![]() |
|
Výber TV do max. 3000 EUR za celý systémPozdravujem všetkých. Zakladám už asi nezáživnú tému, no rád by som poznal názor aj iných.Plánujem výmenu môjho TV systému. Moje požiadavky sú 65" obrazovka, KODI a trocha lepší zvuk riešený pravdepodobne cez soundbar. Domáce kino asi nie, aj keď je kvalitnejšie ako soundbar. Zdroj bude prevažne satelitný príjem. Preto by to mal byť TV, ktorý má čo najlepší upscaling. Do úvahy prichádza toto. 1. LG OLED65CX, NVIDIA SHIELD TV PRO, sounbar (zatial som neriešil ktorý) 2.Samsung QE65Q90T, NVIDIA SHIELD TV PRO, sounbar (zatial som neriešil ktorý) 3.Philips 65OLED805 alebo Philips 65OLED934 alebo Philips 65OLED935 Pozeral som aj TV Sony, no neviem, či to bol len môj dojem, ale zdali sa mi drahšie oproti konkurencii. Možno cena zodpovedá kvalite. Neviem posúdiť. Najviac ma to ťahá k TV Philips. Všetko v jednom a aj ambilight je plus. Myslím, že najväčšia kvalita by bola pri zostave č.1. No boli by to 3 samostatné zariadenia. Zostava 2 by bola pravdepodobne najelegantnejšia z estetického hľadiska a asi by mala aj najdlhšiu životnosť. Som zvedavý na vaše názory. |
Fittipaldi
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 313 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53 | |
![]() |
|
RE: Výber TV do max. 3000 EUR za celý systémphilips oled má , časované problémy . tejto značke sa treba vyhnúť , alebo si predĺžiť záruku až na 8 rokov . oled lg je super to je pravda . no o trochu lepšie je na tom panasonic . o sony oled neviem nič tak nemôžem obhajovať . na soundbar zabudni . vyzerá to super ale kvalita zvuku je . . . no veď viete . za 200 € na bazoši kúpiš komplet domáce kino 5.2 . každý sa toho zbavuje . prečo asi .domáce kino som doma zrušil lebo je na dve veci . no , je to len môj názor . ty máš prachy a ty budeš nadávať . https://postimg.cc/ygnvBrwj vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 598 |
![]() |
|
RE: Výber TV do max. 3000 EUR za celý systémNení kvalitní levný reproduktor. Je to lineárně závislé, čím lepší, tím dražší.Jediná cesta je koupit z druhé ruky použité - reproduktory za předpokladu správného využívání mají dost nekonečnou životnost. Al stačí aby někdo zapojil tak, že je přetěžoval, membrána pracovala až k mechanické zarážce třeba 100 hodin, a už bude zavěšení cívky poškozené... třeba po mé smrti budou k mání dost dobré repráky...a ti co vědí, že já jsem vědel, by mohli přijít k zařízení za malou část ceny. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@Brumophilips oled má , časované problémy . tejto značke sa treba vyhnúť---- Tliapeš nezmysly!!! Asi preto dávajú ako jeden z mála 5 rokov záruky na OLED?!! Nedám dospustiť na tieto TV. Obrazovky berú od LG, Ambilight je patentovaná technológia Philipsu a Philips 934 má navyše špičkový zvuk od Bowers & Wilkins. Čo by si viac chcel od TV? |
Spacer
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 1 036 |
![]() |
|
@MMorousTo jsi asi myslel SONY ve foťácích? https://eisa.eu/awards/?lang=cs a https://eisa.eu/history/home-theatre-display-video-2019-2020/ |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 048 |
![]() |
|
@MMorousK tomu upscal.Pokud se nepletu,tak Antonín tady ne tak dávno napsal,že kvalitní TV mají už z principu upscal násobně lepší než externí UHD boxy.Docela bych tomu věřil v případě boxu s cenou kolem 3-4 tisíc.Ale zase je nesmyslné na UHD exter.boxu nastavovat rozlišení nižší v případě převažujícího sledování třeba HD programu a nechat ten zbytek na TV.Každý si nastaví asi to UHD upscal.na boxu.![]() |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
@MMorousTeraz mám toto 10 ročné domáce kinohttps://www.sony.sk/electronics/support/home-theater-dvd-home-theater-systems/dav-dz680/specifications Plánujeme doma kompletnú prerábku obývacieho priestoru a z estetického hľadiska som ho chcel nahradiť soundbarom. Podľa reakcií tu, asi krok spať. Stále viac sa nakláňam k TV Sony KD-65A8. Zostáva už len nájsť dobré elektro, kde by som ho videl na živo. Veľmi rád by som videl aj TV Philips 805. Ďakujem za všetky reakcie. |
Fittipaldi
![]() |
|
RE: Výber TV do max. 3000 EUR za celý systémTo uvedené domácí kino je hodně podmírová ryba, ale furt lepší, než obyčejné soundbary, možná Beosound od BaO je o chlup lepší zvukově než to kino, ale furt to nemá na pořádné sloupy, nějaké KEF, nebo Magnat v té nižší třídě aspoň, a AVrec Yamaha/Harman apod 7x200W. (To není jako žárovka, že to má výkon 200W na kanál, potřebujete lineární konec při běžném výkonu 5-10W, a to zajistí 200W a zkreslení 0,1.)Pořádný zvuk je důležitější pro celkový zážitek, než lepší obraz - speciálně u filmů. A OLED televize - řekl bych, že pak je celkem obrazově jedno od koho - i když procesory a soft není stejný - já okem rozdíl nepostřehnu a nemám zkušenost dostatečnou s různými TV. Značka podle mého soudu je spíše otázka politiky se zárukou apod. NICMÉNĚ je každého věc, co se svými penězi dělá, nejde o život a tedy jde o ..... |
Antonín
![]() |
|
RE: Výber TV do max. 3000 EUR za celý systém@raif k tomu odkazu - a6400- nevím jestli víš o co go -je to fotoaparát řady 6000, mirrorless s baj E-mount s Bionzem. Šestitisícovku, máme to doma, byla asi 3x foťákem roku, má ale malý čip, proto fotím na A7Story ala Samsung, LG a nyní i Philips tady byly myslím dost srozumitelně popsaný, není co dodat OLED mě nebere, protože - Marečku, podejte mi pero - tam skouknu nejspíš stejně, jako na LED za poloviční investici. @HOBO - vyzkoušíte - vidíte - a jedete. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 519 |
![]() |
|
@SpacerAž na ten Ambilight,to je podle mého názoru podepřeného zkušeností s ním,pěkná blbost.Nechápu,co na blikajících diodách kdo vidí.Ale jinak s tím ostatním souhlas.DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Lunix Qviart 4k,Skylink,Telly.
|
lz405
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 1 074 |
![]() |
|
RE: Výber TV do max. 3000 EUR za celý systémTo domáce kino bola výhra v jednej súťaži. Ja by som ho nekúpil. Kvalitný reproduktor potrebuje aj veľký objem. Nechcem z obývačky urobiť toto, ako poslal Brumo.https://postimg.cc/ygnvBrwj Preto som hľadal alternatívu. |
Fittipaldi
![]() |
|
RE: Výber TV do max. 3000 EUR za celý systémFotka je nesmyslná, repráky stojí na dalších repro, je tam hromada zbytečných přístrojů.Nicméně 5.1 repro, TV, AVrec, satelitní přijímač, nějaké MediaCentrum asi mít v obývacím prostoru musíš. Né že né. |
Antonín
![]() |
|
@Antonínty si zbytočný . všetko je plne funkčné .![]() vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
![]() |
|
RE: Výber TV do max. 3000 EUR za celý systémTeraz mám dojem že môj problém nie je výber TV, ale audio systému.Ak by mal byť 5.1 tak musím pripraviť podlahu na káble. Alebo bezdrôtové domáce kiná sú OK ? Potom by som to mohol riešiť neskôr. |
Fittipaldi
![]() |
|
RE: Výber TV do max. 3000 EUR za celý systémTak ted už vidíš, že to je na vícero vláken a to se to ještě pořádně ani nerozjelo...Ten kotoučák na té fotce ja mňamkózní, nádhera...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
@FittipaldiDo podlahy dráty nedávej. Já to mám podél zdi a pamatuj, že kabel je kabel.- Pokud chceš jít vážně do dobrý muziky s gramofonem a kvalitním CD přehrávačem, tak se koukej po kvalitním stereu. Moderní Av reciever a televize spolupracují asi takto: Zapneš televizi, po kabelu ARC se zapne Reciever, ten dekóduje audio a přepne se do příslušného režimu /stereo, DD, DTS, atd./ a spustí příslušné kanály. Když je audio stereo, tak zadní surroundy nehrajou. V případě změny kodeku, např. sleduješ film 5.1 a najedou reklamy, se přístroj sám přepne do sterea a po skončení reklam opět aktivuje správný kodek. Informaci o kodeku si můžeš přečíst na display. Tohle si můžeš vyzkoušet např. 19.2E na programu PRO7. U sony se ti po stisku tlačítka ActionMenu zobrazí nahoře na televizi informace o rozlišení a zvukovém kodeku Pamatuj, že domácí kino a stereo je rozdíl. Neznám všechny značky, mám OnKyo který už není nejmodernější, a dvoje bedny - Dali system a FOCAL Chorus 726. Onkyo jsem teď dal do pokoje, vymazal všechna nastavení, dal na rovno a hraju na tom kvalitní stereo přes Dali. Až předělám obejvák, tak koupím něco lepšího aby to mělo 2x Subwofer a pojedu přes Fokaly. |
MMorous
![]() |
|
@Fittipaldito je podľa teba , čo preferuješ , či stereo alebo 5.1 .do bytu ti toto v pohode postačí https://www.alza.sk/akai-ss013a-260-d5632212.htm https://elektro.bazos.sk/inzerat/117786242/nove-pioneer-htp-076-cierne-av-receiver-onkyo-tx-nr-509.php vyčistiť dialkove a je to super. dávam sem len návrh čo by bolo dobré a nie že si to musíš kúpiť. vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
![]() |
|
RE: Výber TV do max. 3000 EUR za celý systémKrásná fotka-všiml jsem si až teď.- ten magneťák je REVOX ? - domácí kino - stojí na kvalitním střeďáku, na ten potřebuješ pod televizí místo. Můj FOCAL je vysoký 20 cm. - když koupíš slušný stereozesilovač, a k němu zapojíš sérioparalelně stávající repráky, tak máš krásný stereo, že se nestačíš divit. Spočítat to doufám umíš? Stavěl jsem podobně na jaře kámošovi druhou zónu - 3 bedny sérioparalelně na sebe na 8 ohmů, Napřed si chtěl koupit další regálovky za 8 litrů, dal jsem mu tam 6 repráků, co se mi válely v garáži-má to na porovnání k první zóně s nově koupenýma a nechal to tak a je spokojený. - 5.1 nebo 5.2 je fakt jenom na filmy, je to v podstatě efektová sestava, na FM radio, gramec a CD nebo Flacy je STEREO - tu kabeláž vzadu u zdi bych chtěl vidět. To musí bejt hustý. Máš to pěkně udělaný. Na soundbar zapomeň. Proti těm stávajícím bednám by jsi šel určitě do minusu. - nezapomeň při rekonstrukci natahat taky ethernet. AV Reciever a televize umožňují pracovat s NAS a a dalšími HDD po síti. Filmy si zavoláš přímo z televize přes VLC nebo KODI. KOdi umí 5.1, ale LG údajně KODI neumí, tak to nekupuj. Samsung zase nemá výstup pro starou věž a navíc nemá údajně dobrý pozemní tuner, tak to taky asi ne. - filmy stahuju tak od cca 3-15 GB, aby měly 6 kanálů a český a anglický titulky. To je potom paráda. Po síti se neboj přehrávat i filmy cca 40GB. Počítej taky s místem, pro externí HDD k televizi. - žádný další Mediacentrum nepotřebuješ. K čemu asi? - VUčko používej na satelit, televize, alespoń moje SONY, je dostatečně svižná na YouTube i WEB Brouser. Hlasové vyhledávání pro YouTube je excelentní |
MMorous
![]() |
|
@MMorousmáš to vo vysokom rozlíšení , môžeš si to priblížiť .https://postimg.cc/gallery/GpwCF4h vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
![]() |
|
RE: Výber TV do max. 3000 EUR za celý systémNo jo, je to akai, tiše závidím, nádherný...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: Výber TV do max. 3000 EUR za celý systémOoo, až teď jsem zaregistroval ten zesík, na pochcání...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
@BrumoMoje Onkyo vypadá úplně stejně, ale má označení 579. Má lepší výbavu/kodeky/ a bezproblémově spolupracuje s televizí a přepíná v pohodě potřebné formáty DD DTS atd.- je tam ale jedno velké ALE. Přestalo mi to hrát, nebylo to přetížením ani nic neshořelo. Kontaktoval jsem prodejce s tím, že zesilovač musí hrát 20 let a ne odejít po 3 letech. Prodejce ihned reagoval s tím, že tahle řada má výrobní vadu, mají nějaké dohody, mění základní desku, abych to přines, že to zařídí. Zabalil to a poslal k opravě. Vrátilo se to za měsíc - 2 roky v pohodě. Základní desku vyměnili i po záruce zdarma s tím, že to dělají u konkrétního přístroje jenom jednou. |
MMorous
![]() |
|
RE: Výber TV do max. 3000 EUR za celý systémno dobre .ten akai je z roku 1992 a je len strereo . má však 1 optický a 2 koaxialne vstupy . na tv ako stvorený. vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
![]() |
|
RE: Výber TV do max. 3000 EUR za celý systém@ Bruno - ďakujem za odkazy. Také zadné repráky, ako máš, som ešte nevidel nikde. Musíš byť obrovský hudobný fanda. Pri prerábke budem meniť aj podlahu, budem ju znova zalievať, tak isto vložím pár husích krkov, aby som sa dostal drôtmi na rôzne miesta a ako píše MMorous treba myslieť aj na iné veci. Majú tu ťahať optiku, tak to pripravím aj na to.Zaznela tu viackrát veta, veď sú to tvoje peniaze. Nie som človek, ktorý ich zarobí ľahko. Narazil som aj na jeden názor, že pri TV je najdôležitejší obsah a nie kvalita obrazu. Pozrel som aj na lacnejšiu alternatívu a výsledok bol TV TCL 65C815. Má niekto skúsenosť s touto značkou ? |
Fittipaldi
![]() |
|
RE: Výber TV do max. 3000 EUR za celý systémTCL je čínska , svetovo uznávaná značka na televízory . aj ja mám tcl ale pod menom thomson. bola to len dočasná náhrada až si kúpim oled . prišla corona , žena dostala padáka , tak našetrené sa muselo použiť na niečo iné . a aj keď už tv moc nesledujem , len dokumenty , na to že to je čína obraz je lepší ako u LG s edge podsvietením. podsvietenie mám na 50 % . ba aj keď ho stiahnem na 0 aj tak sa dá pozerať . ladenie programov je svižné , ale ten bordel som nikdy nedal do poriadku . je to obtiažne . žiadne favoritné skupiny . nič také tam nie je . a audio časť je , hotový zmätok . kolíšu výškypred dvomi rokmi malo tcl lepšiu svetelnú viditeľnosť v nitoch ako samsung a lg za 2000 € .thomson má android . mám ho 2 roky a doteraz mi neprišla ani jedna aktualizácia. ak nekúpim oled , tak bude aj TCL 8K . má dobrú cenu a až sa posere nebudem až tak nadávať . https://postimg.cc/K370Xy1j vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
![]() |
|
Televize TLCKámoš má TCL Android TV model 55p8m. Je to levnější model 55 palců, hrajeme na tom ve sklepě party hry, předáváme si dokola klávesnici, každý si zavolá podle libosti jednu skladbu z Youtube, zvuk jde do beden a posloucháme. Děti na tom hráli celý léto hry, s ovladačem přes Modrej zub no problém. Akorát ho před přihlášením musíš odhlásit, ale to u SONY taky. KODI maká, doplňky a tak, s NASEM a všema HDD po síti, rok žádný problém. Je to 50ti Herzovka, což já vidím, když to chci vidět, ale jinak je to jedno. Obraz bych řekl lepší než Hisensee, tam je vyblitej obraz na první pohled. Stála asi 14 tyček. Proto píšu, že OLED jsou vyhozený peníze. Je v provozu docela dost.Jediný co mi vadí je, že to nemá hlasový vyhledávání a potmě vidím blbě na klávesnici. U Sony je hlasový excelentní a rychle si zvykneš. |
MMorous
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53 | |
![]() |
|
![]() |