Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Mimo misu Aliexpress

Zdravim, mam objednaný telefon z Aliexpressu, v trackingu ovšem vidím že balík je už skoro 2 týdny na belgické poště s cílovou destinací Česká republika. Může mi to někdo vysvětlit?

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Mimo misu Aliexpress

a někdy dle trackingu má být zboží v Praze a už ho mám doma

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

@petersk

jsem zaregistrovanej v Alibabě a je to matka aliexpresu,kde objednávám--jedna firma

korkoran
Registrace: 10/2006

@geronimoh

a ja treba podepisu postacce dorucenku a kdyz dojde na postu (ve 14:00atp) tak to nahlasi doruceno. to co vyzvednu na poste v zasilkovne atp tak hlasi doruceno nez dojdu domu.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@bublajs

jo, takové zásilky jsem taky měl, ale poslední dobou mi chodí maily ve stylu skvělá zpráva, zboží vám bylo doručeno a pak další potvrďte doručení, a zboží přijde až za několik dnů. Takže skoro denně pak emaily "máme pro vás špatnou zprávu" , pokud zboží nemáte nebo ho chcete vrátit, máte ještě 5 dnů atd .... kdybych si to bral, tak by to bylo psycho :8)
No a ještě mi psali z toho obchodu co mi nedoručil ten HDMI switch ( první nedoručil, druhý ano ), že dostali jen 10% ceny a ať jsem čestný a potvrdím, že ho mám, ani jim nevadí že dle trackingu neopustil Čínu. Napsal jsem jim že první nemám, druhý ano, napsali že mi tedy věří, ale kdyby přišel, ať se přiznám .... každopádně jak uběhla lhůta ( asi 90 dnů ), tak Aliexpress hned psal, že ví, že mi nebyl doručen a za pár hodin jsem měl peníze zpátky na ůčtu

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

S Aliexpressem jako takovým zkušenosti mám, trvá to většinou 2 týdny až měsíc, ale nikdy jsem zatím nekupoval nic u čeho bych musel řešit celní řízení

JanM

@JanM

Niektorí tu píšu ohľadom "Free shipping" a doby, koľko trvá doručenie zásielky. Ja vravím, to je absolútne jedno. Napr. moja skúsenosť, tento rok som každý mesiac z Číny objednával min. 2 až 3 veci. Najdlhší čas doručenia zásielky bol v mesiacoch marec až máj, vtedy to trvalo 6 až 8 týždňov. V súčasnosti je to už v štandartnom čase/režime - 3 až 4 týždne. Samozrejme v prípade, že si pri objednávke zaškrtnem možnosť dodania tovaru napr. z Poľska, Španielska atď..., tak sa mi stalo, že zásielka dorazila už o 1 až 2 týždne. ;)
Čo sa týka cla a tovaru, tá 22€ hranica je síce pravdou, ale môj názor je taký, že tovar colníci zadržia najskôr preto, lebo je ťažký, alebo veľkých rozmerov. Viackrát mi bol bez cla doručený tovar aj keď jeho cena prevyšovala 50, či 100€. ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@korkoran

No ja to viem, ale na alibabe môžeš objednať napr. min 100 kusov a je pre podnikateľov skôr.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@mmiriboy

Mám presne také isté skúsenosti,len ma štve,že keď zásielka príde do EU,našich colníkov to vôbec nezaujíma,aj tak to tu otvárajú,hlavne preto ako píšeš,že je to veľké a ťažké.Ja som si posledne objednal 5 cyklov setov na zakázku,lebo najskôr bola info,že tie zásielky sa budú zdaňovať už od 1.1.2021,tak mi prišiel pozdrav z colnice.Úradníčka mi povedala,že ak nepredložím ,,hodnoverné doklady" o cene,že oni na stránke predajcu od ktorého som kúpil daný produkt, cenu zistia a vyrúbu daň oni.A to sami viete,že na Aliexpresse kúpiš tú istú vec za rôzne sumy.Možno keby balík,ktorý ide z Číny cez Belgicko alebo Holandsko prebalili,možno by to tu už neriešili :-/

VU SOLO 2,OpenPli 7,2, motor 90 E-34,5 W,parabola 128 cm

jurajpetk
Registrace: 8/2010

ja som si objednal nedavno dorucenie zo spanielska,koli rychlosti dopravy a prislo mi to z estonska ,zadrzala to colnica a platil som dph

miro665
Registrace: 3/2010

to akoze ked niekto niekde kupuje nevie predlozit doklad? To je uplne nove podnikanie .... :laughing: :laughing: :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Tak to vypadá že to konečně převzala česká pošta

JanM

z 10 zasilek se jedna nehnula z francie, u rejze je jedna, v celnim v cz 2 zbytek je v posledni mili.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

3 balicky doma proti podpisu. system to jeste nepobral. jedna furt ve francii ani se nehla. jedna uz proclena, jinak vse v posledni mili. 2 nesly vubec pres cechy a jedna, coz je vubec zajimavy nesla vubec pres celnici, ale sla rovnou z letadla do posledni mile. ty 3 doruceny balicky maj nalepku ceska posta.

bublajs

Mi tam už 6 dnů svítí odesláno do ČR a už to eviduje i systém české pošty. Tedy vezou to z Belgie

JanM

dneska 1 balicek bez podpisu. adresa pro navraceni pri nedoruceni Sweden :)))

bublajs

Ten zakon, ktery mel uplatnit, ze kupujici bude platit clo i dph, nebo jen clo pri menších částkách, se odsouva az na 1.7.2021. Do te doby jsou balickx do 22 eur zdarma.

Protein
Registrace: 3/2020

@Protein

A to jsi viděl kde,dej info
Mě došly ozonizery z Pl a Es za 8dní současně a poštou taky z belgického meziskladu

korkoran

@korkoran

Kdyz mi neveris, si to najdi. Nejsem tvuj poskok, abych ti vyvracel neco, co si muzes najit za 5 sekund.

Protein
Registrace: 3/2020

@Protein

Asi jsi špatně četl,chtěl jsem jen ujištění,pro moje mnohé objednávky😹😹😂

korkoran

https://xiaomiplanet.sk/nakupovanie-z-ciny-od-roku-2021-1/

stamar
Registrace: 9/2007