![]() |
|
připojení?vím že to sem nepatří, ale přes to, jáký by měli asi být hodnoty připojení: Platím si 30MB (395kč) a když si zkusím test, tak mě to naměří: ping 76, download 11,23, upload 3,53 |
osbourne
Registrace: 12/2019 Příspěvků: 124 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
za 10 hodinjsme se nedověděli základní věc a to AGREGACI, a to bych řekl že je jedna z důležitých věcí- ono je rozdíl třeba 1:2 a 1:10. |
slávista
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 583 |
![]() |
|
@slávistaAgregace je jen číslo, které nic neříká... jediný relavantní údaj je REÁLNÁ rychlost |
michalnew
Registrace: 3/2019 Příspěvků: 1 353 |
![]() |
|
RE: připojení?Trochu internetové teorie. Agregace je opravdu jen číslo. Zaklínadlo rychlost downu typu "jakto že mi neběží fotbal, když mám 100 mega od XYZ? To prostě běžet MUSÍ!", tak nikoliv, nemusí. Jde o to, CO se měří. Pokud měříte tzv. "poslední míli" (poslední část vedení, občas není ani ve vlastnictví operátora) tak to může ukazovat rychlost notně zkreslenou. Jestli někdo měříte, používejte měřák na Lupě, nebo Speedtest (ale zvolte si jiné město, než to vaše, ale zase ne moc daleko). BTW: Ping 76 je na nic, aby to slušně běhalo a stíhalo, ideální je max 20 (měří se v ms). |
rogue
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 342 |
![]() |
|
RE: připojení?Wifi připojení bývají drahé a pomalé. Ale ne všude jede nějaká optika. Máme chatu na vesnici, kde po telefonní lince jede 6 mbitů. Jsou to asi 3km od ústředny. O2 raději za stejné peníze nabízí 20 mbitů přes 4G. A i to nejede naplno. Často to padá. V celém okolí na asi 4 vesnice je jen jeden vysílač.Ve městě máme k domu 4 optiky, takže tam za stejnou nebo i nižší cenu máme stomegabity. |
OrHoro
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 915 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
![]() |