![]() |
|
Ako na Hotbird 13° E?Zdravim, priatelia.Prosim o vase nazory na temu Ako pridat Hotbird 13° E? Sucasny status: Antena 85 cm, 19,2° E a 23,5° E, centrovane (asi) 23,5° E, Skylink, monoblok QUAD, 2x LNB, 4x kable do domu. Prijem v TVP built in SAT prijimace. Lokalita Nitra. Poziadavka: Pridat Hotbird 13,0° E Riesenia, navrhnute SAT expertom (nekomentujem ich, pisem ako mi povedal): 1. Na sucasnu 58 mm ruru, kde je parabola, pridat vyloznik a nan umiestnit dalsiu parabolu 80 cm, natocenu priamo na Hotbird. Plus prislusna elektronika. Vyhody: Nizka cena, jednoduche riesenie. Nevyhody: Dalsia antena, odpor voci vetru, namahany drziak. Odporucane riesenie. 2. Sucasnu antenu nahradit novou toroidalnou (T-90?). Plus prislusna elektronika a vsetko ostatne. Vyhody: Iba jedna antena, maly odpor voci vetru, prida sa aj 16,0° E, (ale to ma nezaujima, vsak tam nic nie je). Nevyhody: Vyssia cena, antena sa musi centrovat na 19,2° E a tym padom budem mat problem s prijmom 23,5° E v pripade zhorsenych poveternostnych podmienok. Poznamka: V sucasnosti nepozorujem ziadne vypadky signalu, iba pri naozaj silnom vetre, ci dazdi, ked vsetko okolo vytapa. Neodporucane kvoli vyssej cene a problemom s prijmom 23,5° E. Cenove ponuky este nemam, ale velky cenovy rozdiel nepredpokladam, takze cena asi hlavnu ulohu hrat nebude. Co by ste mi poradili, co odporucate, ktory variant mam pozadovat? Mozno obratit sa na ineho SAT technika? ;-) Dakujem vam. |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55 | |
![]() |
|
@romanssTy to ještě nemáš rozhodnutý? Na T-90 dáš v pohodě 16 x LNB a zabereš přes 42 stupňů. Anténa se dodává se 4mi držáky LNB, další musíš dokoupit. Ale na víc jak 4 LNB potřebuješ Satelitní přijímač a jiný Diseq, obojí musí 16LNB umět - protože ani chytrá televize na tohle není dost chytrá - umí většinou jenom Diseq 1.0 což je 4xLNBKdyž si na instalaci netroufáš, nech si to nastavit od spřáteleného technika. Osobně mám vyzkoušené rozsahy T-90 - 42.0E-0.8W - 52.0E-9.0E Na 9.0 z T-90 ale v Nitře zapomeň/Italský Supertennis/ |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 523 |
![]() |
|
@MMorousDiky, MMorous. Z diskusie som zozbieral informacie, ktore som potreboval a prediskutujem to s tym mojim znamym technikom. Uvidime, co povie.Ak sa mi nebude pacit, pojdem do inej SAT firmy. |
romanss
![]() |
|
RE: Ako na Hotbird 13° E?ten bude mat radost.![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Ako na Hotbird 13° E?ja by som poradil tú švedsku multibeamku tuším 160x 90 čo budeme trocháriť.![]() Som zvedavý čo zaujímavé budeš riešiť zajtra. ![]() Milujem samoľúbe ,sebestredné a nútené drísty výkričníkového čviriboja a zopár ďalších.
|
suto123
Registrace: 9/2018 Příspěvků: 467 |
![]() |
|
@suto123Mozno psychologiu - psychicke rozpolozenie a mentalne zdravie niektorych clenov diskusneho fora. Este zvazim. |
romanss
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55 | |
![]() |
|
![]() |