Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

výběr televize

zdravím,chystám se koupit novou TV,úhlopříčka 108,žádná značka bohužel nevyrábí v této velikosti OLED.Sleduji hlavně sport,proto potřebuji opravdu kvalitní obraz.Poradí někdo co by mohlo být v této kategorii nejoptimálnější? Díky

rrdd
Registrace: 10/2012
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53
Odpověď v diskusním vlákně

@rrdd

Za prvé, na OLED v téhle velikosti, tzn. 42 palců zapomeň. Těch 48″ je také jenom ústupek LG, z ekonomického hlediska se menší velikosti nevyplatí z panelů řezat, proto také 48″ LG i Sony stojí více než ty samé 55″. :))) Za druhé 42″ je z dnešního hlediska malá TV, teď frčí velikosti 55″ a 65″, takže v tomhle směru je výběr vhodné TV poměrně limitovaný. Ale něco se přeci jenom nechá najít. Pro sledování sportu je obecně lepší 100Hz panel a jediná, o které vím, že ho v téhle velikosti má, je Sony KD-43XH8596. Je třeba také zmínit, že se jedná o TV s IPS panelem a Edge podsvícením se všemi klady i zápory těchto technologií, ale zase se jedná o TV s nadstandardní výbavou.. Howgh ;)

Sony XR77A83J + Sony HT-ZF9, T-Mobile Sat M, O2TV Sport Plus, Netflix, Disney+, Xbox Series X, Sony PlayStation 5, Nvidia Shield Pro.. Howgh

Scruffy
Registrace: 2/2012

RE: výběr televize

Myslím, že první věc je otázka velikosti. Pokud je to dírou v nějaké obývací stěně, bylo by jako první krok nejlépe ji rozebrat. Obývací stěny s dírou pro TV jsou přežitek z minulého století. Samozřejmě mohou být jiné důvodu pro mini TV. Pak se nedá nic dělat. Na druhé straně na takové malé televizi žádné chyby obrazu neuvidíš a je celkem jedno, jakou si koupíš. Bejvávalo, že Sony byla kvalita, ale bejvávalo. Tož tak.

Antonín
Registrace: 8/2005

@Antonín

Jasně, stěnu rozřežu pilou, věci nastěhují do krabic, na zeď dám tv s 2m uhlopříčkou,na ty krabice si sednu a čumím. Jo bejvávalo kdy tvoje příspěvky byla kvalita, bejvávalo....

jiriN
Registrace: 3/2019

"Jasně, stěnu rozřežu pilou, věci nastěhují do krabic, na zeď dám tv s 2m uhlopříčkou"
PRESNE TAK!
Proc prizpusobovat televizi obyvaku. Neni lepsi prizpusobit obyvak televizi? Teda aspon to by clovek cekal od diskutujicich na foru o televiznim prijmu.

drhans
Registrace: 12/2009

@jiriN

na 55 je idealni sledovaci vzdalenost 2,5-3 metry. to je bezna pozorovaci vzdalenost ceskych obyvaku a predevsim tech v kralikarne. 65 na 3 metry nic nezkazis. vse samozrejme UHD, protoze ta jemnost obrazu je znat, pokud tedy netrpite nejakou poruchou zraku.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

minulý týden jsem si konečně koupil novou TV a to SONY KD-49XH9505.
Jak tu někdo napsal, pokud není kvalitní zdroj, tak pak je obraz nekvalitní - TV s tím nic nenadělá.
Mám O2-TV a jejich starý box a obraz oproti Skylinku je horší.
Netflix ve 4K je perfektní.

Nakonec jsem rád, že jsem šel do Androidu, naistaloval jsem si Magio Go a tak jsem spokojený. Aplikace se dají nainstalovat na externí zařízení, takže nezatěžují systém a nemusím dokupovat další android box.

Jimmy

Vždy může být hůř....

Jimmy
Registrace: 4/2003

@Jimmy

instalovat aplikace na externi zarizeni se nedoporucuje uz mnoho let kuli jejich pomalosti.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Mě u těch TV hlavně štve, že člověk se často nedozví parametry pro SMART TV funkce. Můžete mít jako já TV PHILIPS, která má velmi pěkný obraz i zvuk, ale když pustíte jakoukoliv aplikaci, čekáte i několik minut, než naskočí. Pokud tedy ovšem celá TV nezamrzne a nemusíte ji vytáhnout ze zásuvky. Podobný problém i s hbbtv. Zmáčknete červené tlačítko a čekáte. Pak, když je vhodná konstelace hvězd, to naskočí. Jenže, pak spustíte nějaký film nebo seriál a ono to zamrzne zase. A po třech restartech televize vás to přestane bavit. K čemu je vám SMART televize, když si k ní stejně musíte koupit externí settop box, abyste ty funkce mohli používat?

Když si uvědomíte, že poměrně výkonný box třeba s Androidem vyjde do 2.000,-, ale televize za 20.000,- výkonem odpovídá chytrému mobilu před 10ti lety...

Nebo uživatelské prostředí. Prodávají se miliardy přístrojů, ale software tam mají jako když pejsek s kočičkou pekli dort. Stačí třeba ladění programů na satelitu. Setkal jsem se s televizory, kde přeladíte programy, ale ty původní tam zůstanou. Časem tam máte všechno 20x, ale musíte složitě hledat, který ten program funguje a který ne. A ty nefunkční po jednom pěkně smazat. A pokaždé znovu a znovu řadit do oblíbených. A někde ani nejde měnit pořadí programů, takže když uděláte chybu, musíte pěkně všechno smazat a znovu.

OrHoro
Registrace: 4/2010

Ano taky mám stěnu za krále klacka z roku 1984. Plánuju rekonstrukci,tv tam nevydám, jen komponenty hifi, tak jsem si koupil stojan a tv 55 palců. To mě stačí koukám na vzdálenost 2m. To je akorát. Příjem satelit.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

@Jimmy

Ta tvoje TV je poměrně velmi kvalitní.Nesouhlasím s tím,že Sony už není co bejvávalo. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

@Scruffy

Výše mnou zmíněný Panasonic je také 100HZ,má plnohodnotný 10 bit.Zbytek bude víceméně stejný až na ten android v případě Sony. ;)

hobo

@hobo

nemohu posoudit, mám ji teprve týden, ale jsem spokojený. Já toho moc nepotřebuji, hlavně kvalita programů aby byla.

Ale děkuji za podporu. Měj se, Jimmy

Vždy může být hůř....

Jimmy
Registrace: 4/2003

@OrHoro

Mám taky Philips a aplikace jako SkylinkLive,Telly,Antiksat na TV,youtube,IPTV player,FTP server,Xplore,TV file commander,Kodi,Voyo,Mall TV,Sledování TV,VLC atd. se spouštějí do 5 sekund,Hbbtv na ČT se spustí okamžitě a ještě se neseklo.

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Lunix Qviart 4k,Skylink,Telly.

lz405
Registrace: 7/2006

Nebylo by lepší napsat, co ještě nemáš?

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

Jo,omlouvám se,nemám tam tu TV,na které jsou nainstalované uvedené aplikace.Je to Philips 55OLED934,nevleze se to do podpisu.

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Lunix Qviart 4k,Skylink,Telly.

lz405

Hobo s panasonicem je nejblíž,na tak malou obrazovku překousne i 50hz,takže to projeď a vyber,dle cenové relace,ber 4k-lepší dopočet,lepší je vybírat cenový střed,100hz stejně pod 50" není. :-/

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

@spyko

Pod 50 palcu jsou 100Hz právě zde ve vlákně zmíněné 43-Panasonic i Sony. ;) Vadou na kráse je trochu nebo možná více IPS panel a EDGE podsvícení.Ale s tím jsem ten Panasonic vědomě kupoval a dá se to tak nějak kompenzovat pohráním s nastavením obrazu.

hobo

@lz405

Tak kdyby ta tvoje TV PHILIPS za takovou cenu fungovala jako ta moje za 12.000,-, tak to bych asi šel do kytek :laughing:

OrHoro
Registrace: 4/2010

@OrHoro

Mám ještě Philips 49PUS6561,a tam je to podobné jako na té Oled,ale určitě se aplikace nespouští až za několik minut jak,píšete výše.

lz405

@michalnew

poprosím ťa o bližšie info , to by ma zaujimalo kde zohnat takú kvalitu v iptv , nemyslís nahodou rusáky

norberto15
Registrace: 12/2017

Spouštění aplikací IPTV v televizi - záleží na připojení. To je snad jasný. Ani box nemusí být nejrychlejší, když je slabší připojení/ agregace.

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

Jasný to všem není,když tady diskutující tvrdí něco o rychlosti spouštění aplikací v závislosti na typu nebo značce TV.

lz405

vyber televize

Jelikoz taky uvazuji o koupi nove televize do moji pracovny za ten stary CRT krap co tam mam a bude to predevsim na sport a jelikoz si nechci znicit oci nebot na to budu koukat docela zblizka tak 43 palcu je maximum tak z tedle diskuze sem pochopil ze to nejlepsi co se nabizi je bud Sony Bravia KD-43XH8596 nebo Panasonic TX-43HX940E. Cenove to vyjde na stejno, vyhodou te Sonky je ze ma android kvuli aplikacim tak asi pujdu do ni.

Desper
Registrace: 1/2006

@norberto15

Myslím ruskou službu. Právě koukám na Match Futbol 2, bitrate 14,8. Mám v TV přímo jejich modifikovanou aplikaci (vznikne z jiné, "legální apky" která je v LG/Samsung marketu - například RedBull TV) jako zcela jiná aplikace, ale po změně DNS se z ní udělá OTT PLAY - nezaměňovat s OTT Player :-)

michalnew
Registrace: 3/2019

@Desper

Sony 9505

kristian1
Registrace: 7/2016
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra