Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

mimo mísu tužkové baterie

Zdravím.Klasika vánoce/dárky/autíčka na dálkové ovládání.Jéžišek přinesl krásný bagr.Na 6 tužkových baterek.Jednorázové se vyjezdily.Koupily se nabíjecí a ejhle ono to nejede. Pozná elektronika uvnitř že jsou nabíjecí a nepojede to? Asi ano.Je charakteristika proudu z nabíjecích baterií jiná než z jednorázových?A proč je to vlastně znemožněno? Aby se musely kupovat nové a nové jednorázové?? To má výrobce auta nějakou dohodu s výrobcem baterií? ;P

Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al

Badis2
Registrace: 4/2015
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52
Odpověď v diskusním vlákně

@MilanFF

Stejný balancery mám zabudovaný i v baterkách a to je zatím šlágr.Ale ten vlak pokroku jede čím dál,tím rychleji
Jeden poznatek za těch12-15 let:i ty Cree 6 slepnou,mám x porovnávat,zejména uv ,taky závisí na dodavateli

korkoran
Registrace: 10/2006

RE: mimo mísu tužkové baterie

https://www.aliexpress.com/item/4000193821133.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.22b24c4dFIjvfe

radek1
Registrace: 1/2006

@radek1

Jak tam vynikají ty mAh😁😁,stačilo by to na malou domácí elektrárnu😬

korkoran

tužkové baterie

Na druhou stranu,musím pochválit NiMe.Před cca 16,17 letyGES vyprodával nimetál aa Sanyo zelený 1500 mAh a ty mám do dnes a stále velmi dobře funkční,pravda ne všechny z těch 70,ale 10 jich ještě najdu,Nejhorší Šmejd byly ty z Lídlu:fujTeufel.Dobré jsou i BC hlavně ty AAA

korkoran

@korkoran

Tak jasně, ale podstatné je, že vydrží déle a dají se dobíjet.
A ještě:
https://autovideo.cz/jak-zjistit-jestli-je-tuzkova-baterie-nabita-jednoduse/

radek1

@radek1

to sú fake baterie . mám ich doma a na nabíjanie treba zabudnúť . strieľajú.
https://forum.elektrolab.eu/threads/baterie-1-2-1-5-v.455/#post-964

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

Mna by zaujimalo aky dovod ma normalny clovek este aj tuzkove baterky kupovat na aliexprese? :lookaround:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@liquere

ten,že jsou lionové a je k tomu i nabiječka

korkoran

ja vidim kopec baterii aj nabijaciek aj mimo aliexpresu, to fakt europan bez cinana vyhynie? Tak daleko to prislo v tom europskom blahobyte? :8)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

ten,že jsou lionové a je k tomu i nabiječka

korkoran

@liquere

Já už mám doma obyč tuškové jen tam ,kde je jedna,v hodinách,budících a v kuchyňské minutce,mimořádně v DO,kde jsou dvě AAA

korkoran

@liquere

tužkové baterie alias čína sú nové a teda sú v super stave . samozrejme že vydržia viac ako tie čo si kúpiš v obchode . tie majú za sebou 3 roky skladovania . samozrejme cena za kus je vyžšia .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

Tuzkove bat potrebujem len do DO alebo tranzistoraku. DO davam nedobijatelne a vydrzia tak 7-8 mesiacov niekdedy viac. Inde davam dobijatelne meteo stanica atd. Roky tocim asi 3 sady. Fakt neviem co usetrim rocne ked si to objednam z ciny, laebo kupim raz za 3-4 rokyu tu.

liquere

@liquere

To co koupíš tu,je také z Číny,ale o 2-3roky staršie.
Já navíc jsem chodil po elobchodech a vybíral vyhozené PC baterky a většinou byl hin jen balancer,samé 18650 Lion a cca 70-90% stav

korkoran

to mi je jasne ze su tam vyrobene, ale co tym ziskam, ked funguju ako maju a nemusim spekulovat kedy to pride odkial to pride, ved su to lacne veci a mam ich okamzite.

liquere

neje o to , čo získaš ale vysveľovať to radšej nebudem .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

@liquere

Pořád ale nechápeš,že rozdíl je ve stáří,výkonu,kvalitě,technologií a ceně.Taky nekoukáš do CTRL tv,ale na moderní techniku a tak je to se vším.Zdejší překupníci koupí v u jiných překupníků za 5 ojro 2 roky starý krám a s velkou reklamou prodávají za 35 ojro,viz nabíjecí popis baterka s USB štěrkem,co běží v reklamě.Jak půjčkaři v cigánských obcích-lichva se tomu říká.

korkoran

@Brumo

Mám je doma 8ks i s tou nabíječkou za cenu cca 230,- a nestrelajú. Používám je do staršího měřiče tlaku k plné spokojenosti. Android box rovněž tak, reflektory s pohybovým čidlem a solárním dobíjení taky.Dlouhá doba dodání mě žíly netrhá.

radek1

@korkoran

to je vsetko pekne, ale kvoli tomu si neobjednam paletu baterii z ciny, ked tie co kupim tu funguju ako maju. Keby nie mozem reklamovat. Ja ich nepotrebujem predavat dalej, len obcas vymenit pre seba.

liquere

tužkové baterie

https://www.aliexpress.com/item/1977325972.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dhSGbB8

Tady jsou dobré bat. jdou nabít až na 1,86V. Výše je odkaz na takové zelené, zkusil jsem je a už nikdy.Je potřeba i jiná nabíječka, ale vydrží dost dlouho,mám je i v meteostanici Garni, čelovky ,DO, jak AA i AAA a skoro ve všem kde se podívám a naprostá spokojenost.

cesarek

tužkové baterie

Hlavně bacha na nabíječku ať je EU , pokud by někdo měl zájem.

cesarek

@cesarek

Označení EU je znak pro tvar zástrčky,jinak je to úplně stejné,až na US napětí.Ale bacha na přístroje ,které nejsou vyrobeny na naše EU napětí 240V/400V(+-10%) výsledek 265V/440V máme tady i větší rázy v noci mezi 2-3 hodinou,Staví se tu vyrovnávací trafačky,mezi západním rozvodem a našim,tak to pomalu mizí,ale ještě před 1,5 rokem mě to noci probudilo,když mi začala řvát televize.
Třeba INTEX prodává solinátory a čerpadla s provozním napětím 220 V z Číny,už mi jeho 3 ks solinátorů vyhořely.Zakoupené 2 v Marimexu,1 v Hornbachu

korkoran

Baterie zdarma

Jak psal korkoran, že bere PC baterie v elektro obchodech, svatá pravda. Dnes má každý market kaslík nebo kartonovou krabici na vybité baterie. Přijdu, hrábnu, vezmu 10 nabíjecích AA, doma změřím, nabiju a 8 z nich je prakticky ve 100% stavu. Lidi prostě vybitou baterii vyhodí, i kdyby byla ze zlata. V současnosti mám cca 50 nabíjecích baterií, všechny funkční a všechny zdarma :-)

Tomíno

to akoze vyhodia lebo bola vybita, alebo lebo im nesla uz dobit? Lebo jedno je pokazene a to druhe je diagnoza. Teraz neviem. :-/

liquere

@liquere

Ty nevěřcí Tomáši,vobuj boty a di se pokouknout Do K+B ,tam mají ten kaslík právě až za kasou,aby jim lidi nelezli do krámu,dělat bo.del
Někdy s i zeptám,zda si mohu cosi vzít z toho kaslíku.
Naopak v Peny je akorátsuchý z nosu😅😅

korkoran
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra