslel, že ten Skylink prostě potřebuje taky, když už si ani na ten fotbal nemůže zajít. Samožřejmě co nejlevněji. Chtěl bych Vás proto poprosit o radu, jaký asi STB se skylink ready (at s tím mám co nejmín práce) okolo dvou tisíc koupit, aby měl ideálně i větší a přehledný ovladač? Brýle sice nenosí, ale zrak už taky není 100%. TV má osm let starou Samsung LE37C550, takže opravdu 4K nepotřebuje. Díky |
Losob
Registrace: 5/2011 Příspěvků: 37 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47 | |
|
|
Antonín, Losobja by som to nerozdeľoval na dôchodcov, či mladých ale na znalých ši neznalých v určitej sfére, Antonín patri i napriek veku k najviac znalým v SAt či TV elektronika všeobecne, pre mnohých mladých je to španielska dedina, nájde sa pár dôchodcov ktorým už pamäť veľmi neslúži, no preto tak nemôžeš posudzovať všetkých napr. deda Petr nikdy za mlady nevedel čo je elektronika, prišiel tomu na chuť až na dôchodku |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 368 |
|
|
@Antoníncit: "...Stáří přináší mechanické potíže, ale nikdo nezhloupne.."Větší blbost už jsi napsat nemohl a sám jsi toho důkazem. Se stářím samozřejmě klesá výkonnost tělesná i mentální!! Postupně hloupne úplně každý. To je příroda a s tím nic nenaděláš. To neznamená, že Ty nemůžeš být i v pokročilém věku čipernější než půlka mladých, ale popírat obecně tuto přírodní zákonitost, kterou mimochodem každý může denně vidět kolem sebe..., je právě jen důkazem, že se to projevuje i na Tobě... nic osobního, čus |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 394 |
|
|
RE: STB Skylink ready s přehledným ovl. pro dů...Myslím, že jsme se dostali uplně jinam, než jsem původně chtěl. Tímto se tedy omluvám, že jsem nevhodně použil "TO" slovo(mám zvyk nazývat věci tak jak jsou i když chápu, že je to ted moderní jinak) a všem díky za příspěvky. |
Losob
|
|
@LosobJsem rád , že jsi nakonec vybral přijímač sám. Vidíš, že to šlo. Nemáš se za nic omlouvat, protože se nic nestalo. Hezký den. |
neuzil
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 1 528 |
|
|
@kristian1a co si představuješ pod přijímačem providera ? Pro mně je to například dotovaný Skylink Ready přijímač Tesla TE-3000. Na co by tam byla šachta na CI nějak nechápu. Podívej se na zadání. Chtěl Skylink Ready s jednoduchým velkým DO a vybral si Skylink Ready s jednoduchým velkým DO. Má nějaké sw chyby, ale ty budou v dalším sw odstraněny. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 072 |
|
|
@RAFI007celkově tady byla spíše snaha poradit trošku univerzální přijímač, který by splňoval požadavky tazatele..Ano, dal jednoznačné požadavky,ale možná si sám neuvědomuje možná úskalí , které časem mohou nastat.. A pak se místní matadoři (Antonín apod) snaží dodat nějakou přidanou hodnotu.. Zde třeba za rok změní Skylink cenu, programy, kodovani a tazatel bude chtít přejít k Telly nebo jinam. A tam už to většinou bez CI slotu nepůjde. A nebo se nechat dát do pronájmu Kaony a podobné střepy s pevně daným rastrem. |
lubos32
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 489 |
|
|
RE: STB Skylink ready s přehledným ovl. pro dů...čo je to dôchodca?len na upresnenie - tunajší matadori koľko rokov majú odhadom, ak v začiatkoch sat vysielania už boli po zvs? |
mpatri
Registrace: 2/2019 Příspěvků: 116 |
|
|
@RAFI007pod pojmem prijimac providera je ten ktery provider dava na smlouvu, u skylinku je to nyni Kaon MZ102 a Kaon MZ50, oproti tomu skylink ready je dnes uz vyhasla znacka resp pojem,tak by me zajimalo kde je ta Tesla TE3000 dotovana ? |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
|
|
RE: STB Skylink ready s přehledným ovl. pro dů...Prosím, nechte už ty důchodce být. Prostě jsem jen špatně volil slova. Co se STB týče...Je možné, že za rok bude vše jinak, ale taky nemusí. Zatím jsou to vše jen spekulace a dohady, co Canal udělá. Je taky možné, že neudělá nic a i když mi cenu balíčku zvedne o 50Kč, tak se prostě svět nezboří a budu u nich dál. Nemyslím, že by si mohl dovolit vzhledem ke konkurenci ty ceny nějak přemrštit. Pokud se změní něco jiného než cena a stávající krabice budou k ničemu, tak zase minimálně tomu dědovi koupím holt za své zase nějaký ten krám za pár peněz, protože vše lepší je vzhledem k jeho výběhové TV stejně jen zbytečný luxus. Každopádně je ještě třetí možnost, že od Skylinku půjdu pryč úplně a vzhedem k tomu, že nebudu vázanej, je mi to celkem jedno a rozloučit se můžeme během měsíce, jako jsem to kdysi dávno udělal s Digi. |
Losob
|
|
@kristian1Google.... Tesla TE-3000 dotovaná.... 499Kč |
Losob
|
|
@lubos32 @kristian1tvoje rada na Amiko 8265+ má vadu v tom, že nová várka už je s novým DO, staré sw nejdou použít a tím je objednaná karta Irdeto na ...Antonín tu má v tomto případě jenom komplex ze slova děda. Možná týden ladění přijímačů u "seniorů 50+" by mu otevřel oči a vrátil by se ze svých výšin na zem.@kristian1: dotovaný přijímač je uveden od 1.10. na webu pro partnery v B24. Pravděpodobně jsi ho ani neviděl. |
RAFI007
|
|
RE: STB Skylink ready s přehledným ovl. pro dů...to Amiko pres modul samozrejme.co je to B24 to neznam ? |
kristian1
|
|
@kristian1modul se dlouho načítá a ze 40s po zapnutí jsi na 65s naskočení obrazu, tím pádem jsi na době zapnutí Skylink Ready.Chybí auto FSC. B24 je zařazení dotovaného přijímače pro partnery. |
RAFI007
|
|
RE: STB Skylink ready s přehledným ovl. pro dů...tu dotovanou Teslu jsem nakonec nasel ale jen u Atosu a osobni odber.modul se dlouho nacita, a to jako vsechny ? ja mam modul Conax od upc a zadnej takoveto problem nemam, ale o to prece vubec nejde, zapnu to jednou za den a pak uz to jede, neee snad, nebo pri kazdym prepnuti ten modul takhle dlouho nacita ? to by musel bejt peknej klump |
kristian1
|
|
@kristian1neřeš to, utíká ti podstat problému uvedená v nadpisu: STB Skylink ready s přehledným ovl. pro důchodce |
RAFI007
|
|
RE: STB Skylink ready s přehledným ovl. pro dů...ale to je prave ono skylink ready je nesmysl |
kristian1
|
|
@RAFI007týden ladění přijímačů u "seniorů 50+ - to bylo dobrý. Vám ještě nebylo, že jsem tak smělý ? |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 586 |
|
|
RE: STB Skylink ready s přehledným ovl. pro dů...O to přeci nejde, nějaký populační "průměr" a jednotlivec jsou 2 rozdílné věci. Nechápu proč se nějaký 80 letý naprosto mentálně čiperný děda, což mu nikdo nebere, cítí dotčený, že se někde mluví o důchodcích paušálně jako o starších lidech, kteří mají v průměru samozřejmě už omezenější schopnosti a síly, což je objektivní fakt. Všichni asi víme, co je myšleno pojmem jednoduchý ovladač pro důchodce a většinu z nás nejspíš dřív nebo později čeká doba, kdy si běžné denní úkony budeme také potřebovat maximálně zjednodušovat, budeme zapomínat atd... a opět - většina neznamená každý... aby se zas někdo necítil dotčen |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 394 |
|
|
@MMorousDědek jsem už dávno bylo. Hláška Senior 50+ byla použita dávno na Radiu Impuls u zájezdů a v poslední době jsem ji zaznamenal už několikrát znovu. Proto jsem si ji jako forek dovolil použít. Pokud vše funguje, tak věk je stejně nepodstatný |
RAFI007
|
|
@RAFI007Já jenom že pan Antonín léta moderoval jiné odborné fórum, za ty roky pomohl tisícům lidí v nejrůznějších problémech a odměnou je mu nezřídka posměch dovedů, evidentně mladších ročníků, kteří neví co je elektrický drát a dávají sem dotazy, ze kterých je jasné, že jejich znalosti a schopnost logicky vyřešit problém a orientovat se v informacích, které jsou běžně k dohledání na NETU se scvrknou na dotaz : Poraďte. A místo poděkování zazní kritika, že jsou tady plácalové, protože odpověď nebyla naservírovaná okamžitě.Takže trocha taktu a dobrého vychování by některým neškodila. Podobně to bylo s Dambou, ještě bych vyhledal ten příspěvek, kdy za odbornou radu dostal banán. Jeho kvality byly nepopíratelné, byl to jeden z prvních kvalitních SAŤáků tady vůbec. A odsud ho za vyštvali. Za odměnu. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 586 |
|
|
@MMorousTo je všetko OK, ale keby tu neboli multinicky ako Ty, tak by sme aj vedeli, že kto je kto. Ty si kto? Lebo podľa Tvojej registrácie by sme mohli tvrdiť, že si zelené ucho a čo tu rozdávaš rozumy?T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 710 |
|
|
@MMorousA proč to píšeš mně ? Já reagoval na dezinformaci k Tesle. Následně jsem se od lubos 32 dozvěděl, že:...místní matadoři (Antonín apod) snaží dodat nějakou přidanou hodnotu..(Antonín:Jsem důchodce dlouhá léta. Důchodce nerovná se xxxxx. Pište, že hledáte televizi pro xxxxx, nikoliv pro důchodce). Teď nám ty ještě předhazuješ nějakého Dambu. Tak ti pomohu a dám ti odkaz na příspěvek nějakého Morouse, který se ho zastával: https://www.parabola.cz/forum/topic-79694/. |
RAFI007
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|