Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Javořice - nejde mi naladit MUX 23 Kanál 35

Nedaří se mi naladit MUX 23 kanál 35 (Nova,Barandov...) na vysílači Javořice.MUX 21 K 26 i MUX 22 K 28 jsou funkční.Mám settopbox Strong SRT 82.
Nikde jsem nenašel žádné informace o nějakém výpadku,proto se ptám tady na fóru,jestli bude někdo ochotný mě odpovědět.Předem připomínám,že google nic neví.

IQON Force 1,karta ICE,O2TV,TV Panasonic TX-P42S10E

daddy
Registrace: 8/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Javořice - nejde mi naladit MUX 23 Kanál 3...

Předem děkuji za odpovědi.

daddy

Nenapsal jsi ani řádek o svém anténním systému.
Zkoušel jsi na svodu jiný přijímač?
Chodil ti před časem na kanále 35 starý DVB-T standard?

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Starý DVBT standard,než ho teď vypnuli normálně fungoval.Anténní systém je širokopásmová terestriální anténa bez jakéhokoliv zesilovače,propustí ap.
Vzdálenost od vysílače cca 25 km,přímá viditelnost není,ale kvalita signálu z tohoto vysílače byla vždy absolutně bez problémů.U settopboxu jsem i zkusil tovární nastavení a bez výsledku.Případná aktualizace software,kterou jsem zatím nedělal,je z letošního dubna a řeší jenom nějaké problémy se skenováním ve Francii,Itálii a nějaké problémy s barevným prostorem.Takže uprage by asi nic nevyřešil.Zajímá mě,jestli ten mux ostatním v dosahu Javořice funguje.
Děkuji.

daddy

Jsem 70km od vysílače a signál na K35 mám absolutně v cajku.

On Air!

Saxon

@daddy

Smysl to nedává. Papírově má MUX23 robustnější modulační parametry, než měl MUX3. Leda, že by byl problém přímo v set top boxu (byl by závislý na frekvenci), nebo byla specifická "závada" na komponentech (anténa až TV zásuvka), která více ovlivňuje modulaci T2 256QAM, než T 64QAM. Vyzkoušejte kombinaci různých přijímačů a boxů na všech zásuvkách (kabelech). Zavolat anténáře. Podle místa příjmu se vždy liší "příjmová kvalita" kanálů 26, 28 a 35. Jak vidíte na mapkách, tak na rozdíl od sítí 21 a 22, které jsou pro příjem Javořice navrženy špatně, je síť 23 v tomto případě navržena dobře.
http://digital-radio.cz/CRo/Digital/DVB-T2/Mapky/FS21.png
http://digital-radio.cz/CRo/Digital/DVB-T2/Mapky/FS22.png
http://digital-radio.cz/CRo/Digital/DVB-T2/Mapky/FS23.png
U nás, na Českobudějovicku, pokud nelze přijímat Kleť ani Mařský Vrch vlastně můžeme už jen paběrkovat na tři antény:
MUX21 - Příbram - Brdy - kopec Praha K37 - není na mapce
MUX22 - Votice - Mezivrata - K40
MUX23 - Jihlava - Javořice - K35
To je holý fakt....

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

Takže chyba bude někde u mě.Zkusím napřed ten uprage settopboxu.Mám ho u druhé televize v domě (v ložnici).V obýváku slouží už 11 let plazma panasonic,kde jsem DVBT2 neřešil,protože mám jako zdroj signálu O2TV a Skylink přes satelit .

daddy

Javořice

Ahoj předem napíšu, že jsem oproti Vám naprostý amatér, ale řešil jsem něco podobného. Taky mi nešlo něco naladit, myslím , že to pro změnu byly kanály s ČT. Pak jeden známý řekl,že mám settop box hodit do továrního nastavení. A šlo to...

kuba ji
Registrace: 1/2006

Chtěl bych vidět celé UHF spektrum vaší STA.....

On Air!

Saxon

Takže chyba byla v účastnické zásuvce.ČT skrz ni prolezla v HD bez problémů,ale vyšší kmitočet muxu 23 už ne.

daddy

@daddy

To smysl dává, ale jen samo o sobě. V širším kontextu ne. Jinak zásuvka může být vadná z výroby, nebo prošlehlá přepětím. Koncové zásuvky se vyrábí s útlumem 1dB až 11dB. Pokud je všechno optimální, pak by zařazení 10dB útlumu navíc, nemělo mít žádný negativní vliv a pokud má, pak to optimální není. A bylo by vhodné se na to pořádně podívat

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

@kuba ji

Čti pořádně, než něco napíšeš!

vladavlada
Registrace: 4/2007

Mám s k35 z Javořice podobné problémy. Teploměry síly a (hlavně) kvality lítají z leva do prava. K26, k28 i k42 z Jeníkova bez problémů. Vše na 100%. Rozvody v bytovce z roku 85. Stejné problémy i ve vedlejší dědině na chalupě i u souseda. S tímto kanálem jsou problémy skoro od začátku DVB-T. Zprvu, hnedle po spuštění DVB-T šlo všechno perfektně, pak s tím cosi šachovali a od té doby jsou s k35 problémy. Přijímalo se na DI-BOX T-22. Zlatě v době analogu... to chodilo Stražiště k36 na hřebík strčenej do televize... :(

MilanFF
Registrace: 6/2014

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra