![]() |
|
hbbtv+wifi set-top boxprosím o doporučení nějakého setoboxu, je jich nepřeberné množství, může být i combo a hlavně musí mít WIFINU.U tv není kabel rj45 na připojení.Něco jsem našel ale načítání HBBTV je strašně dlouhé, proto bych chtěl něco solidního a dobrého. Našel jsem Mascom MC9130 UHDCI, ale říkám že by stačil pozemák ale když bude combo tak se svět nezboří-sat jsem zrušil a nikdy už nebude. Děkuji za rady a info. |
slávista
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 583 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
@peterskAhoooj chytrolin![]() ![]() ![]() |
ivan
Registrace: 8/2017 Příspěvků: 498 |
![]() |
|
fitipaldiMascom a připraven, to jistě. To už hodně let neplatí. Takových Mascomů jsem už viděl, co byli připraveni akorát tak do popelnice.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@Saxon![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 764 |
![]() |
|
RE: hbbtv+wifi set-top boxHlavně si nekupujte toto APEBOX C2 4K Combo - DVB-S2X/T2/C UHD, CA seká se to pozdní reakce na dálkové ovládaní- příklad stlačím tlačítko na DO nereaguje to tak to zkusím ještě jednou nebo vícekrát a nic se neděje a pak za chvíli se bleskově provedou všechny povely,o hbbtv které tam není ani nemluvím ,to jsem udělal největší chybu, hlavně jeho dálkové ovládaní to je přímo tragedie![]() |
pinokio
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 547 |
![]() |
|
Test mascomaNašel jsem min. dvě recenze-pro nechápavé-test tohoto přijímače a pak to vypadá že to testovali volo.v.é nebo placení agenti mascomu.A vychází docela dobře. Dá se srovnat s Technisatem a je i v něčem lepsí. Mascom se vyrábí kde? já to vím. O ceně tady nepíše akorát odmítl něco za 10tk Tak raději já osobně bych dal 3500 za český výrobek a plně nastavený než za made in china který není nastavený vůbec!!!!! a kupující to třeba ani neumí nastavit. A nakonfigurovat to stojí!!!!! neuvěřitelných zlodějských!! 1000ká-tak se vydělává. Jeden prodejce to má v ceně a to si cením. To je můj nazor a nikomu ho nenutím a hlavně se těším na kritiku jak jdou špatně obchody a musí se vydělávat. ![]() |
fitipaldi
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 243 |
![]() |
|
RE: hbbtv+wifi set-top boxMít postavenou recenzi na srovnání s Technisatem je opravdu zárukou kvality...Nastavení Octagonu,trvá 15minut maximálně, včetně vybavení a zabalení zpět do krabice. Více jsem z tvého plamenného projevu nepochopil, omlouvám se. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
za 15 min1000ká tak se vydělává![]() ![]() A že nechápeš-tvůj problém-pravda občas bolí a tady je zbytečné!! diskutovat. A technisat je taktéž šunt že? Komedie ![]() Tady je fakt zbytečná diskuze ![]() |
fitipaldi
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 243 |
![]() |
|
RE: hbbtv+wifi set-top boxTechnisat není žádný zázrak a za ty peníze už vůbec ne. A 1000kč za patnáct minut, proč ne?Třeba mě by to nevadilo.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: hbbtv+wifi set-top boxTím předraženým Technisatem jsi to dorazil, Saxon má naprostou pravdu...![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
![]() |
|
RE: hbbtv+wifi set-top boxTechniSat ISIO HD, případně ISO HD DAB+ jsou modely z roku 2016/17 a tomu odpovídá chipset a rychlost boxu, která je pomalá, tedy boxy za zenitem. Obrazově pořád TOP, i citlivostí tuneru. Něco jiného je ISIO STC(+), ale to je o dalších 5 tisíc Kč více. Tudíž tato volba je nesmysl.Pak je tady 4K kombo Mascom 9130, který je v podstatě Finlux TV (Vestel) a je tedy plně odlazený a rychlý včetně HbbTV. Má podporu žádaného Skylink live Tv a hlavně HbbTV včetně duální Wi-Fi. Uživatelský doslova pro b*bce, tedy zvládne to obsloužit i člověk se základním vzděláním. Jednoznačně doporučuji, jelikož i cena je dobrá a nevím o žádném podobném boxu na trhu, který by takto fungoval. Pak je tady samostatná kapitola a to linux E2 boxy. Ano, Octagon je fajn, rychlý, spousta možností, model 8008 se stal hitem (kdysi jsem o něm zde psal a doporučoval), ale... Nastavit to za 15 minut se všemi doplňky, aktualizacemi, atd., je samozřejmě nesmysl. Když už ano, tak to musí být člověk znalý a vědět co a jak, ale tak rychle to fakt nejde. Ano, viděl jsem nastavení z nějaké zálohy u známého, který si to objednal z jednoho nejmenovaného SK eshopu a nastavení tam bylo 1/2 roku staré, neaktuální, i proto je asi zdarma, nic proti tomu. Samozřejmě byl z toho vyhukaný, když vyskočila nějaká aktualizace (archívu), atd. Už vůbec si nedovedu představit, že by měl nahrát čistou image, nastavit, stáhnout doplňky, naj., nemyslitelné a to nejen pro něj, ale většinu takových uživatelů a že jich je. Oni to chtějí připojit, zapnout a vypnout, přepínat a ne hledat po večerech, co se kde jak dělá. Netflix, Max, Oneplay, Apple TV, Lepší.Tv, AntikTV, Skylink Live TV, Sweet.TV, TiViMate, KODI, Homatics Box 4R K PLUS, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.
|
BBS
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 394 |
![]() |
|
RE: hbbtv+wifi set-top boxTak u Mascomu žádná aktualizace archívu nevyskočí, protože tam žádný archiv czsk není...![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
![]() |
|
RE: hbbtv+wifi set-top boxTy aplikace apod. jsou v Mascomu oficiální a budou fungovat dlouhá léta bez aktualizace ?Prodejci uvádějí toto: Upozornění Veškeré aplikace v přijímači jsou záležitostí 3 stran a nezodpovídáme za jejich funkčnost v zařízení. Podporu těchto aplikací naleznete na internetu, nelze ji požadovat po výrobci, ani po prodejci. Služby třetích stran mohou být změněny, odstraněny nebo přerušeny bez předchozího varování. ![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
![]() |
|
@BBSa zkus se zeptat BBS ku příkladu na nahrávání.![]() |
orbitman
Registrace: 1/2021 Příspěvků: 57 |
![]() |
|
@drobečekDlouhá léta tady možná ještě tak bude fungovat (čti otravovat) leda Babiš, ale u aplikací ti nikdo nikdy nedá záruku, což je logické. Stačí změna kodeku (těžko ti někdo poví, co bude za 5 let), ochrany (DRM) nebo jiných pravidel u provozovatele služby a je více než pravděpodobné, že to přestane fungovat, jelikož chipset to nebude umět. Proto se to u všech podobných hraček raději uvádí, jelikož spousta lidí to stále nechápe, že vývoj nezastavíme.Osobně, můj názor, nikomu jej nenutím. Cena těchto zařízení je na tak nízké úrovni, že ani v to nevěřím, že mi to bude fungovat dalších 10 let. Je to levná spotřebka. Není to auto za xx stovek tisíc Kč, kde třeba očekávám životnost aspoň těch 10 let. Netflix, Max, Oneplay, Apple TV, Lepší.Tv, AntikTV, Skylink Live TV, Sweet.TV, TiViMate, KODI, Homatics Box 4R K PLUS, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.
|
BBS
![]() |
|
@orbitmanNahrávání? V dnešní době? Pro většinu uživatelů absolutně zbytečné, v době streamovacích služeb, potažmo HbbTV třeba u ČT.Kdo chce nahrávat (i nezávisle), babrat se později s nějakým střihem v PC, má na to čas, apod., tak si koupí pořádný 2 tunerový box, což je jedině podle mě na linuxu. Když už nahrává, tak ideálně na NAS disk. Zase, kolik takových lidí je s tím nahráváním, ale nehledej jen v okruhu svých známých? Spočítáš je na prstech. Netflix, Max, Oneplay, Apple TV, Lepší.Tv, AntikTV, Skylink Live TV, Sweet.TV, TiViMate, KODI, Homatics Box 4R K PLUS, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.
|
BBS
![]() |
|
@tukanInak aj octagon ma gigovu lanku.![]() ![]() ![]() ![]() |
coral
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 338 |
![]() |
|
@BBSale plácate, že vy jste prodejce těch Mascom "šrotů" ? |
orbitman
![]() |
|
@BBSNejde o 5 - 10 let, ale co když ty aplikace přestanou fungovat za rok-dva. Co bude dělat tvůj známý? Bude hledat na internetu, aktualizovat? Bude k tomu nějaká podpora za 2 roky? Asi těžko...![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
![]() |
|
@orbitmanMě je úplně jedno, kdo si co koupí nebo prodává, je mi to putna. Píši jen reálné zkušenosti a nemám opravdu rád, je to nefér vůči lidem, kteří o tom nic neví, když někdo něco haní a neměl to ani pořádně v rukou v provozu.Ano, Mascom nikdy nebyl žádný zázrak, ale 9130 je postavena na TV boxu, vybočuje z řady, proto funguje a nemám problém tento model s klidným srdcem doporučit. I protože je uživatelský jednoduchý na obsluhu pro většinu populace. Já sám využívám de facto primárně linux, ale netroufl bych si ho neznalému člověku doporučit, protože vím, že nebude umět nainstalovat ani čistou image. Kde je nějaká čtečka karet a další věci. Když já něco umím, tak přece nemohu uvažovat, že to umí všichni. Bohužel takto zde většina přemýšlí, že když to umí oni, tak musí automaticky všichni... Netflix, Max, Oneplay, Apple TV, Lepší.Tv, AntikTV, Skylink Live TV, Sweet.TV, TiViMate, KODI, Homatics Box 4R K PLUS, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.
|
BBS
![]() |
|
@drobečekVšak jsem to psal, podporu ti dneska těžko bude někdo garantovat u tak levných zařízení. Ale jelikož je to VESTELácké chassis, tak i proto zde věřím v delší funkčnost než jen 2 roky.Pokud to přestane fungovat, bude se ptát mě. Samozřejmě zjistím, co se dá udělat. Pokud to nepůjde, tak si holt bude muset koupit jinou krabičku, případně budeme hledat jiné řešení. Netflix, Max, Oneplay, Apple TV, Lepší.Tv, AntikTV, Skylink Live TV, Sweet.TV, TiViMate, KODI, Homatics Box 4R K PLUS, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.
|
BBS
![]() |
|
@BBSale já vám vaše dojmy neberu ale když začnete plácat o zbytečnosti nahrávání a ještě to chcete obhájit streamovacímu službami mi přijde už jen přinejmenším úsměvně. |
orbitman
![]() |
|
@BBSDíky za příspěvky. Především nesouhlasím s klišé, že neznalým lidem nedávat boxy s enigmou. Můj otec na llinuxových receiverech jede už kolem osmi let(hlavně kvůli nahrávání) a žádný problém nemá, nemusí nic aktualizovat, maximálně dvakrát do roka vytáhne box ze zásuvky 230V. S mAscomem bych u táty neobstál a to by mě hodně mrzelo...On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@BBSPo dvou letech kupovat další krabičku, taky řešení...![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
![]() |
|
@SaxonTohle plně chápu. Já sám jsem zastáncem linuxu, jinak bych ho ani nepoužíval, kdyby nebyl dobrý a neměl ty možnosti, které umožňuje.Jde jen o jednu věc. Pokud jste dával otci linuxový box nebo někomu jinému, většinou známému, tak ten box mu nastavíte, většinou na místě instalujete, předvedete funkce a vysvětlíte možná trošku jinou logiku nastavení a ovládání. A pak už samozřejmě ani jiný nechce, protože to umí ovládat a vyzná se v tom. Ale pořád je zde obrovská skupina lidí, která ty možnosti nemá, prostě to neumí a ani se to nechce učit. Proto se prodávají obyčejné a jednoduché boxy, typu Skylink ready. Já bych ho nechtěl ani zadarmo, ale věřte, že jich xx tisíc spokojeně slouží lidem. Netflix, Max, Oneplay, Apple TV, Lepší.Tv, AntikTV, Skylink Live TV, Sweet.TV, TiViMate, KODI, Homatics Box 4R K PLUS, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.
|
BBS
![]() |
|
RE: hbbtv+wifi set-top boxPokud se to nechce člověk učit a ani si to nechce od někoho nechat nastavit, pak je tady Mascom a spol. To myslím nikdo nerosporuje.On Air!
|
Saxon
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
![]() |