![]() |
|
Nový zobrazovač 43 palcuChlapi prosím nenadávat stručně odpovědět.Hledám tv 43 palcu . beru 23,5 a 19,2 jsem koukač hlavně sport.Zatím funkční technisat HDsx 8. Chtěl bych aspon znát aby jste se nezávisle shodli třeba 7 z 10 na nějaký TV co žádám. Solidní, krásný obraz, rozumný zvuk, panel VA IPS asi nehrje roli. Prosím piště mám tipy ,ale nebudu uvádět,co mám vyhlídle. Děkuji. |
jeníček1
Registrace: 9/2020 Příspěvků: 39 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
RE: Nový zobrazovač 43 palcu43" je moc mala uhlopricka na slusny vyber, ale dejme tomu Panasonic 43HX940E, |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
![]() |
|
RE: Nový zobrazovač 43 palcunejlepsi 43 je 55 :) nebo 65 :) tam uz ten sport skutecne uvidis. zatim ho hledas lupouDreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
@jeníček1Pokud požaduješ 100Hz panel tak tu co doporučil kristian1.Lepší Tv 43 palcu momentálně není u nás na trhu.Mám ji v kuchyni a spokojenost,akorát snad vyšší cena,ale to jsem neřešil.![]() |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
RE: Nový zobrazovač 43 palcuNebo Sony KD-55XF9005, nevím, jestli dělají menší. Hlavně nekupuj Samsung nebo HisenseeK SONY klidně připojíš i starší věž Radím Ti jdi do větší, uvidíš víc detailů jak ve sportu, tak v přírodě. A vychutnáš si také 4K-např. NASA má vlevo nahoře informační textový proužek k obsahu videa, který na malé obrazovce lehko nepřečteš |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 519 |
![]() |
|
RE: Nový zobrazovač 43 palcu4K monitor + TBS multistandard PCIe karta a máš vystaráno, nic není lepšího a můžeš to klidně to toho PC sdílet |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
RE: Nový zobrazovač 43 palcuTaky hledám stále novou TV. Ale vzdálenost 2m na 55" je dost málo. Já tak vidím max. 50" Nebo se pletu ? Teď máme 43"Vždy může být hůř....
|
Jimmy
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 988 |
![]() |
|
@MMorousHledá TV 43 palcu.Sony má momentálně v tomto segmentu o něco horší panel.Nemá např.plnohodnotný 10 bits.Cena je taky podobná.K tomu Panasonicu připojí starší věž taktéž bez problému.![]() |
hobo
![]() |
|
RE: Nový zobrazovač 43 palcu2jimmy. pleteš se.(Pokud v kině koukáš z předsálí, pak se omlouvám. Pokud ne, tak okem bez pohybu vidíš 80 stupňů napravo i nalevo, takže když jsi od obrazovky vzdálený na její úhlopříčku, stále máš velkou rezervu. taky rozlišení oka je cca 10 čar na mm ze vzdálenosti 25 cm. (Na obrazovce metr veliké při rozlišení FHD jsou na milimetru čar akorát 2.) Samozřejmě šuntovní televize zobrazuje blbě důsledky kompresí, kterými je zatížen obraz pro přenos.) |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Nový zobrazovač 43 palcukoukam na 65" z dvaapul metru a rozhodne ji neobhlednu celou najednou, maximalne tak jednu tretinu, |
kristian1
![]() |
|
RE: Nový zobrazovač 43 palcu2kristian1: často mám na cestě v autě pocit, že nejsi sám, že je vás víc. |
Antonín
![]() |
|
RE: Nový zobrazovač 43 palcuTo vis nekdo ma oci u usi ........![]() ![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Nový zobrazovač 43 palcuto nemyslim teba ako priamu odpoved.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Nový zobrazovač 43 palcuale to je prece trochu neco jineho, z auta se divam do dalky. mimo toho ze mi tam prekazi levy predni sloupek coz je mimochodem bezpecnostni nedostatek novejsich aut. nerikam ze bych tu obrazovku nevidel celou, ale diky technologii rozpoznavani obliceju se proste soustredim vzdy jen na ten zaostreny detail. takze zbyle dve tretiny jsou rozmazane. |
kristian1
![]() |
|
AntonínNo vycházel jsem z https://www.dtest.cz/clanek-5304/jak-daleko-sedet-od-televizoru?gclid=CjwKCAjw0On8BRAgEiwAincsHNXxbV7k2PR6f8AyJ_p9WbXZk8JbFRZg7MKzphg8aYPrW64bAfNGTRoCe9oQAvD_BwE (snad admin promice)kde 55" je už nad 2 metry, spíš vychází ta 48" článek je 4 roky starý, snad se TV posunuly k lepšímu... Vždy může být hůř....
|
Jimmy
![]() |
|
@AntonínPřesně člověk vidí v úhlovém rozsahu asi 8° ve vodorovné rovině a asi 6° ve svislé rovině. Největší ostrost vidění je v rozsahu asi 1,5°. Pro přesné vidění se pozorovatel vždy snaží optickou osu oka natočit tak, aby obraz předmětu, který chce ostře vidět, padl na žlutou skvrnu (makulu). Někdy bež do kina, v předních řadách nikdo (pokud není natřískané), od poloviny většina.S věkem navíc mnohdy člověk vidí díky různým nemocem očí čím dál blběji, tak musí zvětšovat pořád úhlopříčku.![]() |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 048 |
![]() |
|
RE: Nový zobrazovač 43 palcuDo pokoje 4×3 bohaté stačí 43 HD,jinak na ty menší vzdálenosti připlatit a koupit Oled |
lglb
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 723 |
![]() |
|
RE: Nový zobrazovač 43 palcuJá chápu, že uživatelům pidi CRT může normální televize připadat velká. Ale zaručuji, že si velmi rychle zvyknou. Nicméně každého věc samozřejmě.Hlavně mějte na paměti fakt, že rozdíl v zobrazení mezi levným šuntem a kvalitní tv je skutečně velmi velmi významný. RAFI: ty úhly jsou tak pro žlutou skvrnu ne?...to bys musel na 43 palců koukat ze vzdálenosti 715 cm...což uznáš asi sám, že nebude pravda. |
Antonín
![]() |
|
RE: Nový zobrazovač 43 palcuLidi neblázněte a kupte si pořádnou televizi a kašlete na žlutou skvrnu. Oči máme 2, každé má svoji akomodaci a každý je má jinak od sebe. Pamatuju, že jednou sem dal dokonce někdo odkaz na soft, kde se to počítá. Taková zbytečnost. I když máš malou místnost, dá se to dát do rohu. Jenom nebýt líný trochu přestavět nábytek. Už jenom pouhé zavěšení TV na zeď Ti zvětší opticky prostor. Mám 42 i 55 palců, a je to úplně něco jiného. Už jenom ten hokej nebo fotbal, tenis, - prostě jiná liga. A seriály o SW na Youtube - vidíš krásně meníčka, všechno přečteš, hlasový vyhledávání, prostě nový je nový a větší je větší. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 519 |
![]() |
|
RE: Nový zobrazovač 43 palcujenze jedna vec je televize znacka model uhlopricka a druha daleko podstatnejsi zdroj signalu. cim lepsi televize tim narocnejsi na kvalitu signalu je. takze na serpo nebo pozemak tak max 55" |
kristian1
![]() |
|
@MMorousNe každý má tvé priority,někomu stačí i malá obrazovka,a dalším atributem je velikost místnosti a možnost televizi umístit.Znám několik důchodkyň,které se dívají na tv 24palců,a když jsem jim navrhl 32palců tak se bránily,že je to moc velké.Prostě co člověk to jiná nátura.![]() |
jjery
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 128 |
![]() |
|
Hlavněuvodní dotaz zněl:hledám TV 43 palcu.Asi má pro toto nějaký duvod že ano?Proč mu neustále podsouvat nějaké 55 a více?Spíš by semohl ozvat,kteréže to má vyhlédnuté tipy atd.Ale to asi chci moc.![]() |
hobo
![]() |
|
hoboMožná to byly reakce na můj dotaz.Vždy může být hůř....
|
Jimmy
![]() |
|
Samsung - PanasonicMám 43 Samsung QLED 4K TV QE43Q60 obraz ok. Panasonic TX-43HX940E |
Johny76
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 47 |
![]() |
|
RE: Nový zobrazovač 43 palcuChlapi děkuji. Opravdu nemohu dát víc jak 43 palcu kvuli obytné steně.Tak odtajním ,myslem jsem na sony 43, panasonic 43- nebo nějaké dravce TLc, hisense.V prodejnách ovšem nic neukážou přes satelit.TAk vezmu asi ten Panasonic.Ale asi neuvidím na fotbale trávu -jen zelenou plochu??? Dík. |
jeníček1
Registrace: 9/2020 Příspěvků: 39 |
![]() |
|
@jeníček1Ale uvidíš trávu.HD programy jsou na tom Panáku v dobře sledovatelné kvalitě.![]() |
hobo
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
![]() |