Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Mlha a příjem

Přišly mlhy a zmizel pozemní signál, alespoň to tak vypadá. Je to na Chomutovsku, kde chytám jak Klínovec, tak Jedlák. Konkrétně všechny Barrandovy a ty, co jsou na tom stejném muxu tuším 23.
Je zajímavé, že Němci, kteří mají vysílače několikanásobně dále jedou bez nejmenších problémů, ale dobře jede i ČT a Prima.
Že by naši při tom projektování nějak na mlhy zapomněli?

sateliťák
Registrace: 2/2006
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 58
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Mlha a příjem

Moje anténa je nějaká italská se zesilovačem, jméno již nevím, má 8 direktorů ve třech patrech. Na kus drátu jsem to nezkoušel. Oba ty vysílače jsou vzdálené okolo 30 km, na žádný kvůli terénu nevidím.
Ještě mě tak napadlo, že se vždycky prosadí ten silnější, jako v životě. Hold jsme malý stát. Asi se ten 31. kanál zrovna nehodí, ostatní kanály takovéto problémy nemají.

sateliťák

a bez zesilovace to nejde ?
chytam s kratkou kolorkou bez zesilovace 30kW 60km vysilac na kterej nevidim.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@pigfucker

R^
Pro dálkový příjem je mlha spíše plus.

polhrad
Registrace: 4/2006

@polhrad

To ano, ale právě to asi vyruší jiný. Nyní to zase jakž takž běží.

sateliťák

@bublajs

Měla problémy i společná anténa a tu předpokládám instaloval odborník. A úplně stejné - začal se rozpadat obraz, až to zmizelo úplně a napsalo to není signál. Po nějaké dost dlouhé době to zase naběhlo, proto aby to zase po chvíli zmizelo.

sateliťák

@sateliťák

spolecna antena ? s kym ses spolcil ? odbornik ? odbornik na co ? hele fakt sezen nekde nejakou antenu ve stodole u souseda a zacni testovat.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

@bublajs

Bydlím v paneláku, kde je společná anténa a mám i svoji anténu, stodolu nemám. No a tu společnou dává dohromady nějaký anténář, který se snad vyzná. Je mi právě záhada, že to na ní vypadávalo také, takže to není asi problém jen u mě. Dnes zase padla mlha a už to zase nejede.

sateliťák

zkus verzi bez zesilovace. na 30km ho nepotrebujes ani na neprimou viditelnost

bublajs
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 58

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra