Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Moduly CI+ v OpenPli

OpenPli neobsahuje podporu modulů CI+. Podle toho, co jsem našel na netu, je situace ještě navíc specifická pro přijímače VU+. Plugin ciplushelper v OpenPli také nefunguje, protože prý i on potřebuje podporu, která v OpenPli není. Takže se musí ještě doplnit nějaký patch. Může mi někdo s osobní zkušeností se zprovozněním CI+ v OpenPli konkrétně poradit, jak na to? Nejlépe pro přijímač VU+Ultimo4k nebo VU+Duo2. Díky

Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K

Hugocz
Registrace: 10/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Moduly CI+ v OpenPli

Nevím, jak je to u VU+ přístrojů, ale u Dreamů potřebuješ nainstalovat plugin "mmi" a další plugin "CI+". Ale víc ti asi poradí majitelé těchto VU+ přístrojů.

DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta

Kibicak
Registrace: 8/2010

pche.... pred mesicom som oprášil staré uno ,nahral tam openpli a ide svokre ,lebo švagra už nebaví jej stále preladovať skylink v TV ... :))) preladiť to nie je problém ,ale poukladať jej to to je už vraj tvrdší oriešok..... :laughing: došlo na moje slová pri kúpe TV pre staršieho človeka a jedno dialkové---- Rv takže práve to ladím na ten skylink ,nahral upravil oscam všetko ide perfektne . skúšam tam modul od skylinku a digi-sk a žiadny problém......len si za toho boha neviem spomenúť či ked som to inštaloval pred mesiacom openpli či tam bol už plugin pre CI+ alebo som ho tam natrepal ja... :))) openpli čo viem tak už v niektorých boxoch ten CI+ je súčasťou image nebolo treba nič dodatočne inštalovať aj ked v openpli mi to ponúkalo v nejakých verziach v online inštaláciu. v solo4K to bolo dávno ,nebolo treba nič inštalovať . vieš to jednoducho zistiť ked tam strčíš CI+ či pôjde ,alebo ked dáš odinštalovať plugin a pokial tam je CI+ tak sa ti to ukáže v menu pre odinštalovanie. takto som dnes postupoval v tomto starom une . dokonca v openatv v niektorých boxoch a verziach image nie je potrebné to inštalovať napr. také Gigablue v openatv ktoré nikdy nepodporovalo ani nikdy nebude niečo také ako oscam a CI+..... ide digi-sk aj skylink v CI+ a tam som si istý že som to neinštaloval v openatv-6.4 ale v 6.3 som to musel nainštalovať . zálohy neprenášam s jednej verzie na druhú . :))) jednoducho to tam strč nastav v menu a uvidíš ,ak nepôjde tak to tam nainštaluj ipk alebo online a fertik..

maradona
Registrace: 8/2018

@maradona: Neboj, že jsem to nevyzkoušel. Modul CI+ nejede. Nainstaloval jsem ciplushelper a nejede. Tak hledám, co ještě. Nějaký patch Enigmy. On modul irdeto pro skylink není zrovna dobrý příklad, protože některé typy (možná všechny?) jsou sice CI+, ale umí se přepnout do režimu CI. A Skylink funkce CI+ nevyužívá. Takže modul, i když má označení CI+, tak jede v přijímačích bez podpory CI+. To ale není můj případ. Já mám moduly Fransat a Tricolor a ty fakt vyžadují CI+.

Hugocz

@Hugocz

VU+ a DM majú najlepšiu podporu pre CI+. R^ vlastním viac modelov VU+ ako napr:Solo2,Solo4K,Zero4K kde som skúšal CI+ od Skylinku asi 4-modely + Digi a všade to ide ,ale používam momentálne všade Openatv ,jedine ako som písal v tom starom Une mám momentálne Openpli a CI+Skylink a M7-kartu a čumím na to od rána .oscam mám vypnutý a ide mi ten CI+ v oboch šachtách. dokonca som tam natrepal 2-modely od skylinku a len kartu M7 prehadzujem s jedného do druhého nič som tam nenastavoval žiadny caid ,stanicu..... len som nastavil vyšší dátový tok a toť vsjo. v Solo4K používam momentálne Digi-Cam ,ale tam je Opentav-6.4. schválne som vybral další CI+Skylink s TV vybral so Solo4K digi-CI+ strčil do bazmeku vypol oscam načítalo CI+ a nemá probléma. R^ tak neviem ako ti už pomôcť..... jedine iné image . :)))

maradona

Aby celá diskuse měla vůbec nějakou hodnotu, měl bys uvést bližší info, kterou verzi image openpli máš a používáš. Na ci funkce je asi nejlepší vti, ale chápu, že ti to nemusí sedět. Na druhou stranu je to všechno o nastavení a skinu, při normálním "provozu" nepoznáš, co tam máš za image. Dal bych vti šanci...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@tukan

ak myslíš mňa tak kedže je to staré UNO tak je tam openpli-4.0 2019/12/16 03:20 - 52.52MB
kvôli malej fleske. :))) aj ked nie je problém si to rozšíriť, ale nie je v mojom prípade potrebné .kedže ide ten bazmek tatata a pôjde len ako satelit na vlastnú kartu a v prípade núdze CI+ som tam pripravil ktorý vyberiem s TV strčím do UNO ,kartu dám zatial do oscamu kedže je to rýchlejšie ako vieme... :))) a ked to nepôjde v oscame samozrejme na 0624 tak to strčím do CI+ a babka môže pozerať a pritom vie trt že má nejaký linux ešte som jej tam dal aj TurboT2 na DVBT len nech mám pokoj . :laughing:
ked to preladia tak s pc jej to tam pošlem + a hotovo R^ aspon som sa zbavil dalšieho čudajuda ....môžem dotrepať dalšie.

maradona

Ano, ve VTI a OpenATV moduly CI+ jedou bez potřeby cokoli nastavovat. Ano, moduly irdeto skylink jedou všude. Já řeším OpenPli poslední verze 7.3 a moduly Fransat a Tricolor. VTI jsem používal doteď a má mouchy, které chci řešit pomocí OpenPli. Ale možná si to rozmyslím. OpenATV se mi nelíbí. Osobní zaujatost.

Hugocz

@Hugocz

sú aj iné image ako VTI, BH,openatv openpli....PureE2,OpenBH,Openspa,SatDreamGr atd.... skúšal si toto?
http://sgcpm.com/satdreamgr-images-experimental/vu/
kedy si som mal všetky image v multiboote....ale už som s toho vyrástol.
:))) vela šťastia ti prajem. R^

maradona

Maradona

Tebe jsem nemyslel, to bylo na Huga. Když se uvádí málo info, tak to vede k radám "a na co používáš ci, když máš oscam"... :)))

tukan

open pli 6.2-musis stahnout CI+helper,mam 2 moduly a 2karty frci to!!!ULTIMO4K.Hezky den

baryn9
Registrace: 8/2013

@tukan: Pro člověka, který zná situaci kolem OpenPli a certifikace CI+ jsem uvedl dostatek informací už v původním dotazu. Ty o tom evidentně nic nevíš.

Hugocz

@baryn: Zajímavé. Zdá se, že starší verze OpenPli chodily líp, než ty novější. Můžeš mi ještě napsat, s jakou verzí ciplus helperu ti to chodí? Já jsem stáhl verzi 4.8-r0_all a nechodí mi. Prý se ještě musí do enigmy doinstalovat ovladače nějakým patchem. Že by to "mmi" podle Kibicaka?

Hugocz

Hugo

Jak vidíš, tak dostatek informací to nebylo. Já Tě ani nepeskuju, ani Ti nenadávám, je mi to jedno. Když se na to ale někdo hledající podobnou problematiku podívá s odstupem času, bude jenom vědět, že Ti to nefungovalo /první příspěvek/, pak si to "doplňoval za jízdy", ale máš pravdu, po tom je mi houno, všechno dobré...

tukan

@Hugocz

hľadaj github.com-Ednaz-e2binary
vyskúšaj:
1. vymazať všetky pluginy k CI+ ( enigma2-plugin-systemplugins-ciplushelper_4.8-r0, systemplugins-ciplusinstall ap.)
2. pre OpenPLi stiatnúť a install ...ciplusinstall_1.7-r0-openpli_7.0-rel_7.1-rel_7.2-rel_all

emte
Registrace: 3/2006

ci+install 1.2-r0

baryn9
Registrace: 8/2013

Funguje dual decrypt s DIGI modulom na UNU4K alebo UNO4K se, lebo s Neotion Dual modulom mi nefungoval ani freesat ani skylink.

idomonkos
Registrace: 10/2013

@Hugocz

Mozno je to blbost, ale skus v CI nastavit rezim CI z Auto na CI+ 1.3

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

Uz si to rozchodil s niektorou verziou?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra