Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Formuler F4 Turbo + DVB-T2/C tuner

Jak jsem psal už v jinem příspěvku kolega vlastní Formuler F4 Turbo a k němu si nedávno objednal DVB-T2/C tuner. Musel jsem mu aktualizovat OpenPli na verzi 7.3 aby mu přijímač tuner detekoval. Když naladí programy na DVB-S2 i DVB-T2/C tuneru a já mu ty programy z DVB-T2/C tuneru hodím přes DreamboxEdit do složky k programům z DVB-S2 tuneru aby to nemusel přesouvat ručně. Večer vypne přijímač a druhý den už ve složce nakopírované programy z DVB-T2/C tuneru nejsou. Zkusil jsem je nakopírovat znovu na krátkou chvíli přijímač vypnul a zapnul a vše v pořádku, ale druhý den mi píše, že opět zmizeli.

snoop69
Registrace: 8/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Formuler F4 Turbo + DVB-T2/C tuner

Mám doma dva ks týchto stb, samozrejme obidva sú osadené aj DVB-T/T2/C tunerom a ani na jednom som sa nestretol s takýmto "neduhom". V oboch je image OpenATV.
A taktiež poznám ďalších 2 ľudí, ktorí majú v týchto stb OpenPli a tiež žiaden problém.
Odporúčam nanovo inštaláciu image, ručné naladenie potrebných a dostupných programov z oboch tunerov, vytvorenie podskupín programov v zložke "obľúbené".
A ak aj po takýchto úkonoch sa stratia programy a je jedno na akom image, tak reklamuj stb!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

A povolit tuner v menu nastavení boxu.. není tam náhodou dvb-t nebo c

Fanyn
Registrace: 11/2007

@Fanyn

Myslim si, že keď použije na všetky tunery ručné ladenie, tak veľmi rýchlo zistí - keď v DVB-T2 nič nenaladí, že niekde spravil chybu. ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@snoop69

Preinštalovať nanovo, ale odporučil by som skôr OpenATV. Nie je to však nutná podmienka, korektne by to malo chodiť aj v OpenPli. Či aj v tej verzii 7.3 neviem. Možno sa ozve niekto, kto ju má.

Frank11
Registrace: 2/2009

Díky za reakce. Zítra se u něj stavím a dám vědět jestli budou stále mizet R^

snoop69

Zkus po přehrání programů přijímač restartovat příkazem v menu. Možná se jenom neuložily do flashe, a on ten přijímač vypne fyzicky. Možná je to ale třeba něčím jiným.
Za pokus nedáš nic.

Antonín
Registrace: 8/2005

F4 TURBO combo mám s OpenPli 7.2 a tuner tam jede naprosto bez problémů.
Mám ale pocit,že před lety, kdy jsem instaloval nový a nenastavil
tunery a programy nahrál rovnou ze zálohy, tak to dělalo něco podobného. Musely se nejdříve nastavit družice a tunery a pak nahrát zálohu.
A nebo pak zkus těch pár DVB-T programů naladit ručně a přesunout ručně do vybraného seznamu.Zas taková práce to není.

lubos32
Registrace: 2/2010

Včera znovu nastaveno a dnes vše v pořádku. jednalo se pravděpodobně o moji blbost. On má programy na DVB-S2 tuneru naladěné přes funkci Fastscan a do vzniklé složky jsem mu nakopíroval programy z DVB-T2/C tuneru. Včera jsem vytvořil novou složku a do té nakopíroval všechny programy.

snoop69

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra