![]() |
|
Satelitný tuner v TV (Samsung)- ladenieDobrý deň,po kúpe smart TV (Samsung QE55Q64TAUXXH) so vstavaným sat. tunerom, som prehodil kábel zo sat. prímača priamo do TV a pustil som sa do ladenia a výsledok: nenašlo skoro žiadne stanice! :-( Zatiaľ mám nastavené 19,2, + 23,5 spolu a 28,2. ďalej cez diSec a všetko mi roky fungovalo cez sat. prijímač. V TV som rovnako nastavil názvy družíc, diSec pozície a TV našiel asi len 22 staníc na pozícii 23,5, Nič viac. Prosím máte niekto podobné skúsenosti? Naozaj vstavené satelitné tuner v TV nedokáže nahradiť plnohodnotne satelitný prijímač alebo je v tom nastavení nejáká záludnosť? Skúšal som aj manuálne aj automatické ladenie. Na sat. prijímači mám úroveň signálov cca 70% a na jednom TP rovnako ukazuje aj TV cca 70%, ale TV naladí len pár staníc. Sat. prijímač. Humax, parabola maximum E-85 Ďakujem za info. |
PeterNR
Registrace: 11/2016 Příspěvků: 15 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 63 | |
![]() |
|
@romanssNo, ked si netrufas nastavit to sam, tak povedz technikovi nech Ti instaluje antenu Maximum E-85 na Tebou pozadovane orbitalne pozicie a mas po problemoch...Jednoducho zaplatis a pozeras to co pozadujes.Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
@romanss píše:Nemam externy SAT prijimac a ani ho nemienim kupit. Iba pridavam Hotbird 13,0° E ku Skylink Astra (19,2° E a 23,5° E.To že nemieniš kupovať ext.stb je z môjho pohľadu rozhodnutie do mínusu, ale je to tvoja vec. Na tom tvojom TV by mal pravdepodobne fungovať DiSEqC prepínač 4/1 v protokole 1.0 a to za predpokladu, že na parabole budeš mať len klasické LNB - žiaden monoblock! Max. počet príjmaných sat pozícií v tvojom prípade sú 4! Čo sa týka paraboly - E-85 Maximum je dobrá voľba pre príjem všetkých troch tebou požadovaných sat pozícií. Pri štandartnej 80-ke parabole by tento príjem pri Hotbirde 13E mohol počas zhoršeného počasia vykazovať výpadky signálu, ale aj pozícia 23,5E by bola mimo stred paraboly, čo znamená nižší zisk signálu. Ak to chceš mať stabilné a funkčné aj počas zhoršeného počasia, odporúčam buď väčšiu klasickú p., než je 80-ka, alebo niektorú z multifokus parabôl - takú, ktorá sa veľkosťou vyrovná aspoň klasike - 80-ke p. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 144 |
![]() |
|
@mmiriboyAno, vymena sucasnej anteny 80 cm mi uz bola odporucena - nahradi ju E85 Maximum.Ano, monoblok ide prec - aj tak ho reklamujem, lebo 2 vystupy nejdu. Dodavatel suhlasi. Dik. |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
![]() |
|
RE: Satelitný tuner v TV (Samsung)- ladenieja na mojich tv samsung mám naladené digi-sk, skylink a dvbt. tiež som neprišiel nato ako to dať do jedného buketu ,ani sa to vraj nedá .....tak som sa na to jednoducho vyprd....jedine na čo som zatial prišiel je že ked si prepínam medzi tunermi tak to funguje . všetko samozrejme zvlášť. nevadí ... je to len doplnok ,preferujem externý satelit viac tunerové a s Enigma2... ![]() |
maradona
Registrace: 8/2018 Příspěvků: 1 143 |
![]() |
|
@maradonaOno, môj názor - my "linuxoví fandovia" si vieme hlboko ceniť nespočetné výhody týchto typov stb. Len je niekedy skoro nemožné presvedčiť nejakého jedinca, ktorý sa s týmito stb ešte nestretol, resp. v mysli má odmietavý postoj kvôli svojím predsudkom, aby to začal akceptovať. A samozrejme je ešte jedna skupina ľudí, ktorí jednoducho nechcú vidieť žiadnu externú skrinku pri TV a to len kvôli ich ješitnosti v zmysle - na stene bude len telka a nič viac nesmie vidieť!Samozrejme pri kombinácii Samsung TV a linux stb funkcia HDMI-CEC funguje úplne bravúrne, t.j. netreba držať v ruke 2 DO, aby som si zapol, prepis atď... TV. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
Výrazný posun v ladení sat. tunera v TV SamsungČaute, opať ďakujem za nové info.Keďže som len začiatočník a veľa veci robím skusmo a nedokážem ani asi poriadne sem napísať, ako a čo mám poprepájané, tak skúsim teraz zaktualizovať stav: - skontroloval som, do ktorého vstupu na DiSeqC idú káble z LNB uchytené na multi držiaku. - rovnako som nastavil aj v TV - zároveň som zistil, že monoblock mám zatiaľ zbytočne, lebo z 23,5 mi nič nechytá (ani v STB ani v TV) - zameral som sa ale na 19,2 a 28,2 - skusil som zmeniť záludnú vec Lower LNB oscillator a upper LNB oscilattor a dal znovu ladiť - a podarilo sa!!!! Jediná vec, teda, čo bola zle nastavená bolo to LNB oscilátor. (Povodne som nastavil lower "0" a upper tú najvyššiu hodnotu) Na porovnanie na STB je prednastavená hodnota Auto a netreba ju nastavovať. V tomto TV boli nejaké apriorne hodnoty, ktoré si už nepamatám, ale pri tom nastavení nič nenašlo. Dnes som teda vyskúšal dve rôzne kombinácie týchto hodnôt a prvý pokus TV naladilo cca 50% staníc ako STB a pri druhej kombinácii cca 80% staníc. Takže sa pomaly blížim. Neviete náhodou, čo tieto hodnoty znamenajú: Lower LNB oscillator a upper LNB oscilator? (foto je na tom mojom linku vyššie) A neviete podľa čoho ich treba zadať správne na 1 krát? Sú to premenné, a každá má asi 4 možnosti. Takže ma skusmo čaká asi 4 x 4 permutácií bez opakovania x doba ladenia. :-( Neviem, čo presne znamená DiSeqC 1.0 a 1.2. Na všetkých čo používam je 2.0) Ďalšia super vec je, že po pridaní STB na jedno z HDMI v TV automaticky vyzve na správanie DO. Urobil som tak a teraz keď zapínam TV, vyberiem Zdroj Skylink (takto zatiaľ označený STB) tak automaticky ZAPNE STB a tlačídlami + - prepína tento DO programy na STB Humax (ročník cca 2011)! Asi s týmto DO od TV nebudem vedieť na STB robiť nejaké pokročilejšie nastavenia (u mňa raz za rok) ale na každodenné +- prepínanie programov to je super. Takže zatiaľ som v štádiu, že mám napojený kábel od SAT antény aj do STB aj priamo do TV a už v tejto chvíli mám jedno DO! Ďalej sa pokúsim dostať do TV všetky požadované FTA stanice z 19,2 (z 28,2 už obe TV mám a aj rádiá) a STB asi naozaj odložím len pre nejaký výnimočný prípad na povalu :-) |
PeterNR
![]() |
|
@PeterNR píše:Neviem, čo presne znamená DiSeqC 1.0 a 1.2. Na všetkých čo používam je 2.0)Tu si to naštuduj: https://www.lupa.cz/clanky/co-je-a-co-umi-satelitni-system-diseqc/ VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mmiriboytiež mám dosť známych čo kúpili nové tv so sat. frčia na skylinku a po pár preladeniach to vzdali,hlavne u skylinku......ten je líder v tomto. preladiť nie je problém ,ale furt si to ukladať tak ako to oni chcú tak to je už iná kapitola.![]() ![]() |
maradona
Registrace: 8/2018 Příspěvků: 1 143 |
![]() |
|
@PeterNRNeviete náhodou, čo tieto hodnoty znamenajú:Lower LNB oscillator a upper LNB oscilator? pre univerzálne LNB sú lokálne frekvencie oscilátora na prepínanie horného a dolného pásma pomocou signálu 0/22kHz v LNB Settings nastav: - Lower (dolné pásmo) 9750 MHz - Upper (horné pásmo) 10600 MHz Tie čo máš nastavené na obrázku s "LNB Settings sú zlé. Pre UNI LNB môžu byť nastavené na Auto. |
emte
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 130 |
![]() |
|
@emteĎakujem veľmi pekne. Všetko išlo ako podľa tvojich hodnôt ako po masle.Týmto pádom som dosiahol 100% zhodu naladených TV v Samsung so STB. (+ naviac TV naladil ešte kopec zbytočných testovacích kanálov a kanálov bez názvov) Naviac obraz je trošku ostrejší ak je koax. kábel priamov TV ako keď to ide najskôr do STB a potom pomocou HDMI do TV. Takže moje subjektívne záverečné hodnotenie využitia SAT tuneru v TV pre FTA 19,2 a 28,2: + ostrejší obraz + jedno DO + asi aj menšia spotreba el. nergie (STB je off) + netreba prepínať medzi TV a Rádio stanicami (dajú sa zoradiť vybrané TV a Radio zasebou v jednom zozname) + 1 HDMI vstupv v TV ostane pre iný účel - je potrebné sa prehadzovať pomerne zložito medzi kanálmi TER a SAT - |
PeterNR
![]() |
|
@PeterNRVyborne. Dobra praca.Kedze evidentne si z NR a ja tiez, zaujimalo by ma, ake terestrialne kanaly teraz prijimas, lebo ich nemas medzi satelitnymi. Inak povedane, o co prichadzam, ked vobec nemam terestrialne kanaly (DVB-T2)? Dakujem. |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
![]() |
|
@romanssCez terestriálne: STV1, STV2 a JoJ.Poznámka: Nemám žiadnu druhú platenú službu okrem koncesionárskeho poplatku (za 10 rokov som im už zaplatil 556 eur) ani na SAT ani na Terestriál a ani žiadnu nechcem. Nechcem ani žiadne TV fungujúce za podpory internetu. Som toho názoru, že už roky sa z FTA programov sa dá vyskladať 12-15 serióznych staníc a rádií tak pre deti, ako aj dospelých za predpokladu že máme základy AJ a NJ. Ak by som chcel vyhadzovať 4,64 + min 8 eur mesačne za nejakú platenú službu (za 10 rokov 1516 eur) tak asi ani nie som na tejto stránke nahlásený. |
PeterNR
![]() |
|
PeterNRPeter mozno s tvojim konstatovanim ciastocne suhlasit. Treba dodat, ze mas ostrejsi obraz nie vdaka tomu ze kabel z anteny ide priamo do TV a nie do stb a potom este cez HDMI, ale dovodom lepsieho obrazu je ze si sa zbavil low cost kramu menom Humax.Mozno keby si mal iny prijimac zistil by si opak. Ak by si mal iny prijimac zistil by si ze EPG v tvojej telke je prazdne po kazdom zapnuti a musis precvakat hromadu kanalov aby si vedel kde co davaju. Kazdy slusny stb to stiahne v noci a ma epg ulozene v pamati. Tiez by si zistil ze ak urobis nejake nahravky, tie teraz odidu s tvojim TV do vecnych lovist zatial co u stb ich mozes archivovat naveky. Tiez nahravanie nemozno porovnavat medzi tv a slusnym stb. Ak si ale obycajny kukac s casopisom televizia na stole urobil si dobre |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 63 | |
![]() |
|
![]() |