Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Antena loga aritmicko periodická emmevesse 2160UL

Zdravim odborníky.Chlapi prosím,koupil jsem tuto antenu.Predtim jsem měl tuto antenu od jiné firmy (iskra) a tam stínění koaxu bylo klasicky pod objímku a střed pod matičku.Tady u té mi přišel,takový malý tišťáček s F konektorem samicou a takovou malou zdířkou(podobná jak cinch). Zřejmě se ten tišťaček se pak dá, pod tu krytku na konci té antény.Může mě prosím, někdo navést, jak to tam přesně přijde dát. Děkuji. P

pichac
Registrace: 11/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Antena loga aritmicko periodická emmevesse...

Prosím, je to antena Emme Esse 2160UL

pichac

Svod musíš protáhnout celým spodním profilem a po protažení uděláš konektor, našroubuješ ho na ten bazmek a potom to nasuneš do boj profilů. Jde to ztuha, ale jde to. Bacha, abys neutrhnul konektor z plošnáku. Nakonec nasadíš krytku a na druhé straně antény vodící kolýnko.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@Saxon

Moc díky. P

pichac

Tyhle LP byli nejlepší ze všech. Dnes už je nedávám, protože je to hlavně zdroj poruch...

On Air!

Saxon

@Saxon

Tak já se tim neživím jak ty. Nemám tedy žádnou zkušenost. Jednu mám doma na střeše a tuto chci dát synovi, jako rezervu k satelitu. Měj se, ještě jednou dík. P

pichac

@pichac

Jestli to máš pro sebe a zvládneš trochu kutění, obětuj trochu námahy a udělej si to uchycení koaxu pod šroubky tak jako je u Iskry... a máš to OK nafurt.

lance
Registrace: 10/2008

Lance

V tomto případě je to skoro zbytečná práce. Verze s tím tištákem je svatá, rozebíral jsem to po letech venku a vypadalo to OK. Ten šroubovací systém vypadá po stejné době venku mnohem hůř. A současných modelech s “origo šroubováním” vůbec nemluvím, tady je člověk rád, že jsou ty šrouby nejsou povolené....hnus.

On Air!

Saxon

@Saxon

Ten tišťák je vymyšlený dobře jeho kontakt s ráhnem po zatlačení je taky nesmrtelný, to souhlas, ale furt je tam to Fko kde vidím větší riziko než je u pořádně přitaženého koaxu pod šroubky. Jednu starší 2160 jsem taky sundával po čase a nevypadalo to moc dobře, LP byla na stožáru mírně sklopená dolů a voda tam zatékala po ráhnu dopředu a vzlínalo to do Fka, bylo ve vnitř celé zelené... je to boj na tom světě ;) :))) Ta 2160UL se mi jeví jako fakt dobrá. Neměl jsi někdy v ruce od Emme Esse nějakou tu nejdelší verzi 1,3m LP 36 prvků (nemyslím 45UC) ?

lance
Registrace: 10/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra