Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-T přijímače

Výber TV do max. 3000 EUR za celý systém

Pozdravujem všetkých. Zakladám už asi nezáživnú tému, no rád by som poznal názor aj iných.
Plánujem výmenu môjho TV systému. Moje požiadavky sú 65" obrazovka, KODI a trocha lepší zvuk riešený pravdepodobne cez soundbar. Domáce kino asi nie, aj keď je kvalitnejšie ako soundbar. Zdroj bude prevažne satelitný príjem. Preto by to mal byť TV, ktorý má čo najlepší upscaling. Do úvahy prichádza toto.
1. LG OLED65CX, NVIDIA SHIELD TV PRO, sounbar (zatial som neriešil ktorý)
2.Samsung QE65Q90T, NVIDIA SHIELD TV PRO, sounbar (zatial som neriešil ktorý)
3.Philips 65OLED805 alebo Philips 65OLED934 alebo Philips 65OLED935
Pozeral som aj TV Sony, no neviem, či to bol len môj dojem, ale zdali sa mi drahšie oproti konkurencii. Možno cena zodpovedá kvalite. Neviem posúdiť.
Najviac ma to ťahá k TV Philips. Všetko v jednom a aj ambilight je plus. Myslím, že najväčšia kvalita by bola pri zostave č.1. No boli by to 3 samostatné zariadenia. Zostava 2 by bola pravdepodobne najelegantnejšia z estetického hľadiska a asi by mala aj najdlhšiu životnosť. Som zvedavý na vaše názory.

Fittipaldi
Registrace: 10/2005
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Výber TV do max. 3000 EUR za celý systém

@ Brumo tvoje království Ti tiše závidím. Já toho spoustu vyházel - magneťáky, videa, kazety, teď mi to mrzí
@ Fittipaldi - televizi zavěs, ať se ti pod ní vejde Centr
- za telkou vysekej 2 krabičky, jednu na dvouzásuvku, druhou na kabely.
- Dvouzásuvka-napájení TV+LED podsvícení
- Kabely- DVB-T2, Ethernet, linkový/sluchátkový výstup pro starší věž
- HDMI-minimálně SAT+AV RECIEVER. Ostatní HDMI pojedou přes AV REC.
- 2x USB - Flash+HDD. U SONY jde nahrávat jenom na HDD
- kabel k SAT tuneru asi ne, když máš VU
Krabičky orientuju na levou stranu, protože SONY má konektory zleva a odspodu
Tomu přizpůsob i závěs - já mám podobný https://www.alza.cz/alzaergo-low-profile?dq=5626054
Dá se vyklopit trochu nahoru a dolů bys mohl ke spodním konektorům Vzdálenost od stěny uprav distančníma válečkama tak, abys tam strčil ruku cca 10cm
Rozmístění konektorů je u každé značky jinak, doporučuji předem na krámu vyfotit mobilem, později to může být problém. Také přístup k štěrbině na modul.
-Nezapomeň také na místo pro Switch. Ber 16x/1Gb, protože 8x se Ti rychle zaplní. Stovkovej neber
Já mám TL-SG1016D, vůbec se nehřeje a můžeš ho dát do RAKU do nábytku aby nebyl vidět
Kolem televize mám z boku 5cm volno, nahoru a dolů jenom zeď, chlazení dostatečné. Necpi to do nábytku.
Husí krky dábej silnější než slabší. Audiokabely a koaxy kupuju v Hornbachu, mají dobrý ceny.
Ethernet - hlavní jsem natáhl cat6. Ještě to nemám dodělaný

MMorous
Registrace: 10/2019

TV Sony KD-65A8 - Koukám na technické údaje. Krásná televize za 63 tyček -2x tak drahá jako LED

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous + ostatní - super, ďakujem za informácie. TV ide na stenu. Zásuvky som za TV neplánoval. Len väčší tunel, ktorým by som natiahol všetky káble. O led podsvietení som zatiaľ neuvažoval. Plánujem centrálne osvetlenie s reguláciou osvetlenia. Silno som uvažoval o TV Philips a ten by tento problém vyriešil. No teraz vedie vo výbere Sony. Všetko ale môže dopadnúť inak. Od príspevku od Antonína bol vylúčený soundbar a audiosystém bude pravdepodobne 5.1. Včera som pozeral reprosústavu, čo doporučil Brumo. Našiel som ju aj v bielom prevedení, no nábytok ešte nie je vybraný. Ethernet je tiež v pláne. Momentálne mám po dome a vonku 5 wi-fi routrov v jednej sieti. Som zvedavý, koľko financií zostane po prerábke, no asi sa elektronika bude dokupovať postupne. Pravdepodobne tu budem ešte raz otravovať s pomocou pri výbere A/V receivera. Včera som ich zbežne pozeral a nevedel som, na čo sa zamerať. No to vidím časovo za pár mesiacov.

Fittipaldi
Registrace: 10/2005
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra