Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Vypalování DVD

Zdravím, lze nějakým způsobem vypálit H.264 nebo HEVC nahrávku na DVD jako DVDVideo bez reencodingu? Snad všechny programy vynucují použití nenažraného kodeku MPEG2.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39
Odpověď v diskusním vlákně

@mmiriboy

To co tady vy dva nade mnou popisujete, tak to už tu částečně mám, tedy 1TB disk strčený ve Vu+ boxu a dostupný v domácí síti odevšat + něco zálohované v PC kde je další 1TB disk, pak tu mám ještě jeden 500GB externí s USB 3.0. Co se týká kapacity BluRay disků, tak běžně používám formát HEVC (při rozumném nastavení převodu produkuje FFMPEG použitelnou kvalitu a zbavim se tim nepotřebného balastu jako třeba komentář pro nevidomé nebo druhé stopy která je stejná jako ta první). Konverze je na PC celkem rychlá, stejně ji provádím abych ze záznamu vysekal reklamy. Velikost BluRay disku 50GB se zdá být jako dostatečná, bez problému by se tam vlezly třeba 2 řady Pevnosti Boyard ve FHD rozlišení.

JanM

RE: Vypalování DVD

Já mám NAS Synology DS1819+ a v něm 5 x 12TB v RAID 6. DVD jsem nepoužil snad 5 let.

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

Ja, čo mám už raz nahrané vo VU+, a chcem upraviť pre niekoho bez reklám, tak reklamy strihám na kľúčových snímkoch v Avidemux bez prekódovania.

Spacer
Registrace: 9/2017

@JanM

konvertorovanie z ts do mpeg4 alebo mkv a ešte pre hevc 265 je u teba rýchle . čo máš ferrari pc ?
aiseesoft video converter do H 265 - 80 minut približne 25 hodín práce u i7 .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

@JanM

Ale to neustálé prehadzovanie diskov v mechanike, to máš podobne, ako CD, keď chcem zmeniť interpreta, alebo otočiť vinyl na gramci, vždy musim vstať a ísť to médium otočiť alebo vymeniť. ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@Brumo

Mam Ryzen 3 3100 a encoding trvá zhruba stejně dlouho jako délka záznamu.

JanM

@JanM

Za takto krátkou dobu přes procesor do HEVC asi těžko (snad jen při použití rychlých, nejjednodušších výpočtů). Pokud bys měl výkonnou grafickou kartu, tak přes ní by to bylo možná i rychlejší, ale kvalita vs. bitrate oproti kódování přes procesor je poněkud horší.

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

@JanM

Podle toho co píšeš, bych si ujasnil:
- přestat nahrávat zeditované filmy z televize nebo satelitu, které jsou upravené na stopáž, mají mnohdy podivnou kvalitu obrazu a o zvuk 5.1 tam nezavadíš ani náhodou
- obrazově kvalitní film s audiem 5.1 začíná někde na 3.5 GB, podle délky samozřejmě.
- nechápu proč vypalovat, když si to mohu stáhnout s českou i origo stopou, obojí 5.1 a dvojími titulky a uložit na disk. A ještě stříhat reklamy ? Pěkná pakárna. Píšu to sem proto, že jsem se konverzema zabýval několik roků, když moje stará Sonka neuměla všechny formáty a děti byly malé a honily se pohádky. Dneska je všechno jinak. Ale i tak jsem konvertoval na disk, nikdy ne na DVD, protože to nemusíš taky jinde přehrát. Navíc pokud chceš kvalitní ovládání, kapitoly a tak, tak máš honičku.A když chce někdo něco půjčit, aťk si přinese flashku.
- HDD WD 2TB stojí 1600,-. Disk 80GB vyjde na Alze na 80,- korun. Tak si to spočítej, kolik ušetříš.

MMorous
Registrace: 10/2019

@JanM

Naozaj 120min film prehodis z h264 do h265 za 120min????

mercedes77
Registrace: 1/2006

@JanM

Budeš jako můj kámoš,taky to tak dělal před 20 lety.Ted má plný skříně,úložný postele,komody plný cd a dvd v plastovích komínkách po 100 ks.na polovině disků se mu rozpadlo barvivo,takže nelze disky přehrát.

Cucerak
Registrace: 3/2008

@MMorous

Proč nahrávat? Protože nahrávám to co se stáhnout nedá vůbec, nebo jen v nižší kvalitě, ještě doplním že nejčastěji z francouzských TV. Povětšinou takové jako Fort Boyard/Boyard land, Star Academy, tedy to co se mimo TV nevysílá, takže nemám s čím porovnat kvalitu. Ke stažení se dá sehnat maximálně 720p 1250kbit MPEG4 ripnute z webového archivu, nebo ještě hůře 480p na YouTube kde se kulaté logo France TV pomalu mění na osmiúhelník až čtverec. A česká stopa a titulky? To bych asi chtěl modré z nebe. Česká stopa a titulky nejsou a nebudou protože je nikdo nevytvořil, originální znění a nic jiného. Přemýšlím o vypalování opravdu jen jako o doplňkové záloze, hlavní je disk přímo v boxu přístupný na síti. Pokud je dostupná vyšší kvalita a česká stopa tak stahuju, ale stále častěji se mi stává že není. Ten nápad s tou strukturou BluRay na DVD je zajímavý jako taková předběžná zkouška, leží mi tu jedna BD mechanika takže bych to mohl někdy později zkusit naostro až otevřou obchody abych mohl koupit BD disky.

JanM

@mercedes77

Ted jsem převáděl jeden Boyard land, trvalo to cca těch 120 minut, povětšinou ffmpeg ukazoval rychlost 0.9x. Používám tu výchozí rychlost co tam je a kvalita víceméně nerozeznatelná od originálu

JanM

@JanM

Tak jo, ale stejně to moc nechápu. V editoru, vystřihnu reklamy fik fik a hodím to na hadr ve formátu, jaký potřebuju. A o délku se nemusím vůbec starat.

MMorous
Registrace: 10/2019

Podle mého soudu je nejvýhodnější mít zálohu filmotéky na dvou HDD, které jsou stejné velikosti, ale různé značky nebo stáří nákupu - prostě ne disky z jedné výrobní série. Jedno HDD v počítači vůbec nemít a připojovat ho jenom při přikopírování dalšího archivního snímku. Jakmile dojde k poruše prvního disku, tak koupit nový disk a překopírovat ze záložního... atd atd. Pravděpodobnost, že úplně nevratně kleknou dva disku v jeden okamžik, je malá. Používám interní 3,5" HDD a šuplíky do USB.
- je to laciné
- je to pohodlné na manipulaci
- je to rozumně velké na uskladnění (nedovedu si představit uložení několika set až tisíců DVD)
- cena za 1GB je cca 2-3 Kč
Pro mne je malinko zjednodušení, že mám filmová data na třech místech světa, kde žiju, takže stejně třikrát na třech discích, čímž je rovnou vyřešená i záloha a fyzické oddělení archivů od sebe. Několik set DVD a CD (měl jsem hromadu filmů rozdělených po 700MB) jsem poslal na výlet do popelnice někdy kolem roku 2006, když začaly být za malé peníze k mání terabytové harddisky. Kdybych žil na jednom místě, tak bych asi používal USB disky externí a ten archivní strčil fyzicky někam jinam. K rodičům, k bráchovi, na půdu, do práce, prostě fyzicky jinam.

Antonín
Registrace: 8/2005
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra