![]() |
|
Výber satelitného prijímačaChcel by som vás poprosiť na základe vašich skúseností, aby ste mi pomohli s výberom satelitného prijímača. Doposiaľ som používal modul v TV čo mi aj vyhovuje, ale moja TV nespolupracuje s novým modulom Smit Skylink ready.Ide mi hlavne o: - kvalitný obraz - nie Linux - 1 uni čítačka a 1 CI slot alebo 2x CI slot - možnosť pripojenia k internetu (prípadne vstavané WiFi) - potešili by aj aplikácie YouTube, Netflix, HBO... - samozrejme vyladený softvér Ďakujem TV Sony Bravia XR-55A90J, CAM TechniSat TechniCrypt IR CI+ Skylink karta
|
Matrix44
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 579 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
@maradonaAbsolutně se v tom neorientuješ. Píšeš o okajových modelech na jiných čipech než Ali, na kterých je většina.![]() |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 049 |
![]() |
|
@maradona"všetko čo má ALI procesor kvalita obrazu nič moc".Tak toto som tu čítaval dosť často a veril som tomu, lebo som to predtým nemal s čím porovnať. Nie vždy je to celkom tak. Golden Media Unibox 2 - čip Ali, obraz sa mi zdal veľmi slušný, takže keď som neskôr kupoval Linux Formuler F4 Turbo s čipom MIPS, očakával som ešte lepší obraz aj vzhľadom na recenzie. Bohužiaľ, žiadne prekvapenie sa nekonalo, subjektívne som nedosiahol lepší obraz ako s procesorom Ali v Golden Media, len mi dlhšie trvalo, kým som ten obraz nastavovaním dosiahol aspoň rovnaký. Potom pri skúmaní obrazovky z 1 metra som síce mal pocit, že obraz s MIPS je o trošičku "uhladenejší", ale pri bežnej sledovacej vzdialenosti 2,5 - 3 metre som rozdiel už nerozoznal. Oba STB boli súčasne pripojené do 50" Full HD plazmy Panasonic Neo PDP, pri porovnávaní som prepínal na rovnaké SAT programy a oba vstupy v TV boli nastavené na rovnaké hodnoty. Pre upresnenie: v Unibox 2 používam (podľa mňa najlepší) soft GM_Amiko_Synaps_1.6.92, vo Formuler-i je E2 OpenATV 6.4. Takže prakticky jediná výhoda Linux MIPS oproti GM Ali je len v možnostiach prijímača. Ak by sa malo jednať len o bežné sledovanie TV, tak je Linux zbytočný, aspoň v porovnaní s Golden Media Unibox 2 s procesorom Ali 3606. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 494 |
![]() |
|
RE: Výber satelitného prijímačaV domácnosti máme ještě jeden stále funkční Golden Media UNI-BOX 9060 a než jsem si před lety nevyzkoušel, že obraz může degradovat nahraný fw, nevěřil jsem. Takže to není jen o procesorech. |
F4turbo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 2 394 |
![]() |
|
RE: Výber satelitného prijímačaMěl jsem oba,GM 9060 i 9080,obraz byl dobrý,opravdu záleželo na softwaru.Všechno ostatní ale bylo špatné,u 9060 nefungoval korektně výstup přes HDMI,sdílení,katastrofa,jako server to bez restartů nešlo použít vůbec.Po koupi Linuxu šly oba na chvíli ke známým a pak do elektroodpadu.DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Lunix Qviart 4k,Skylink,Telly.
|
lz405
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 1 074 |
![]() |
|
RE: Výber satelitného prijímačaAli je horší pri SD staniciach. HD je v pohode. |
tras
Registrace: 2/2011 Příspěvků: 425 |
![]() |
|
@trasAj SD rozlíšenie som s Ali a MIPS testoval. Prejavuje sa to rovnako ako som písal.@Iz405 . GM Unibox 2 som nepoužíval na zdieľanie, takže neviem. Pri bežnom sledovaní, nahrávaní a prehrávaní fungoval korektne. Pri použití modulu Cryptoworks nahrával aj kódované programy nezakódovane v TS a dali sa hocikde prehrať. |
Frank11
![]() |
|
@Frank11MIPS neni chip, ale architektura https://en.wikipedia.org/wiki/MIPS_architecturejinak je to Broadcom :-) |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
@matchboxxÁno, máš pravdu, procesor je vlastne Broadcom, až tak sa tomu nevenujem, ale to na veci nič nemení.Však vieme o čo ide. |
Frank11
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
![]() |