![]() |
|
Přenos AV po internetuNeznáte někdo jednoduché a levné zařízení, které ze signálu HDMI udělá IP, proběhne to internetem a na konci z toho zase vypadne HDMI? Taková internetová prodlužovačka HDMI na několik kilometrů.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50 | |
![]() |
|
@omar3a co presne teda chces ? chces z tuneru stb posilat nejakej kanal na IP ?pises taky o kamere, dvd. to je trochu zmatek na to aby si dostal jasnou odpoved Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: Přenos AV po internetuPřednostně STB, když by to šlo tak i DVD a kameru, které mají HDMI výstup.Myslel jsem, že to bude jednoduché, že existuje převodník který převede HDMI do IP a na druhém konci bude obrácený spárovaný převodník, který to převede z IP na HDMI a bylo by vystaráno. Do tisícovky na každé straně. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
@omar3Haha, prepáč snívať môžeš za tisíc. A ešte na kilometre. ak chceš takto kameru, tak si nejakú smart kameru a môžeš si to všade na svete pozerať ak to "miesto" kde je kamera napojená do netu má verejnú IP adresu. A potom obraz z tej kamery preniesť na telku/monitor, najlepšie cez chromecast.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 620 |
![]() |
|
@peterskKdyž může stát převodník z optiky na ethernet pětikilo, tak co by nemohl stát převodník z HDMI na ethernet taky pětikilo.Kamera je analogová, když ji proženu DVD rekordérem, tak mám na výstupu to HDMI. Žádnou další kameru kupovat nebudu. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
@omar3Ako som pisal. Ides na to zbytocne komplikovane.Existuju ip kamery, staci zapojit do siete. Na tv stb s enigmou. Akurat musis mat verejnu ip adresu... |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 650 |
![]() |
|
@KasrKameru bych už opustil. Navíc můj poskytovatel chce 99Kč měsíčně za veřejnou IP adresu, kterou jinak nepotřebuji.Pokud neexistuje levný převodník HDMI/Ethernet, tak zůstaňme u toho linuxového přijímače. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
RE: Přenos AV po internetuPokial nebudes mat verejnu ip, alebo dns, tak sa nepohnes nijako. Ani s hdmi/ethernet. |
Kasr
![]() |
|
RE: Přenos AV po internetuA na to streamování z linuxovýho STB je taky potřeba vIP?DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
@omar3Nekupuj a ani nebudeš mať nič![]() ![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 620 |
![]() |
|
RE: Přenos AV po internetuPokud chceš, aby byl "tvůj streamovací server" viditelný z internetu (odkudkoliv), potřebuješ veřejnou IP. To má své důsledky, třeba se budeš muset víc věnovat zabezpečení vlastního počítače / domácí sítě. Pokud nemáš veřejnou IP, ale máš nějakou IP sítě tvého poskytovatele internetu, bude tvůj streamovací server vidět v rámci této sítě, tedy bude vidět jen ostatními účastníky připojení k internetu u stejného poskytovatele. Ale poskytovatel může mít (z důvodů zabezpečení) v rámci své sítě zakázané nestandardní porty, takže to streamování nemusí být bez zásahu nastavení poskytovatele vůbec funkční. Už jen tato tématita je dost rozsáhlá a pokud se neorientuješ, nemáš šanci. Chce to úzkou spolupráci s někým, kdo se vyzná.Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
@omar3máš to tedy napsat rovnou, chci to zdarma nebo za suche z nosu |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
@HugoczDíky za vysvětlenou. Konečně někdo podal relevantní informace.Bude to v rámci sítě jednoho poskytovatele. V této problematice se zatím příliš neorientuji, používám však často optické převodníky, kde se tyto problémy neřeší. Z jedné strany strčím optiku, z druhé strany UTP, zapnu napaječ a jede se. Tak jsem předpokládal, že by to mohlo být s HDMI podobné. Naštěstí mám lidi, kteří to umí, ale nechtěl jsem je zatěžovat, dokud to nebude nutné. Ajťáci věčně nemají čas. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
@omar3Co to je podla teba siet jedneho poskytovatela? |
Kasr
![]() |
|
RE: Přenos AV po internetuSíť jednoho poskytovatele je síť jednoho poskytovatele.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
@omar3Ked myslis. |
Kasr
![]() |
|
RE: Přenos AV po internetujsem s kamosem v siti (na jednom DSLAMu) jednoho providera vodafone/vdsl a mezi adresama se ani nepingnem :) takze prijemnou zabavu :)pak je tu jeste takova utilita ngrog, ale ma to jisty omezeni Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
RE: Přenos AV po internetungrok pardon :)Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
RE: Přenos AV po internetuAle to jsem přece psal, že provider ve své síti může mít různá bezpečnostní opatření. Takže pokud na ně narazí, musí si s providerem o těch opatřeních promluvit a požádat o změnu nastavení.Navíc provider může mít svou síť rozdělenou do několika segmentů, takže vzájemně viditelní můžou být jen uživatelé jednoho segmentu. Tahle problematika není triviální a to, že tobě něco nefungovalo, není pro ostatní moc užitečná informace. Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
RE: Přenos AV po internetuTakové věci mě netrápí, mám lidi, kteří v IT vyřeší cokoli. Musím jim však dodat na vstup korektní IP protokol.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
RE: Přenos AV po internetuOmare, radši se těch lidí zeptej. Tvoje touhy jsou poměrně zmatené a představa převodníku HDMI-IP jako řešení, je nejspíše chybná. Bez veřejné IP adresy nebo DNS se nikam moc daleko nedostaneš tak jako tak.Bylo by mnohem rozumnější, kdybys popsal, čeho chceš dosáhnout. Pak by ses možná dočkal i rozumné rady. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@AntonínOn ma lidi v IT. Ktory mu zadarmo vsetko spravia. |
Kasr
![]() |
|
RE: Přenos AV po internetuMá pravdu předsedo.Je potřeba se oprostit od verze, že člověk je sám voják v poli. Nicméně čistokrevní ajťáci nemaj představu o satelitním přijmu, tak jim je to potřeba trochu předchystat. Omlouvám se těm, co zvládají satelitní příjem a IT. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
RE: Přenos AV po internetuja by som to vyriesil velmi jednucho a lacno, hdmi-in sticky od cinana, narves si tam vstpy ake len chces, vystreamovat cez obs, stream si pustit vo vlc alebo barzgde ti to vyhovuje, ked mas dynamicku ipcku pouzi nejaky free ddns service, easy as that...🔱3CY🔱
|
mirny
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 1 063 |
![]() |
|
RE: Přenos AV po internetuPokud jde o koukání někde jinde na satelitní kanál přijímaný tady, pak je nejrozumnější řešení obyč. linuxový přijímač. A přes webové rozhraní pomocí PC ovládat přijímač a koukta na stream pomocí VLC. Dělám to tak dlouho, je to stabilní a snadné. Pokud je to ve vnitřní síti, nepotřebuješ nic dalšího. Pokud na daleko, potřebuješ veřejnou IP nebo nějaký DynDNS.Možná je otázka, jestli má smysl v době IPTV takoví štrapáce. Omare, kdybys místo patnácti kusých příspěvků napsal chci dosáhnout toho a toho a mám k tomu toto...bylo by dávno vyřešené. Odborník v IT který výše uvedené nezná, není žádný odborník. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@AntonínPřenášet se budou signály, které žádný IPTV poskytovatel u nás nenabízí. Čeho chci dosáhnout jsem psal a nemám k tomu vůbec nic. Více méně jsem se dozvěděl, co jsem potřeboval, takže to můžeme ukončit. Dál už je to na mě.Děkuji všem. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50 | |
![]() |
|
![]() |