Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Vyber Tv,Samsung,Sony,lg či Panasonic?

Ahojte.Potrebujem poradiť.Mam dilemu aku tv kupiť.Všade v predajniach je iba demo,a nikto neponukne obraz tv,na zaklade nejakej pustenej tv stanice.Pozeranie bude z 3-4metre/myslim ze asi 65 az 75 palcov/.Prijem je satelit,mam vu solo4k.Moja narocnost spočiva v kvalite obrazu na satelitny prijem,ci už skylink,upc,antik.Som ochotny zaplatiť 800-1200€.Aku tv,by ste mi doporučili,na zaklade vašich skuseností.dakujem

joma77
Registrace: 6/2009
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 58
Odpověď v diskusním vlákně

@MMorous

SD a jeho sledování do dnešních velikostí zobrazovaču od 55 palcu výše je doslova katastrofa sledovat i třeba ze 6ti metru. ;) A nepomuže tomu ani výše zmíněný řetězec 4K.Nic tam nepřijde a co tedy muže vylézt ven?

hobo
Registrace: 1/2007

@hobo

Nevíš žejo.Kup si a uvidíš.4K sat..4Ktv a nemusejí vysílat ve 4K.Nádhera.

Tonda2
Registrace: 2/2011

@Tonda2

Jasně třeba dva Filmboxy SD podle tebe jsou rázem minimálně ve kvalitě HD.Obzvláště na zobrazovači 65 palcu a výše.Sleduji třeba na 4K TV kabel Vodafone přes modul,Skylink, TELLY a všechny programy SD jsou tedy mizerie na druhou.A to si dovolím tvrdit,že zmíněná kabelovka má nejkoukatelnější obraz oproti třeba Skylinku a dalších našich sat. provideru a to jak SD tak HD.Do UHD větších rozměru je minimálně HD tak nějak nutností. ;)

hobo

@hobo

Až si koupíš pořádnou televizi a nebo si to pořádně nastavíš, pak můžeme diskutovat a porovnávat.

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

Ale no tak.Ty víš jaké mám doma dvě TV?A malinko si přečti co sám tvrdíš o degradaci obrazu v případě SD DVB-T2.A to tady mimochodem nedávno řekl Antonín,kterého já i drtivá většina zdejších považuje za opravdového odborníka,že pokud se dobře pamatuji, procesory kvalitních i LCD TV zpracují Upscale do 4K mnohem lépe než externí přijímače.A o moje nastavení TV neměj vubec obavu.A stále ještě nikdo nikdy nevyvrátil,že z h...a se nedá uplést bič. ;)

hobo

RE: Vyber Tv,Samsung,Sony,lg či Panasonic?

Degradace obrazu u SD na 65 palcích ano, záleží na zdroji, ale nedá se všeobecně říct, že SD obraz je od 55 palců nekoukatelný.

MMorous

@MMorous

Takže je degradovaný.Co si pod tím henten degradovaný mám tedy představit?Který SD program je tedy i podle zdroje koukatelný bez problému?Ani Německé SD není vubec nic moc oproti tomu samému v HD na 4K TV. ;)

hobo

@hobo

Nedávno jsem porovnával některé německé, anglické a italské nákupní kanály na SONY 55 palců. Rozdíl SD vs HD je, ale velmi malý. Tvrdit, že SD je ne 55" nekoukatelné je nesmysl a zřejmě je někde chyba. Nedávno jsem řekl v hospodě hospodskému, že má divnej obraz a asi to má špatně nastavený a urazil se. Byl už v letech. Chápu tvoje reakce a je mi to jedno. U mě dobrý.

MMorous

Chybí ti tam Philips

Ve výčtu TV, které si uvedl ti chybí Philips s funkcí Ambilight, je to prudce návykový vjem a nebudeš chtít nikdy jinak.
Běž do Mallu, kup si TV, zapni a dívej se, nic jiného neřeš.
:8)

Při vkládání CAMů, flešky nebo připojení kabelu RS232 do stroje, musí být vždy vypnutý. To samé platí i při jejich odejmutí. Předejdete tak zbytečným starostem.

Babui
Registrace: 1/2006

@MMorous

Přepni např. na ty SD Filmboxy a pokud je to u tebe dobrý, tak příjemné koukání na naší drtivou většinu SD patlanic.Nic ve zlém vedeme přeci debatu ne? ;) Já své tvrzení,že do UHD řetězce je minimum HD nezměním.

hobo

@Babui

no Philips mu tam rozhodne nechybi, ta tv nestoji za nic, a ambilight uz vubec,to je jen rusivej element pri sledovani cehokoliv, televize zmalovana jak Borhyova, komu se tohle muze libit ? Philips bych nechtel ani nahodou.!

kristian1
Registrace: 7/2016

@Babui

a jeste k tomu MALL kterej prodava pouzity zbozi za plnou cenu.! a furt jsou s nima nejaky problemy. no ty mas teda skupiny. ale to jsou presne ty spotrebitelsky konzumni jednotlivci :)))

kristian1

Vlastnim oled LG C7 55" cize urcite ti odporucam ist aspon do B9. Na philips zabudni, ten ich trapny Saphi OS je daco strasne...urcite po par rokoch prestane fungovat SW podpora, nenatlacis tam Plex ani nic...ale neviem ci je u teba SW dolezity. Ak ano, tak urcite chod do telky s WebOS, Android alebo Tizen.

Peppe
Registrace: 11/2006

@kristian1

1. Mall má nyní black friday... takže asi tak..

Opět se zde objevil někdo, kdo TV Philips viděl jen z rychlíku nebo sledoval u někoho 10 minut, ale má NÁZOR (podle čeho usuzuješ , že jsem klientem Mallu?-nejsem).

2. za každou cenu si zde pohonit EGO, i když je to blbost (má rada směřovala tazateli)- víš, že poskytnutí rady má paragrafové znění?)

3.Dle mých zkušeností mám právo zde psát - má TV 75PUS7101/12 u které jsem si sám předělal 3x android (současně běží na android 8) a vyšperkoval k obrazu svému, pochopitelně ve spojení Mecool K7, je natolik dostatečná, že krátkou radu, kterou jsem napsal je v pořádku a na místě. TV mám 3 roky s 5-letou zárukou zdarma k úplné spokojenosti.
Známým jsem též doporučil podobnou TV. měli problém po bouřce (zřejmě zkrat na základní desce), pro TV si přijeli a do 14- dní byla opravená ke spokojenosti známých a byla zakoupena v akci ma Mallu... ;)
PS: dříve jsem zde rád publikoval a probíral možnosti, pak jsem se odmlčel... a ? Nic se nezměnilo Rv
Čau Babui

Při vkládání CAMů, flešky nebo připojení kabelu RS232 do stroje, musí být vždy vypnutý. To samé platí i při jejich odejmutí. Předejdete tak zbytečným starostem.

Babui
Registrace: 1/2006

@Babui

tu televizi znam velice dobre. ma ji bohuzel pritelkyne, asi v nejakem amoku silenstvi se rozhodla ze si poridi prave tuto, duvod jediny-byla levna a na splatky. takze tu televizi velice dobre znam. a nechtel bych ji ani zadarmo.!
black friday ma kde kdo

kristian1

@joma77

Ak máme preferovať hlavne kvalitu zobrazenia na LCD TV (OLED je ešte stále buď drahý alebo z tých lacnejších po čase problematický) a spoľahlivosť, tak Panasonic TX-55HX940E, prípadne Sony KD-55XF9005, či Sony KD-55XG9505. Keby nezanedbateľné percento TV Sony nemalo problémový Android (u niektorých kusov sú reštarty a zamrznutia častejšie ako je to znesiteľné), tak by som ho možno odporučil na prvom mieste, pretože má Direct podsvietenie (Panasonic ma Edge).
Pri Sony je to však s tým Androidom o šťastí, na aký kus narazíte.
Škoda, že Philips už nevyrába LCD TV so 100 Hz panelom. Dostal by sa tiež do výberu. Ambilight je skutočne vysoko návyková vec, vie dobre dotvoriť atmosféru a dá sa samozrejme aj vypnúť! Ak sa oželie 100 Hz, tak tiež odporúčam.
Iné značky v danej cenovej kategórii nemôžem odporúčať (pokiaľ sa bavíme o hlavnej TV v obývačke) z rôznych dôvodov ako je nekvalita použitých súčiastok, problematické ovládanie a triedenie programov, vyššia poruchovosť, absencia 100 Hz a slúchadlového výstupu, slabšie možnosti konektivity, nekvalitný zobrazovač a podobne.
Ospravedlňujem sa všetkým ostatným, ak sa ich moje odporúčanie dotklo len preto, že majú odlišný názor, inú sledovaciu vzdialenosť alebo iné oči.

Frank11
Registrace: 2/2009

@Babui

Nedávno mě odešla po deseti letech Philips řada 9705.Ovšem to byla TV s velkým T.Parametry panelu nedostižné i pomalu v dnešních TOP LCD LED.Ambi příjemné třístrané.Jednu chybu měla 40 palcu za 40000Kč-ale vubec nelituji.Ano nebyla chytrá-moc jsem to nepostrádal. ;)

hobo

hobo co odislo? Skoda vela dnesnych tv moze ist do .....

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@Frank11

Místo výše zmíněného odešlého Philipse jsem koupil do kuchyně tebou zmíněný menší Panasonic 43HX940E.Podle vyjádření Panasonicu to má být letošní jejich top LCD LED model.Dost dlouho jsem si pohrál s nastavením obrazu a jsem docela spokojen.Pouštím do ní programy Vodafonu kabelové TV,kde je v HD velice slušný výběr i kvalita obrazu.Současně i satelitní TELLY,ale tam už to HD není srovnatelné kvality bez ztráty květinky. ;)

hobo

@liquere

V rozích obrazu barevné fleky,občas i uprostřed v dolní části obrazu pro změnu tmavě šedivé.Nakonec za těch deset let hrála minimálně 12-14 hodin denně,takže jsem jí z těžkým srdcem dal synáčkovi,aby ji odvezl na hřbitov. ;)

hobo

@ hobo

len ci nebol len niekde oxidovany kontakt alebo nieco podobne za tie roky.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@Frank11 dobře jsi to napsal. SONY - máme v rodině KD-65XF9005, od Vánoc ani jedno zamrznutí a to to jede když jsou děcka doma celej den, další KD-55XF9005 - ca 1x za 3 měsíce a pak najednou 2 dny za sebou, pak zase dlouho ne. Jestli to dělá prošlá IP adresa, málo paměti .... nebo HW chyba ? Přitom aut. UP-date chodí normálně

MMorous

@liquere

No vzhledem k tomu,že byla v kuchyni možné je všechno,ale už jsem si řekl,že svoje splnila víc než dobře a nastal čas na obměnu. ;)

hobo

@Babui

..mas pravdu, viem posudit pretoze Philips Ambilight 65" UHD 4K TV som kupoval cca 2,5 roka tomu nazad a je to VELMI DOBRA telka. Bol som nou nadseny a fotku som umiestnil kedysi v albume. Musim vsak napisat ze je to LED TV. Typ OLED TV LG ktory som zverejnil vyssie, ma vsak obraz VYBORNY a da sa teraz kupit v akciovej cene v rovnakych cenovych intenciach, sko som kedysi kupoval LED-ku...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

joma77

joma77 ak chceš telku hlavne pozeraj aký to ma zobrazovací panel a aku hardwerou výbavu.Niekedy može biť telka s adndroidom ako Sony a ma slabši procesor a neskor sa po zahltený zasekáva u vyššich triedach je to ok a nebude sa zasekavat.Co sa tyka zobrazenia a nebudeš mat niekedy kvalitny zdroj v HD niekedy tento problem vyrieší Panasonic ma taku funkciu čo upravuje nejak softwerovo obraz aby bol pozeratelný ale neviem či až u vyšich triedach.A hlavne ostatne značky ako Samsung a LG maju dobre paneli ale nie take ako Panasonic kde velky udaj v HZ napriklad aj 1200HZ u mojej Plazmy.Pomáha ti to pri viacerých pohyboch predmetu a nevidíš pri futbale natiahnutú loptu.Ja mam zatiaľ starú Plazmu Panasonic a zatiaľ som nevidel take kvalitne zobrazenie na Oled a led.Mne to pripadá take umelo vytvorene zobrazenie hlavne ked si daš k TV Kameru a porovnáš skutočnosť farieb na telke a skutočne.U Samsungu je viacero farieb umelo vytvorene inou farbou.Ked mi Doslúži Plazma kupujem nejaký Panasonic ale max 45" teraz 50" lebo na pozeranie Filmov mam projektor Epson a plátno 106" čo sa da pozerať aj cez deň a pozerám to 3 metrov.Tak veľa zdaru pri výbere telky.

joki741
Registrace: 2/2017
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 58

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra