Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Programy na orbitu

Řešení vysílacích práv pro EU

Napadla mě taková věc, jak vyřešit situaci kolem vysílacích práv.

Základ by byl v tom, že vysílací práva evropského vysílatele by za stejnou cenu, jaká je dnes, platila pro celou EU. Omezení by nebylo podle regionů, ale na jednu jazykovou mutaci. Tedy např. pro TV nova by určitý pořad byl za stávající cenu s doprovodným jazykem v češtině, ale mohl by se vysílat po celé EU. Kdo by chtěl tento pořad vysílat v němčině, musel by si zaplatit svá vysílací práva zase za současnou cenu, a opět by mohl vysílat po celé EU v němčině.

Tím by se cena práv pro vysílatele nezvýšila, majitelé práv by opět inkasovali násobné poplatky, jen ne za vybraný region, ale za jazykovou mutaci. A divák v celé EU by si mohl zaplatit příjem jakéhokoliv vysílatele. Když by se spokojil s francouzštinou, koupil by si předplatné u francouzského vysílatele.

Neříkám, že je to ideální obchodní model. Jasně, že jeden jazyk se může používat v několika regionech, takže platby by nebyly 1:1. Ale konečně bychom se alespoň někam pohnuli. Co vy na to? Zkusíte to dopilovat? :)

Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K

Hugocz
Registrace: 10/2006
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52
Odpověď v diskusním vlákně

@Hugocz

Možná jsem trochu mimo tema ale na tohle už jsem upozornoval na jednom konkurenčním foru že vlastníci práv aktivně brání tomu aby se jejich dílo dostalo k zákazníkům. Je to jako provozovat taxiky a na dverich mit ceduli "NENASTUPOVAT". Tam se mi jeden troll snažil nakecat že přijimat zahraniční TV je nelegální, protože není primárně cílena na náš trh. Pak je tu ještě sesterský problém a to délka ochrany autorských práv a právo ke sdílení. Většina pořadů totiž vlastníkovi práv vydělává pouze při prvním odvysílání v TV. Pak už licenci nikdo další nekoupí a dílo generuje pouze náklady na boj s piráty ale vlastník práv už z toho žádný zisk, přičemž se k tomu nikdo nedostane. Potom nemá smysl něco takového chránit.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018
Odpověď v diskusním vlákně

@JanM

tak tyhlety mouchy cesko-slovensko jsem tedy opravdu neresil, ja mluvim spise o presunech vychod-zapad. samozrejme ze slovaci by chteli Nova,Prima,CT4.ale aby si kvuli tomu koupili ceskou sluzbu ? treba za 300kc, to uz neni moc pravdepodobny. a v cechach by zase chteli ORF1,2.

kristian1
Registrace: 7/2016
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra