![]() |
|
Panasonic TX-P50ST60E - HDMI-CECAhojte, mám tv Panasonic TX-P50ST60E a zajímalo by mě, zda jde na ní používat HDMI-CEC. Mám na ni připojený octagon sf8008, jehož ovladačem bych chtěl spouštět i TV.Četl jsem již návod: držet tlačítko -/V a na dálkovém ovládání zmačkneš asi 3 x tlačítko AV. Žádný hotelový mód jsem nenašel. Na boku TV žádné takové tlačítko nemám. Mám tam: input/ok, listování kanaly, hlasitost a tlačítko zap/vyp Předpokládám tedy, že tato TV HDMI-CEC nepodporuje...? |
Honza537
Registrace: 10/2020 Příspěvků: 4 |
![]() |
|
RE: Panasonic TX-P50ST60E - HDMI-CECjá mám tedy starší plazmu a tlačítka z boku jsou.Co toto: Na boku televize přidržet zmačknuté tlačítko-/V na DO asi 3 krát zmáčknout tlačítko AV. .-Položka Hotelový mod změnit na ON. .-Řádek pod ním vybrat příslušný vstup,který bude zapnut při zapnutí TV. . na zapnuté TV zmáčknout zároveň "F" a "-/V" a na dálkovém ovladači namačkat "000" A tak mi to funguje snad 12 let O2TV STŘÍBRNÁ
Text zeditoval moderátor petr33. Datum editace: 28.11.2020, 07:19.25
|
petr33
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 734 |
![]() |
|
RE: Panasonic TX-P50ST60E - HDMI-CECDvě poznámky:1. U Panasonicu se HDMI-CEC jmenuje Viera Link. Možná u nových smart TV nemusíš hledat hotelový mód (?) 2. Je potřeba to nastavit jak na televizi tak na přijímači. Aniž bych obě zařízení mohl vyzkoušet, skoro bych si byl jist, že HDMI-CEC u nich fungovat bude. Funguje i na mnohem starších zařízeních. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Panasonic TX-P50ST60E - HDMI-CECPíšeš, že tlačítko -/V tam nemáš a dále píšeš, že tam máš hlasitost. Tlačítko -/V je pro snižování hlasitosti...má mě staré plazme mi HDMI-CEC funguje a hotelový mód jsem vubc neřešil. Pouze musíš mit aktivní Viera-link jak píše Antonín.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
Re :Taktiež potvrdzujem viera link zapnutý a na zariadení zapnuté hdmi cec. |
domi357
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 331 |
![]() |
|
@Honza537potvrzuju také na 43GT60E stačí pro fci HDMI-CEC zapnout Viera link, stejně tak na starších LED Panasonic nebo nových OLED, u 50ST60 to bude stejně |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: Panasonic TX-P50ST60E - HDMI-CECDíky moc všem, problém byl, že mě nenapadlo, že to tlačítko -/V je tlačítko pro snížení hlasitosti![]() https://ibb.co/h9tLZCh Ale pořád mi nejde spouštět tv pomocí ovladač set-top boxu. Na TV mám Viera link aktivní: https://ibb.co/LZMQs0J A nastavení HDMI-CEC má set-top boxu mám takové: https://ibb.co/3Nf8BKC |
Honza537
![]() |
|
@Honza537Mám stejnou TV a HDMI CEC jsem rozchodil proti ANDROID TV BOXU XIAOMI jen jedním směrem a jen napůl.Vypnutím TV vypnu i XIAOMI. Ale zapnutím TV se XIAOMI nezapne. Ono mi to ale takto stačí. A zkus ještě vyměnit HDMI kabel . Minulý týden jsem zapojoval SB k SAMSUNG TV a nešlo to. Tak jsem vyměnil kabel a najednou to šlo. Byl to originál kabel dodávaný k DVB-T2 STB. Takže asi se šetří všude- |
lubos32
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 487 |
![]() |
|
RE: Panasonic TX-P50ST60E - HDMI-CECtenhleten HDMI-CEC. vypnata televize. vypnuty stb. vypnou elektriku. zapne se televize. zapne se stb. tohle se stava bezne. a to se mi vubec nelibi. |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
![]() |
|
RE: Panasonic TX-P50ST60E - HDMI-CECHDMI-CEC - treba zapnut v nastavení TV (určite je tam riadok hdmicec-on)a takisto na sat prímači je v nastavení hdmi cec - on. Netreba aktivovat hotelovy mod. |
zarek
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 80 |
![]() |
|
RE: Panasonic TX-P50ST60E - HDMI-CECHotelový mód se nemusí vůbec zapínat.U Panasonicu stačí tohle menu-nastavení-nastavení spojení-Viera Link zapnuto-zapínání přes Link -zapnuto a vypínání přes Link na zapnuto a je hotovo. Akorát musí být set top box nebo satelit zapojen na vstup HDMI 1 na TV. |
Paja
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 183 |
![]() |
|
@Honza537tvuj problem se jmenuje PANASONIC |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
@matchboxxAle vůbec ne.Nikdo není neomylný.
|
michal
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 216 |
![]() |
|
RE: Panasonic TX-P50ST60E - HDMI-CECMám to povoleno na octagonu, na TV mám také vše povoleno pro Viera link, HDMI zapojeno do vstupu 1, a pořád to nejde ovládat jedním ovladačem. Tak už nevím.. |
Honza537
![]() |
|
@Honza537V hotelovém modu se zapíná zapnutí TV na HDMI. Kak se používá dálkové ovládání od STB s programovatelným tlačítkem pro vypnutí televize. Tím se řeší chybějící HDMI CEC. Ty potřebuješ Viera Link. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 048 |
![]() |
|
RE: Panasonic TX-P50ST60E - HDMI-CECPreto mám rád ovládačky, aké má napr. Formuler, s ktorým sa dá ovládať aj TV (zapnutie, prepnutie vstupu). Úplne to postačuje na ovládanie TV. |
Spacer
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 1 036 |
![]() |
|
RE: Panasonic TX-P50ST60E - HDMI-CECRozděl problém.Vypíná ten octagon nějakou jinou televizi, kde ověřeně funguje HDMI-CEC? |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Panasonic TX-P50ST60E - HDMI-CECDruhou tv nemám abych toto ověřil. Mám do TV zapojený Google Chromecast, přes který by mělo být taky možné vypnout/zapnout tv, ale to mi také nejde. |
Honza537
![]() |
|
![]() |