![]() |
|
satelitní přijímač s OS linuxVážení satelitní fandové,je mi šedesát, o satelitní techniku se zajímám od 80-tych let minulého století, kdy jsem odebíral Technické noviny, psal jsem p.Kožehubovi, byla to fajn doba kdy každý článek o satelitní technice jsem hltal každým colem, pak vycházel moc dobrý měsíčník Parabola. Začínal jsem na přijímačích Opticum, Ferguson různé verze, nyní Openbox S2 mini HD. Rád bych si pořídil satelitní přijímač s OS linux(Octagon SF 8008 4K), ale mám minimální zkušenosti. Je prosím Vás nějaký zdroj, kde by se dali čerpat informace pro začátečníka. Díky za tipy. Satelitní fanda Fergi. |
fergi
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 369 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 58 | |
![]() |
|
PelcJá nevím, nebude to poprvé, co tohle napíšu, ale "Kde se bere ta zášť a zloba, kterou tady cítím na 100 honů"? Ať si každý dělá, co uzná za vhodné, aby se uživil, pokud to není "za hranou". A octagon za hranou určitě není. Stovnávat ho s vučkem? Jsi asi jediný, co to dělá /cena a hlavně podpora/ a jako hlavní nedostatek uvádět nemožnost příjmu těch pár programů v režimu fta na Belintelsatu je smešné, kolik těch motorů tady je, že?Ale nemám všechny info, abych to nějak hodnotil, ani mě to v podstatě nezajímá. Jenom ta zloba a zášť mě zaráží. Příště, až něco takovéhoto vypustíš, tak uvěď aspoň nějaký důvod k té zášti /třeba chodí mi za ženou a potom rozdrbe nastavení satelitu/, ať to je "nějak stravitelné"... Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
@tukanSouhlasím s tebou ... raději segment 22w-30w než něco na 51E ... když už. ALE rozhodující je segment 28e-5w ... a ten běžné E2 přijímače zvládajíPanu "důchodci" bych doporučil třeba Octagon 8008 mini nebo twin ... ať za to nedá majlant. Hlavně ať se má na co dívat ... T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 224 |
![]() |
|
RE: satelitní přijímač s OS linuxZast a zloba sa berie hlavne v tych co tvrdia ze oni su ini .... ale pravdu nenavidia rovnako ako ti od ktorych su vraj ini....![]() Kazdy si kupuje to co uzna za vhodne, ci to tak bolo zisti zase len on sam. ![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: satelitní přijímač s OS linuxJediná pravda je co zde hlásá @liquere. Že zaprasí všechna témata svými bláboly je mu úplně jedno |
jiriN
Registrace: 3/2019 Příspěvků: 210 |
![]() |
|
@ Tukan![]() ![]() A prečo odporučam Octagon oproti VU+ ? Octagon ma procesor vhodnejši pre multimedia, menšiu spotrebu elektriky (menej hreje),integrovanu WiFi, nižšiu cenu. Viacerým kamošom som odporučil a aj nastavil VU+ a aj Octagon. Octagony šlapu uplne bez problemov, ani o nich neviem. GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
@RastoMne šlapú VUťka úplne v pohode, je to vec názoru. Ja napríklad by som adil zase nejaké VUčko viac ako Octagon, alebo DM900![]() VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7
|
kostik123
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 10 724 |
![]() |
|
@fergiuplne v klidu si to kup, myslim ze zadny znalosti nejsou treba. moji rodice oba duchodci pouzivaj linux prijimace a nic resit nemusim. mati obcas prijde s tim, ze by chtela jeste nejakej program navic (vubec nevim kam chodi na to, ze neco pribylo), ta ma cloudbox a otec si ladeni a pridani programu dokaze poresit sam (dm520 pres webif). ale oni uz to viceme maj stejny od dob co meli dm500, takze s nima neni problem.mozna si nastuduj nejakej dreambook nebo neco, ale myslim ze to neni uplne potreba. dneska prodejci dodavaj prijimace docela slusne nastaveny, takze si to hlavne po koupi nazalohuj , at se mas k cemu vratit , kdyz by si to nejak povoral. at se dari Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: satelitní přijímač s OS linuxpresne tak, ziadny strach, ked je to dobre vyladene nikto nepozna ci to je linux alebo nie. Len netreba krizom krazom instalovat veci a hlavne bez zalohy.Jiricek ma aky problem? Pisany text? ![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 58 | |
![]() |
|
![]() |