Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Mate nekdo prijimac MAXYTEC multibox 4K ?

Pokud ano, jak vam reaguje na povely dalk. ovladace ?
Nevynechava ?

Dik

martinh969
Registrace: 9/2017
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36
Odpověď v diskusním vlákně

@Antonín

par ovladacu uz jsem otevrel a vycistil a u cca 5 jsem menil i vadnou infraledku
ten svuj otevrit beze stop neumim, ale nicim jsem ho nepolil, takze ho otvirat ani nebudu

martinh969

@Antonín

nicim jsem ho nepolil ...

martinh969

RE: Mate nekdo prijimac MAXYTEC multibox 4K ?

Záleží, jak je to starý. Něco jsem se s DO vyřádil. Jestli to nejsou baterky nebo kontakty, tak jsou vymačkaný pod tlačítkama ty vodivý vrstvy a i když to rozebereš, tak po čase to bude zlobit znovu.
V Datartu občas mívají náhrady k různým značkám, nebo zkus nějaký universal. Bývá k tomu návod, jak to zprovoznit a naprogramovat. Neboj se toho, není to složitý.

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

zadny univerzalni ovladac nenahradi zcela tento original ...

martinh969

@martinh969

A zkoušel jste to ?
Na přeprogramování jsou asi 3 postupy a jeden z nich umožňuje přeprogramovat přímo jednotlivá tlačítka. Je to 20 let běžná věc. Používám Tevion z Lídlu na Starej Topfield. Předtím jel na Philovi DSX6010 a předtím jinej kus na videu Panasonic.
Další možnost je zkusit stáhnout aplikaci do mobilu. Mám to k TV SONY a funguje úplně všechno.

MMorous

Kup nový ovladač z Německa na Amazonu jsou a buď pude nebo ne!

frenk2
Registrace: 2/2008

Jestli tomu rozumím, je to nové zařízení, tedy vymačkaná tlačítka jsou nepravděpodobná.
Použít universál má jinou zásadní hodnotu: jedině tak zjistíš, jestli je problém v DO nebo v přijímači. Taky by stačil DO k tomutéž přijímači na zkoušku.
Polít "kafem" ho mohl někdo, kdo to zatajil.

Antonín
Registrace: 8/2005

@Antonín

S tím šrobovákem to bylo myšleno až trochu obrazně. Dá se to udělat velmi šetrně. Setkal jsem se s novými DO, které asi ležely dlouho ve skladu a pak vyžadovaly tohoto zásahu.

T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50

Jousi
Registrace: 12/2012

A není to někdy značkou? Máme několik TV SONY, a DO zlobí u 3 ks. Nový po roce zatím drží. A kupodivu DO od Blu přehrávače drží tak je používáme i na TV.

MMorous

S DO jsou někdy docela nevysvětlitelné jevy. Viděl jsem ovladač od dreamboxe, který byl citlivý na vzdušnou vlhkost... ovladač, který blbě fungoval v chladu...a asi jsou hromady dalších případů. Ale je třeba vyloučit všechny ostatní triviální možnosti.
2Jousi, otevřít DO, u kterého nevíš kde jsou uvnitř "packy", je vždycky riziko - samozřejmě i bez šroubováku, s vhodnějším nástrojem.

Antonín
Registrace: 8/2005

Tak jsem dnes zjstil novou vec. Ovladacem to neni, protoze dnes jsem chtel zapnout prijimac pres DO a cervena LEDka blikla, ale prijimac se nezapnul. Takze je to prijimacem.

martinh969
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra