Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Pomichane koaxy

Čau Kluci, tak jsem to opět posral a tak píšu. 😂 Dělám rozvod tv na chatě, 4 tv zásuvky do každé jeden kabel, bude tam dvbt a satelit. Na půdě to zapojím do multiprepinac. S klempířem jsem dal pod hřeben svazek 5kabelu, ale nepoznacil si, který je který. Dvbt asi najdu celkem ok, mám merak, ale u satelitu na quattro lnb taky není s multiprepinacem jedno ktrej kabel kam, že ne? Co stim? Jsem amatér, dělám to, že mě to baví.

Quattro
Registrace: 2/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Pomichane koaxy

Jednoducho na jednej strane spravit skrat a na druhej zistit
ktory kabel to je
Alebo na jednej strane zapojit nejaku bateriu a na druhej strane
ziarovka alebo voltmeter

A je to
Registrace: 4/2019

@Quattro

Třeba takto:
Nahoře zkratuji u jednoho kabelu střední vodič se stíněním, kabel popíši č. 1.
Jdu dolů a postupně ohmetrem zjišťuji, který kabel má zkrat. Na dotyčný napíši číslo 1.
Nemám-li po ruce ani - hanba - ohmetr, vezmu článek nebo baterii ( či jiný nízkonapěťový zdroj proudu ) a žárovečku do kapesní svítilny, hračkový motorek, elektrický bzučák, zvonek atd...fungující na napětí baterie/zdroje, který mám po ruce a vyhledám zkrat pomocí těchto pomůcek.

Vylezu nahoru, zkrat u kabelu č. 1 odpojím, zkratuji další kabel, označím č. 2, slezu dolů a zjistím, který dolní kabel je konec zkratované dvojky...a tak dále až do konce. Promiňte, opravdu nic ve zlém, ale to je úkol pro žáka ze ZDŠ...

DPetr
Registrace: 2/2014

@A je to

Pardon, než jsem se pustil do ppsaní, nepřečetl jsem si, že už mezitím někdo poradil...

DPetr

Děkuji za poučení o žákovi,fakt jsi hodný 😂

Spíš jsem to směřoval na někoho kdo rozumí tomu jestli je jedno, jak zapojím quattro vs multiprepinac.

Quattro

Quatro vs. Quad ...

rayx
Registrace: 12/2007

takže jedno to tedy pro Quatro není ...

rayx
Registrace: 12/2007

@Quattro

Další možnost, jak to zjistit, jste nakousl sám: Postupně nahoře připojovat pozemní anténu na jednotlivé koaxy, dole přijímačem pozemní TV zjišťovat, na kterém je zrovna signál a průběžně oba konce popisovat.

DPetr

@DPetr

Dobře, děkuji za radu. Koupím si tester i na coax s efky. Ale jako učitel fyziky na zds bys uspěl, proč to neděláš? 😂

Quattro

@Quattro

Protože jsem již, pane, nějakou dobu šťastným důchodcem. A výuku jsem taky provozoval,ne sice na ZDŠ, ale jako externista pro studenty ve zdravotnictví. Ale elektronických přístrojů se to týkalo. - Jsem tedy starší škola a vykal jsem i svým studentům, natož cizím lidem, bez ohledu na věk :8)

DPetr

@Quattro

P.S. Myslím, že než kupovat si nějaký tester bude mnohem užitečnější si koupit třebas i levný multimetr, který má ten ohmetr...

DPetr

@Quattro

Taky můžeš ty kabely na přepínači přehazovat mezi sebou tak dlouho, až to bude fungovat! :-)))

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

@DPetr

Moc se omlouvám vzhledem k vašemu věku a vaším zkušenostem, ale zde se cítím mezi svými to za prvé, za druhé pokud bychom byli na např. na Facebooku, kde většinou je identita většinou jasná, dle celého jména , bych volil vykani. Také se mi stalo, že mě chtěl poučovat 20 lety cucak. Už jsem to vyřešil,rekl bych na pohodu. Už se těším až to to budu ladit, to je můj postih, mě to prostě baví.

Quattro

nebo:

Každý koax má značené metry, pokud víš, kterým výstupem jsi začal a jestli je zapojoval postupně,tak to dáš bez přístrojů.

decmen
Registrace: 2/2008

@decmen

Jj to mě taky napadlo,ale už jsem to vyřešil. Díky za snahu

Quattro

Multipřepínač EMP MS5/4PIU-4 v návodu jsem o polarizační našel vždy jen libovolný výstup, tak není to jedno zjišťovat kabely u toho přepínače? :ogre:

Quattro

*polarizaci

Quattro

@Quattro

Čím jsi se vyučil, snad nejjednodušší věc, který kabel je který :-/

vladavlada
Registrace: 4/2007

@vladavlada

Mám strojní průmyslovou školu a jsem také vyučený strojní zámečník, jo a ještě má jazykovou školu se státní zkouzkou z aj, už se ti ulevilo? 😂

Quattro

@Quattro

Já používám tento TechniSat MultiSwitch CE 5/8 HD

Dreambox 800HD SE VE2

zslaby
Registrace: 1/2011

@DPetr No taky mám důchod už 8 let. Ale na každém foru i v zahraničí se tyká. Nezáleží na věku. Tak se nikdo nemusí omlouvat.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

@Quattro

Tak jsem si ten přepínač našel na netu a dle obrázků a popisu je vstup tedy pro jeden signál od 40 MHz do cca 900MHz, tedy TV či třeba DAB nebo VKV FM a nám jde o ty čtyři satelitní vstupy. Jsou tam pro příklad různé kombinace, čtyřvýstupový LNB může být buď QUAD, tam je úplně jedno, který výstup LNB se připojí na který
vstup, nebo QUATRO. Ten má jednoznačně přiřazené jednotlivé kombinace polarizace a pásma, takže se připojí do vstupu LNC A výstup konvertoru Low Band polarizace V, do vstupu LNC B výstup
Low Band polarizace H, do vstupu LNC C výstup High Band polarizace V a do vstupu LNC D výstup High Band polarizace H.

Výstupy - na opačné, dolní části přepínače jsou čtyři a připojit tedy můžeme jednu až čtyři koncové zásuvky - pokud mají kmitočtové výhybky a výstupy jak pro satelit tak i pro pozemní pásmo, můžeme připojit 4 satelity, z nichž každému přepínač dodá pásmo a polaritu dle volby na přijímači a do zásuvek pro pozemák
čtyři přístroje třeba DVB-T2, DAB VKV...- po rozbočení třeba i víc :) Ať se daří.

DPetr

@Quattro

Skoroinženýr .

MMorous
Registrace: 10/2019

@Quattro

tedy pardon,dělat montáž satelitního příjmu a ptát se na tyhle krávoviny,jako když se slečna ve třetím ročníku u závěrečných zkoušek(jedničkářka)ptá,a soudruhu,naco je tam ten čudlík???,ptala se na klíč u tranzistoru,to je ze života R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

No tak jo jsem (nevhodné slovo),ale já to aspoň unznavam, ale vás má kluci rád, protože nejste (nevhodné slovo)ove. 😂

Quattro

JJ to je ten elektrickej drát.

MMorous
Registrace: 10/2019
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra