Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Levný DVD přehrávač

Zdravím, potřeboval bych poradit levný DVD přehrávač, které přehraje i napadené CD, DVD nebo s USB na chalupu. Doma mám šest let starý Sony,a ten to nesplňuje nevhodný dárek. Děkuji.

mattes
Registrace: 7/2018
Odpověď v diskusním vlákně

@mattes

Máš pocit, že dnes je v tomto segmentu přehršel nabídky?

michalnew
Registrace: 3/2019

@michalnew

Mám tam starou TV Sony KDL-EX720 a ta zdaleka nepřehřeje vše z USB a nahrává na zformátovány USB a jinde to nepřehrajes. Potřebuji DVD co tzv. sežere vše.

mattes

@michalnew

A na tvoji otázku, nevím. Kdysi jsem měl Silvercrest a ten to uměl, ale už je po smrti a nemůžu ho nikde sehnat.

mattes

RE: Levný DVD přehrávač

Z tych co su u nas na trhu je najvacsi vsezravec Hyundai. A x nich asi Hyundai DV-2-H 478 DU, ktory ma sj USB vstup.

UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších

black13a
Registrace: 2/2009

ja jsem si koupil philips nejaky model co prodaval v kauflandu. ted asi da sehnat jen pres inzeraty. ale velmi dobre prehrava i mirne poskozene disky a ma usb a prehraje toho hodne.

alien777
Registrace: 8/2020

https://elektro.bazos.cz/inzerat/127949767/prodam-dvd-prehravac-philips.php

alien777
Registrace: 8/2020

@michalnew

Máš pravdu byl mi tady doporučen Hyundai je hlučný, Philips nemá HDMI. Kupodivu i ten můj Sony po šesti letech a nějakém roku nepoužívání je hlučný. Takže ať nesežere vše, ale ať má tichou mechaniku.

mattes

@mattes

A čo keby si takto zabudol na staré časy, keď fičali napaľované DVDčka a svoju pozornosť obrátil na to prehrávanie videí cez USB vstup? Dobrý linux stb trebárs v prevedení DVB-T2 s podporou HEVC ti prehrá drvivú väčšinu videoformátov, nieje hlučný a po pripojení terestrial antény budeš sa môcť dívať aj na tv vysielanie. Hmm, čo ty na to?
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@mmiriboy

Satelitních přijímačů jsem měl x, byl jsem velký fanda a jeden z prvních a uměl kde co jestli rozumíš. Linuxy mi zbyly dva parabola už jen jedna bez motoru , když odešel. Už mě to nebaví. Tady jsem vystupoval léta pod jiným nickem.Teď dávám přednost IPTV Poda a O2 vyhovuje mi archiv atd. DVD je pro manželku a její sbirku starých českých filmů je fakt, že většinou originální. Takže mi pořád tichý DVD. Děkuji.

mattes

A co odložené PC? Ta telka není zase tak špatná, přehrávat se dá po DLNA HDMI, VGA i USB. Tyhle telky ale uměly přes USB jenom čistý Mpeg4. Možná připojit k tomu napřímo mechaniku do USB, ale nezkoušel jsem to.

MMorous
Registrace: 10/2019

@mattes

V tom, že ktorý DVD player je tichý a ktorý je hlučnejši v tomto fakt nemám prehľad. A to aj z toho dôvodu, že už zopár rokov tieto mechaniky používam len a len minimálne (na PC možno raz za pol roka) a klasický DVD prehrávač + DVD rekordér, tieto stroje u mňa neboli zapnuté min. rok. Boli časy, keď som tiež "zbieral" DVD-čka, ale tie časy sú už dávno ta-tam. A v dnešnej dobe, keď je kopec českých a slovenských filmových klasík remastrovaných do HD rozlíšenia používať SD rozlíšenie z DVD nemá zmysel ani význam. Taktiež ani rozširovanie domácej DVD zbierky.
Aj preto sú oveľa lepším riešením HDD, resp. SSD disky. ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Myslím, že jdeš do slepé uličky. Rozumnější je místo utrácení za dvd player koupit externí HDD s USB připojením, všechna DVD na něj nahrát jednou pro vždy na nějaké dobré mechanice v kompu a dále už přehrávat z HDD. Na 3TB HDD ti vejde cca 1000 DVD a strčíš ho do kapsy.
BTW: Na nevytápěné chalupě nebude mít DVD player kór moc dlouhou životnost. Dvě tři zimy a bude s ním amen.

Antonín
Registrace: 8/2005

@Antonín

Ta stará sonka umí přes USB jenom MP4

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

SONY DVP-SR760H ,JPG, MP3, WMA, AAC, MPEG4, JPEG

mattes

V tom případě potřebuješ i player s HDD. Je jich mraky. Krabice o kousek větší než samotný disk. Každopádně DVD je slepá ulička.

Antonín
Registrace: 8/2005

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra