Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Inverze - V míse!

Současná inverze nad územím naší republiky je naprosto dokonalý zesilovač! Už několik dnů mě různí zákazníci atakují, že jim přestala hrát televize. Dnes jsem zjistil, že inverze je tak dokonalá, že v Novém Malíně u Šumperka smázla příjem z Pradědu. Kanálové rušení je tak silné, že se odráží od Jeseníku a zhoršuje rušivé pozadí natolik, že signál zcela vypadne. Epizody, kdy televize hraje a kdy nehraje jsou dlouhé od několika minut do několika desítek minut. Červenohorské sedlo, Dolní Morava a podobné výše položené lokality jsou zcela mimo provoz. Na anténě je možné naměřit i signály ze vzdálenosti několika stovek kilometrů! DVB-T2 je totálně v háji. K26 je samozřejmě nejpostiženější! Snažit se problém jakkoliv vyřešit nastavením antény nebo zesilovače, je zcela marná snaha.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Inverze - V míse!

Ještě bych doplnil poznatek - Emos a Fracarro BLU10HDLTE v Plzni a okolí na TV SONY OK. Jak hraje logáro na Samsungu ?

MMorous
Registrace: 10/2019

@cha-cha

O tomhle prů...u už vědí i na ČRa a ČTÚ. Podrobné informace mám zakázané šířit, takže ..... Ale postižených je opravdu hodně!

Enik

@Enik

Já o tom vím taky dost, dokonce mělo ČTÚ posílat polské straně prosebné dopisy a prosit je o snížení ERP výkonu na TXu Kalisz... Což polská strana určitě udělá, když jim to CZ strana v mezinárodních koordinacích odsouhlasila! Já nic od nikoho zakázené nemám a mohl bych napsat víc, ale tyhle věci by přesáhly rámec příspěvků na hobby webu.

cha-cha
Registrace: 5/2007

@cha-cha

Jenže to snížení ERP by muselo být aspoň 10dB!!! To je všem nesmysl!

Enik

@Enik

Celá "hurá" akce ČTÚ v záležitosti snížení ERP na TXu Kalisz je nesmysl!

cha-cha
Registrace: 5/2007

RE: Inverze - V míse!

ČTÚ zcela jistě při tom přelaďování zapomnělo na inverze, co se stane, až přijdou. No jsme jenom v Česku. Zajímalo by mě jestli podobné problémy mají třebas Němci. Zcela jistě ne.

sateliťák
Registrace: 2/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra