![]() |
|
Signal se postupně zvyšujeDobrý den, děkuji za přijetí a chtěl bych se zaptat. Mám parabolu 60/70 na ní Maximum PRO-Line Twin LNB 0.1dB, a TV Sony a Hyundai obě s DVB-S tunerem. Příjem Skylink. Zapnu TV a signál i kvalita je na nule a hlásí že není signál. Stačí ale chvíli počkat a naskočí uroven signálu 1OO%, kvalita 10% a postupně se zvyšuje až na 70%.Toto se stává poslední dobou s příchodem mrazů musím čekat déle a déle. Ted jak byly mrazy tak třeba u NOVY jsem čekal 20 minut než se to vůbec chytlo a další hodinu to stoupalo k těm 70%. Řada CT mi s ted už týden nenaskočí vůbec. Naproti tomu Prima CNN jede hned po zapnutí TV. Kde bych měl hledat chybu ? Nevím jak vypadá LNB uvnitř ale připadá mi to jako by se tam něco otáčelo a s mrazem to zatuhlo. Nebo se to po zapnutí pomalu rozehřívá ? Je to nainstalovaný asi rok.Trochu mě mate, kdyby to bylo pootočený tak bych čekal slabej ale aspon nějakej signál a ne že nula a po půlhodině to naskočí uroveň na 100% a kvalita se sama zvyšuje. Kabely jsem kontroloval, jestli není zkrat a je to OK. Anténa je taky čistá, bez sněhu. Chtěl jsem přiložit foto z tv ale nevím jak, tak snad to někdo pochopí aspon z popisu. Děkuji |
Raddyss
Registrace: 1/2021 Příspěvků: 9 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50 | |
![]() |
|
@Saltkrásná doba,zavřený hranice,nikdo sem nelezl |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
@kristian1Inverto Black Premium neexistuje.Nová řada je Inverto Premium a má ozařovač 69mm. Na 80par. v brýlích nejdou nastavit tím pádem ohniska na 23°a 19,2°.Dovozce tyto LNB chybně značí Black Premium. Je řada Black Ultra. https://www.inverto.tv/lnb/363/twin-universal-40mm-pll-lnb. Radit v dnešní době na tyto 2 družice montáž 4-dílů místo jednoho je....Navíc monobloky řady "slim" jsou extrémně lehké a spolehlivé.Jsou u dovozců pod různými názvy, liší se pozicemi DiSEqC.Od lońského roku mají některé LTE filtr - je to na krabici označené. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 049 |
![]() |
|
RE: Signal se postupně zvyšujePřesně tak, pro běžný příjem 23+19 na běžné paraboly je nepoužití monobloku a drátování samostatných LNB projevem čirého masochismu. |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: Signal se postupně zvyšujeJen pro doplnění, dnes je venku nad nulou, na anténu svítí sluníčko a jede i řada ČT, kvalita signulu vystoupla až na 80%. Takže bud špatně nastavená parabola nebo LNB. Možná mě vyvedete z omylu, ale říkám si že kdyby byla anténa blbě nastavená, že by uto nevystouplo z žádnýho signálu až na 80% kvality. |
Raddyss
![]() |
|
@RaddyssUž zbytečně nešpekuluj a vyměň LNB, jakýkoli jiný tam dej a uvidíš! |
lance
![]() |
|
@RAFI007nic jako LTE filtr v LNB nemuze existovat. uz tuhle pitomost prestan sirit. vsechny pasma ktery LNB prijima jsou odfiltrovany tak jak tak a nic vic tam filtrovat nejde. LTE filtr je marketingovej blabol a ty si na to skocil. pokud na tom trvas, tak to LNB rozdelej a ukaz nam kde tam ten filtr je. diky.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: Signal se postupně zvyšujeno jednoduše:vem za parabolu pokud se k ní dostaneš a pomalu prohýbej jedna strana druhá strana (ať někdo sleduje signál)kroutí se to všechno s teplotou ,pokud zjistíš že to na nějakou stranu to hraje líp povol a nastav.Stejně budeš na 90 procent měnit konvertor , nejlepší je když odejde rovnou. |
dnurg
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 282 |
![]() |
|
RE: Signal se postupně zvyšujeTreba nastudovat teoriu strun tam sa o tom pise ....![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
@bublajsomlouvám se za nepřesnost, nejedná se o LTE filtr, ale nové konsrukce LNB zaměřené na zmírnění rušení z přenosů 4G / LTE. V nových LNB to má Inverto, FTEmaximal..https://www.inverto.tv/download/file/5c06490f78348-1543915791.pdf Doporučuji ti nešířit pitomosti, že něco nefunguje. Já vycházím z výměn desítky LNB značky FTE s LNB protected (UMTS/GSM/DECT interferers @ ~ 1,800 MHz 40 dB min)za starší konvertory, kdy se zákazníkům rozpadal na ČT u skylink obraz. |
RAFI007
![]() |
|
RE: Signal se postupně zvyšujeKdysi byly na trhu tak kvalitní LNB, které byly odfiltrovány, že signál z Lnb zasahoval i do televizního pásma...![]() ![]() |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 670 |
![]() |
|
@RAFI007Inverto Black Premium ma Omko,a ja ho mam doma z rajchu,jestli se ted jmenuje jinak nevim,ale je pravda ze singl ma kratkej krk. |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
![]() |
|
@RAFI007Snad nedoufáš, že tomu mudrlantovi (už asi po sté na stejné téma) něco vysvětlíš...? Zvlášť když má nastydlou kebuli a omrzliny na rukách od věčného "hledání důkazů" - tj. běhání s mobilem v ruce kolem paraboly...![]() |
lance
![]() |
|
RE: Signal se postupně zvyšujeNastav pořádně parabolu, tu co máš je malá a stačí trochu a už to nejde. V LNB to podle mě nebude. Ten měřič urovně signálu je na dvě věci. Že ti naskočí uroveň 100% nic neznamená, většina z nich ukazuje takto na h*o*v*n*o když je parabola právě nastavená na hraníci příjmu. Sleduj telku a zkus násilím jemně pootočit milimetry parabolou na jednu a pak druhou stranu a uvidíš. A podíval bych se i na sklon paraboly. Pokud by to nepomohlo tak jine LNB nebo připojit nějaký jiný sat. přijimač na test.DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 324 |
![]() |
|
RE: Signal se postupně zvyšujeChlapi, tak koupit toto ?https://www.omko.cz/lnb-konvertor-inverto-black-premium-twin-universal/&gclid=CjwKCAiAxp-ABhALEiwAXm6IyVKsu5SX9pj0SYjidSnLCQwLxtWmjx3NxF_LL73pnbs-7VV0XB978hoCu14QAvD_BwE |
Raddyss
![]() |
|
@RaddyssNa A3 je to úplně jedno. Za srovnatelnou cenu k tomu vzít parabolu 80 má mnohem větší význam |
Salt
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 112 |
![]() |
|
@pierrepetr"krásná doba,zavřený hranice,nikdo sem nelezl" - a co diverzanti s rozšklebenou lící? |
Salt
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 112 |
![]() |
|
@Saltnechci to rozebírat tady,byl jsem se podívat v tropech celkem nedávno |
pierrepetr
![]() |
|
rušení 700mG/1,5gigaZažil jsem při odposlechů Policie ve 4 metr pásmu (pro neznalce 76 mGh),že kamarád při zkoušce svého vyrobeného vysilače v pásmu 1,3Gh / 10W,úplně smazal svoji harmonikou policejní provoz,při vzdálenosti cca 1 km od jejich vysilače,takže cesty páně a signálů jsou nevyspitatelné |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: Signal se postupně zvyšujeto jsou zajímavé jednotky..![]() taky jsem dosud žil v naivním domnění, že jakákoli harmonická je vždy vyšší násobek základní frekvence... ale jak už říkal soudruh Lenin, musíme se stále učit ![]() |
lance
![]() |
|
@lanceTady padlo hafo pokut od ČTÚ za rušení naší i BR gränzpolis jen já a pár kmarádů zůstalo nechytnutých,pomocí zkrácených relací😆😆 |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
@pierrepetrMoje první LNB Maspro 1.4 dB za 9800 Kčs + 100 Kčs za F konektor...![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 764 |
![]() |
|
@RAFI007zadnej LTE filtr tam zjevne neni. ja narozdil od tebe zadny bludy nesirim. v tom reklamni textu se mluvi o snizeni ruseni a nic vic. takze si ty bludy o LTE filtrech a o tom ze sirim pitomosti nech pro sebe. dukazni bremeno je na tobe, zatim predvadis prvotridni pavedu.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
@bublajsNa rozdíl od tebe se aspoň snažím Raddysovi pomoct. A nepoužívá se všeobecně pojem filtr ve vf ke snížení rušení z některých kmitočtů ? Tak co ta technologie teda v tom LNB dělá,když nic víc než snížení rušení to nedělá? Už jsem z toho fakt jelen a ještě jednou se ti omlouvám, že kvůli mě musíš neustále tak bublat. Holt jsem skočil na reklamní bludy a rušení se "odfiltrovalo" vždy náhodou po výměně LNB samo. (že by víc jak deset vyřešených rušení výměnou LNB nebylo dostačující důkazní břemeno.![]() |
RAFI007
![]() |
|
RE: Signal se postupně zvyšujeto neni dukaz. mohl si tam dat jakykoliv jiny novy a mohlo se to vyresit taktez. to si neudelal, stejne jako dalsi casti dukazniho retezce.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
@drobečektaky slušný koníček |
pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50 | |
![]() |
|
![]() |