![]() |
|
výběr televizezdravím,chystám se koupit novou TV,úhlopříčka 108,žádná značka bohužel nevyrábí v této velikosti OLED.Sleduji hlavně sport,proto potřebuji opravdu kvalitní obraz.Poradí někdo co by mohlo být v této kategorii nejoptimálnější? Díky |
rrdd
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 45 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53 | |
![]() |
|
@rrddZa prvé, na OLED v téhle velikosti, tzn. 42 palců zapomeň. Těch 48″ je také jenom ústupek LG, z ekonomického hlediska se menší velikosti nevyplatí z panelů řezat, proto také 48″ LG i Sony stojí více než ty samé 55″.![]() ![]() Sony XR77A83J + Sony HT-ZF9, T-Mobile Sat M, O2TV Sport Plus, Netflix, Disney+, Xbox Series X, Sony PlayStation 5, Nvidia Shield Pro.. Howgh
|
Scruffy
Registrace: 2/2012 Příspěvků: 793 |
![]() |
|
RE: výběr televizeMyslím, že první věc je otázka velikosti. Pokud je to dírou v nějaké obývací stěně, bylo by jako první krok nejlépe ji rozebrat. Obývací stěny s dírou pro TV jsou přežitek z minulého století. Samozřejmě mohou být jiné důvodu pro mini TV. Pak se nedá nic dělat. Na druhé straně na takové malé televizi žádné chyby obrazu neuvidíš a je celkem jedno, jakou si koupíš. Bejvávalo, že Sony byla kvalita, ale bejvávalo. Tož tak. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@AntonínJasně, stěnu rozřežu pilou, věci nastěhují do krabic, na zeď dám tv s 2m uhlopříčkou,na ty krabice si sednu a čumím. Jo bejvávalo kdy tvoje příspěvky byla kvalita, bejvávalo.... |
jiriN
Registrace: 3/2019 Příspěvků: 210 |
![]() |
|
RE: výběr televize"Jasně, stěnu rozřežu pilou, věci nastěhují do krabic, na zeď dám tv s 2m uhlopříčkou"PRESNE TAK! Proc prizpusobovat televizi obyvaku. Neni lepsi prizpusobit obyvak televizi? Teda aspon to by clovek cekal od diskutujicich na foru o televiznim prijmu. |
drhans
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 615 |
![]() |
|
@jiriNna 55 je idealni sledovaci vzdalenost 2,5-3 metry. to je bezna pozorovaci vzdalenost ceskych obyvaku a predevsim tech v kralikarne. 65 na 3 metry nic nezkazis. vse samozrejme UHD, protoze ta jemnost obrazu je znat, pokud tedy netrpite nejakou poruchou zraku.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: výběr televizeminulý týden jsem si konečně koupil novou TV a to SONY KD-49XH9505.Jak tu někdo napsal, pokud není kvalitní zdroj, tak pak je obraz nekvalitní - TV s tím nic nenadělá. Mám O2-TV a jejich starý box a obraz oproti Skylinku je horší. Netflix ve 4K je perfektní. Nakonec jsem rád, že jsem šel do Androidu, naistaloval jsem si Magio Go a tak jsem spokojený. Aplikace se dají nainstalovat na externí zařízení, takže nezatěžují systém a nemusím dokupovat další android box. Jimmy Vždy může být hůř....
|
Jimmy
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 988 |
![]() |
|
@Jimmyinstalovat aplikace na externi zarizeni se nedoporucuje uz mnoho let kuli jejich pomalosti.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: výběr televizeMě u těch TV hlavně štve, že člověk se často nedozví parametry pro SMART TV funkce. Můžete mít jako já TV PHILIPS, která má velmi pěkný obraz i zvuk, ale když pustíte jakoukoliv aplikaci, čekáte i několik minut, než naskočí. Pokud tedy ovšem celá TV nezamrzne a nemusíte ji vytáhnout ze zásuvky. Podobný problém i s hbbtv. Zmáčknete červené tlačítko a čekáte. Pak, když je vhodná konstelace hvězd, to naskočí. Jenže, pak spustíte nějaký film nebo seriál a ono to zamrzne zase. A po třech restartech televize vás to přestane bavit. K čemu je vám SMART televize, když si k ní stejně musíte koupit externí settop box, abyste ty funkce mohli používat?Když si uvědomíte, že poměrně výkonný box třeba s Androidem vyjde do 2.000,-, ale televize za 20.000,- výkonem odpovídá chytrému mobilu před 10ti lety... Nebo uživatelské prostředí. Prodávají se miliardy přístrojů, ale software tam mají jako když pejsek s kočičkou pekli dort. Stačí třeba ladění programů na satelitu. Setkal jsem se s televizory, kde přeladíte programy, ale ty původní tam zůstanou. Časem tam máte všechno 20x, ale musíte složitě hledat, který ten program funguje a který ne. A ty nefunkční po jednom pěkně smazat. A pokaždé znovu a znovu řadit do oblíbených. A někde ani nejde měnit pořadí programů, takže když uděláte chybu, musíte pěkně všechno smazat a znovu. |
OrHoro
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 915 |
![]() |
|
RE: výběr televizeAno taky mám stěnu za krále klacka z roku 1984. Plánuju rekonstrukci,tv tam nevydám, jen komponenty hifi, tak jsem si koupil stojan a tv 55 palců. To mě stačí koukám na vzdálenost 2m. To je akorát. Příjem satelit.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
@JimmyTa tvoje TV je poměrně velmi kvalitní.Nesouhlasím s tím,že Sony už není co bejvávalo.![]() |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
@ScruffyVýše mnou zmíněný Panasonic je také 100HZ,má plnohodnotný 10 bit.Zbytek bude víceméně stejný až na ten android v případě Sony.![]() |
hobo
![]() |
|
@hobonemohu posoudit, mám ji teprve týden, ale jsem spokojený. Já toho moc nepotřebuji, hlavně kvalita programů aby byla.Ale děkuji za podporu. Měj se, Jimmy Vždy může být hůř....
|
Jimmy
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 988 |
![]() |
|
@OrHoroMám taky Philips a aplikace jako SkylinkLive,Telly,Antiksat na TV,youtube,IPTV player,FTP server,Xplore,TV file commander,Kodi,Voyo,Mall TV,Sledování TV,VLC atd. se spouštějí do 5 sekund,Hbbtv na ČT se spustí okamžitě a ještě se neseklo.DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Lunix Qviart 4k,Skylink,Telly.
|
lz405
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 1 074 |
![]() |
|
RE: výběr televizeNebylo by lepší napsat, co ještě nemáš? |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 523 |
![]() |
|
@MMorousJo,omlouvám se,nemám tam tu TV,na které jsou nainstalované uvedené aplikace.Je to Philips 55OLED934,nevleze se to do podpisu.DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Lunix Qviart 4k,Skylink,Telly.
|
lz405
![]() |
|
RE: výběr televizeHobo s panasonicem je nejblíž,na tak malou obrazovku překousne i 50hz,takže to projeď a vyber,dle cenové relace,ber 4k-lepší dopočet,lepší je vybírat cenový střed,100hz stejně pod 50" není.![]() Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
@spykoPod 50 palcu jsou 100Hz právě zde ve vlákně zmíněné 43-Panasonic i Sony.![]() |
hobo
![]() |
|
@lz405Tak kdyby ta tvoje TV PHILIPS za takovou cenu fungovala jako ta moje za 12.000,-, tak to bych asi šel do kytek![]() |
OrHoro
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 915 |
![]() |
|
@OrHoroMám ještě Philips 49PUS6561,a tam je to podobné jako na té Oled,ale určitě se aplikace nespouští až za několik minut jak,píšete výše.DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Lunix Qviart 4k,Skylink,Telly.
|
lz405
![]() |
|
@michalnewpoprosím ťa o bližšie info , to by ma zaujimalo kde zohnat takú kvalitu v iptv , nemyslís nahodou rusáky |
norberto15
Registrace: 12/2017 Příspěvků: 124 |
![]() |
|
RE: výběr televizeSpouštění aplikací IPTV v televizi - záleží na připojení. To je snad jasný. Ani box nemusí být nejrychlejší, když je slabší připojení/ agregace. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 523 |
![]() |
|
@MMorousJasný to všem není,když tady diskutující tvrdí něco o rychlosti spouštění aplikací v závislosti na typu nebo značce TV.DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Lunix Qviart 4k,Skylink,Telly.
|
lz405
![]() |
|
vyber televizeJelikoz taky uvazuji o koupi nove televize do moji pracovny za ten stary CRT krap co tam mam a bude to predevsim na sport a jelikoz si nechci znicit oci nebot na to budu koukat docela zblizka tak 43 palcu je maximum tak z tedle diskuze sem pochopil ze to nejlepsi co se nabizi je bud Sony Bravia KD-43XH8596 nebo Panasonic TX-43HX940E. Cenove to vyjde na stejno, vyhodou te Sonky je ze ma android kvuli aplikacim tak asi pujdu do ni. |
Desper
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 75 |
![]() |
|
@norberto15Myslím ruskou službu. Právě koukám na Match Futbol 2, bitrate 14,8. Mám v TV přímo jejich modifikovanou aplikaci (vznikne z jiné, "legální apky" která je v LG/Samsung marketu - například RedBull TV) jako zcela jiná aplikace, ale po změně DNS se z ní udělá OTT PLAY - nezaměňovat s OTT Player :-) |
michalnew
Registrace: 3/2019 Příspěvků: 1 353 |
![]() |
|
@DesperSony 9505 |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53 | |
![]() |
|
![]() |