Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DAB

Yamaha MusicCast vs Tidal HIFI

Vlastním receiver Yamaha s MusicCastem. Když si zakoupím Tidal HIFI, tak MusicCast streamuje HiFi kvalitu? On totiž ten oddíl Tidal v MC je tak primitivní, že nikde nevidím vlastnosti svého předplatného a kvalitu nahrávek už vůbec ne a nativní Tidal aplikace neumí (narozdíl od Spotify) streamovat přímo do Yamahy

michalnew
Registrace: 3/2019
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Yamaha MusicCast vs Tidal HIFI

hi-fi yamaha hi-fi kvalita . čo chceš , viac ? pozri si dátový tok na stránke providera a budeš v obraze.

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

@Brumo

Takže k mé otázce nemáš nic?

michalnew

RE: Yamaha MusicCast vs Tidal HIFI

a vari mám pozrieť za teba , aký dátový tok je v prevádzke ? daj meno , heslo a pozriem sa . budem ťa informovať 4 x do mesiaca . za viac informácii , už sú poplatky .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

@Brumo

No tak tohle smysl evidentně nemá....

michalnew

@michalnew

Nevím jakou máš Yamahu. U mne postupuji takto: spustím Spotify nebo Tidal, v menu receivra s názvem OPTION najedu na řádek Signal information. Zde se objeví detekce audiosignalu: formát,počet kanálů a sampling (např. SPOTIFY jede: PCM, 2ch, 44.1 kHz/16 bit = kvalita CD). Tohle hledáš?

satman15
Registrace: 12/2006

@satman15

MCR-N870

V menu ale položku Signak Info nemám.... Nicméně jsem se prohrabal aplikací MC, kde je v Settings položka Information a dole Diagnostics.... otevřu si Log a tam jsou uvedeny parametry.... Spotify hraje v MP3 a Tidal buď AAC nebo FLAC. Takže asi ano, MC streamuje zaplacenou HIFI úroveň Tidalu, ale veškerá hudba ve FLACu asi na Tidalu není..

michalnew

@michalnew

To je pravda. Převažuje AAC. Mne vyhovuje více Spotify. Když chci ale pořádnou muziku tak sháním DSD 5,6 Mhz nebo i 2,8 Mhz. Nebo Flac 192 kHz/24 bit.
Na netu se takové ripy daji sehnat. To už je pak úplně o něčem jiném ( asi jako HD obraz ve srovnání s 4k HDR+ :))) :))) :))) ).

satman15
Registrace: 12/2006

@satman15

Číňan umí na Aliexpressu roční předplatné Tidal HIFI za 15 USD :-)

michalnew

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra